Jump to content

karmelah

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je karmelah objavio

  1. Molim vas pomoć, kupujem stan, ali bih radi sigurnosti položila kaparu kod javnog bilježnika, te kasnije da prodavatelj, koji nije u istom gradu kao i ja, položi tabularnu izjavu isto kog javnog bilježnika. Zanima me može li prodavatelj uzeti novce samostalno bez mog potpisa u trenutku potpisivanja kupoprodajnog ugovora, te mogu li ja samostalno bez potpisa prodavatelja podići tabularnu izjavu u trenutku kad moja banka isplati prodavatelja. Unaprijed hvala.
  2. karmelah

    SAFU?!

    Pismeno,putem maila ili telefonski?Nisam u zg pa ne znam gdje da očekujem poziva ako uopće dođe...
  3. karmelah

    dkom

    Zar se nitko nije javio?jesu li već počeli zvati na testiranje?
  4. karmelah

    dkom

    Bok svima!Zanima me jel se tko prijavio na natječaj u dkom-u i ako ima tko informacija o tome?
  5. Molim savjet ako je moguće.Moji roditelji su kupili određeno zemljište na moru prije 20-ak god, bez ugovora o kupoprodaji(vrlo glupo ali eto to su učinili) od gospodina koji je to zemljište kupio od gospođe(također bez ugovora).Gospođa i gospodin su u međuvremenu preminuli.Može li se ištas učiniti.Naravno uzet ćemo odvjetnika, bez daljnjeg, ali ako mi može netko od pravnika savjetovati da li se uopće isplati u to upuštati, ima li nade i mogućnosti?hvala unaprijed na odgovorima
  6. Ako osnivač d..-a sklopi s jednom osobom ugovor o prijenosu poslovnog udjela i ta se osoba upiše u knjigu poslovnih udjela, te njoj iza leđa s drugom osobom također ugovor o prijenosu tog istog poslovnog udjela i ta se osoba prva upiše u sudski registar tko je stekao taj poslovni udio?
  7. Hvala, ali da li će se ostavina provesti odmah ili se čeka da se dijete rodi.Po vašem odgovoru zaključujem odmah, ali kako će se onda navesti nasljednik u Rješenju kao "zametak" , kako će se upisati u gruntovnicu jer se dijete nije još rodilo i nema imena ni prezimena?
  8. karmelah

    dijete

    Bok. Ovakva je situacija osoba je umrla, nije oženjen ali je njegova cura trudna. Zanima me hoće li jbilježnik pozvati i curu i roditelje, što će učiniti kad sazna da je dotična osoba trudna, prekida li ostavinsku raspravu dok se dijete ne rodi ili se to upućuje na parnicu. Mogu li roditelji prešutjeti potencijalnog nasljednika i što onda?
  9. Ako je u oglasu za posao pisalo da se osoba prima kao vježbenik na 2 godine, ali je ta osoba kad je primljena na to radno mjesto potpisala onaj klasični obrazac ugovora o radu na neodređeno vrijeme iz narodnih novina, vrijedi ugovor?
  10. Molim i meni šprance za presude na mail : airnikola@yahoo.com Unaprijed hvala.
  11. Već 3. mjesec, evo sjedim na telefonu dok ovo pišem, ne znam jel vrijedi otići tamo?
  12. Zanima me imamju li i drugi ljudi problema s prijavom za slušanje. Piše na stranici ministarstva isključivo telefonskim putem, evo danas je opet prvi radni dan u mjesecu , a ili je zauzeto ili se ne javljaju. Ima li tko drugi više sreće?
  13. Molim i meni na mail airnikola@yahoo.com .
  14. karmelah

    hera

    zar nitko od kandidata nije na legalisu?
  15. karmelah

    hera

    Zanima me ako ima još onih koji su bili na testiranju što kažete na razgovor sa psihologom i ima li tko kakvih saznanja u vezi ovog posla?
  16. Hvala na odgovorima, to sam si i mislila samo je kod mene malo drugačije ja sam upisana u imenik prije nego li sam sklopila ugovor o radu pa me zanima da li se to provjerava i sl. tj, mogu li si slobodno računati taj datum ili...
  17. zanima me ako tko zna oni koji su odradili vježbenički kod javnog bilježnika, budući da komora izdaje potvrdu, računa li se 18 mj od dana zasnivanja radnoig odnosa sda poslodavcem ili od dana upisa u imenik?
  18. Molim neku dobru dušu da mi pošalje sve materijale sa www. pravosudni... na kiip@net.hr:Hvala!
  19. Zanima me kako se jb vježbenici prijavljuju za pravosudni?Znam da se ide preko komore, što to točno znači da od njih dobijem potvrdu da ispunjavam uvjete i da li to mogu sama ili poslodavac?
  20. Postoje li prednosti i koje su ako iste osobe konkretno baka i unuka sklope istodobno i kupoprodajni ugovor i darovni ugovor (kuća je u pitanju ) gdje u prvom baka prodaje unuci 3/5 stana a u drugoj joj ostatak daruje?
  21. Da se nadovežem na temu zanima me da li ste svi počeli s nekim jednostavnim stvarima ili ste bačeni u vatru? Evo ja radim već 2 mj a ne radim ništa konkretno?
  22. karmelah

    D. Bilić

    Zna li tko šta o ovom odvjetniku? Jel tko bio na razgovoru ili možda radio kod njega? Unaprijed hvala na odgovorima!
  23. Zovem tog odvjetnika već danima a javlja se samo njegova telefonska sekretarica. Jel ga itko uspio dobiti?
  24. karmelah

    AKD

    Moja informacija je također iz prve ruke a meni nitko ništa slično nije rekao. Ali tko zna možda je tako. U svakom slučaju hvala na informaciji.
  25. karmelah

    AKD

    Ne znam jesi li išao na razgovor, ali kažu da je plaća 3800 + valjda prijevoz 250 kn godinu dana a nakon toga 1000 kn više; kažu puno se nauči trgovačkog, prekršaja, upravnog, prima se na 2-3 god ali tvrtka se širi... Može se ići volontirati na sud što je super jer ti neki kao zdravstvo i mirovinsko više ne dozvoljavaju. Ako saznaš šta više daj javi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija