Jump to content

suzivko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je suzivko objavio

  1. Ortak koji nije nositelj obrta, svojevoljno je istupio iz zajedničkog obrta. Imovina nije podijeljena, zanima me da li ortak koji nastavlja poslovanje može slobodno raspolagati imovinom upisanom u poslovnim knjigama a, koja je do istupa bila zajednička? Ortak koji je istupio navodno će tražiti podjelu sudskim putem i ne želi se mirno dogovoriti, da li sud može zabraniti drugom ortaku korištenje cjelokupnom imovinom iako mu je ona nužna za obavljanje djelatnosti? Bilo kakvi savjeti, iskustva su dobrodošli i unaprijed se zahvaljujem na njima.
  2. Evo, moj problem je sljedeći: vlasnici smo nekretnine koja se vodi kao društveno vlasništvo a, mi kao korisnici. Korisnici smo 193/2712 dijela te čestice. Da bismo upisali stvarno vlasništvo, na gruntovnici su nam rekli da angažiramo odvjetnika te, ovim putem molim kontakt (može i na PM) odvjetnika koji ima iskustva s rješavanjem ovakvih slučajeva.
  3. Štovani, molim za pomoć! Ortak je istupio iz zajedničkog obrta i osnovao novi, gospodarska imovina je podjeljena (radi se o strojevima, kamionima), da li ortak koji ostaje mora drugome ispostaviti fakturu za imovinu koja mu je pripala i na nju platiti pdv? Naime, čini mi se nelogično da imovinu koju su zajedno kupili ortak koji je istupio mora još jednom kupiti i platiti!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija