Jump to content

posavac

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bojim se da ovaj odgovor ne razumijem. Šališ li se ili si ozbiljan??? Što se podrazumijeva s živim zidom??
  2. Poštovanje, molim pomoć i savijet oko mog slučaja. Ranjen sam u Oluji, 20% invalid trajno, HRVI, dragovoljac, u ratu ukupno 2,5 godine kao običan vojnik tj. strijelac. Imam 43. godine, 22 g. staža ( bez rata ) i još uvijek radim. Na ocijeni preostale radne sposobnosti, pri invalidskoj komisiji još 1996 sam odbijen gdje piše da sam sposoban za bilo koji rad,uz tužbu Upravnome sudu također odbijen. Neredovito se javljam psihijatru ( dg. 43.2 ) od 1997 godine, a sadašnja dijagniza je F43.1 i F41.2. Nemam bolničkog ležanja do sada. Prije 3 godine HZZO mi odbija zahtev da mi bolest i dijagnozu prizna kao posljedicu rata i naknadu plaće u iznosu 100% od osnovice za vrijeme tog bolovanja. Molim savijet što činiti dalje, raditi dalje do 65-te godine i čekati mirovinu ili pokušati nešto drugo?? Molim ako netko može na grubo izračunati verzije iznosa eventualne mirovine.
  3. Besplatni pravni savjet sam dobio ali ne i besplatnu pomoć. Zaposlen sam i nisam socijalni slučaj, treba platiti odvjetnike koji jedva čekaju ovako zamršene slučajeve. Hvala svima koji su mi pomogli.
  4. Tužna srca ali uspravne glave, hvala na trudu i odgovorima.
  5. Zato i tražim pomoć i savjet. Mogu li ju tužiti da preuzme pola kredita? Zar ću raditi samo za kredit kuće i alimentaciju? Kako sud presuđuje tako iako Centar za soc. skrb daje preporuku da dok smo skupa u kući imamo zajedničku skrb za dijete.
  6. Molim pomoć oko moje muke, razveli smo se zbog njenog preljuba i čestih mjenjanja partnera ali nažalost ostajemo živjeti zajedno jer nemamo kuda. Oboje smo zaposleni, O.D. svako ima po 4000 kn i radimo u istoj firmi. Sud je odlučio da ja moram plaćati alimentaciju ( ??? ) 1200 kn za mld. dijete ( 13 g ) ali meni je to neprihvatljivo jer smo mi zajedno u kući,sve dijelimo od hrane,režija,kupaonice, dvorišta, vrta...osim kreveta naravno. Živimo u kući koju smo kupili ali kredit ( ona mi je sudužnik ali ja sam vlasnik 1/1 ) ja otplaćujem kredit teškom mukom ( 2500 kn rata ). Mene zanima kako da " natjeram" gospođu da plaća polovicu kredita...sada moram plaćati još i 1200 kn alimentacije a ustvari svi zajedno živimo i troškove dijelimo zajedno...i uz sve to sud mi određuje da dijete mogu viđati svaki drugi vikend a ja s njim živim...meni je to apsurdno. Molim nekog da mi kaže šta sad da ja radim??? Moja cijela plaća ode na kredit kuće i alimentaciju i neće mi ništa ostati, a gospođa mi se smije i mjenja partnere, jer ja njoj plaćam " stanarinu " a ona radi i živi kako hoće jer je ja ne mogu fizički izbaciti iz kuće,jer je ona majka moje djece.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija