Jump to content

gajtan

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. rozenica nazalost nisam stigao. danas napisem pa ti posaljem. nadam se da nije prekasno. pero slažem se ja s tobom da je sve to k.... ali nek se igraju imam ja cajta. evo novih detalja od danas. da popizdis. kako nisam bio upucen do kraja kako funkcionira brokerska provizija pitam danas u banci. evo odgovora. za svaku poziciju naknada ide posebno 1 % ili najmanje 150 kn. Kako imamo većinom tri različite dionice za prodaju to vam je sve zajedno 3x150=450....:) e sad posto ja imam luku rijeku dvije dionice, svaka vrijedi 74 kn ispada da ja njoj prodam te dvije dionice i još sam joj dužan 2 kn. znam cure u banci, povaljali smo se popodu od smijeha. evo kak su nam naši vrli stručnjaci podjelili dionice a znaju kako sve funkcionira i koliko je čiji dio "kolača". i onda kad bi rekel čovjek da ih treba sve zajedno pobit do zadnjega evo odma onog tko je to predložil u zatvoru. :)
  2. Eto nekih novina. Ništa kaj nisam znal i prije ali eto....Da ne reklamiramo banku i brokera, u jednoj od HR banaka dobio sam info da smo svjesno prevareni. Dionice Vjesnika kao što sam i prije naveo ne kotiraju na burzi već odavno i u stvari su "mrtve dionice". Nema potražnje, nema prodaje a neće je niti biti brzo. Kako nemamo pravo na žalbu na rješenja koja smo dobili pokrenut ću upravni spor pa kaj bude. Nije toga puno ali soma kuna je soma kuna....i nedam ih. Pa se bumo tužili. Ionako je spor zabadava.
  3. Stigle dionice nakon dugo vremena. Kao i ostalima došao VJESNIK, LUKA RIJEKA i VARTEKS. Sve je to ok osim Vjesnika d.d. Kako njihove dionice ne kotiraju na burzi u RH od 2 mjeseca 2014. zbog toga što je tvrtka u stečaju nejasno mi je kako nam je netko mogao dati dionice koje su pod stečajem. Znači kompletna tvrtka sa svom imovinom predana je u stečajnu masu iz koje će se naplatiti svi vjerovnici. U 7 mjesecu 2014 napravljeno je izvješće o provedbi financijskog restrukturiranja gdje se navodi samo osnovno ali nigdje nema kaj bu bilo dalje sa tvrtkom. Stupio sam u kontakt sa svojim brokerom i Vjesniom d.d. direktno da vidim kako frknuti te dionice što prije. Za sada LKRI i Varteks kotiraju sasvim solidno. Čim saznam nešto korisno javim.
  4. potuno se slazem sa objavom registra ali ne u ovom obliku nego u onom kako je izašao onaj "ilegalini". nije upitno samo tko je bio a tko nije nego je bitno da su neki "spavali" do cetnika i to danima i nocima po svakakvim uvijetima a neki su svirali u orkestru na aerodromu Pleso i docekivali razne delegacije pa su dobili status branitelja. a da ne govorim o onima koji su šetali po kvartovima naoružani do zuba i maltretirali gradane glupostima a prve crte nisu nikad vidjeli. Možda i jesu na dnevniku u sigurnosti svojih kvartovskih birtija na 30 km od prve crte.
  5. mislim da je izračunski bod je 1.50 za branitelje koji idu po povoljnijim uvijetima a čim si hrvi bod mora biti 1.85. E sad ti preostaje jedino žalba na rješenje mirovinskog a ako ti je rok prošao mislim da se možes "slikati". To bi trebalo ispitati. To im je inače praksa da stave 1.50 i ako im prode njima super a ako skužiš i na vrijeme se žališ da nisi samo branitelj nego i hrvi onda ti dođe rješenje na 1.85. Toliko o stručnjacima u mirovinskom. pozz
  6. Dobio sam kaznu zbog neplaćanja parkirališne karte iako sam istaknuo pravovaljani znak invalidnosti. Kako u Krajiškoj (ZG) ima samo 1-2 mjesta za invalide koja su stalno zauzeta od strane stanara a negdje sam morao parkirati, parkirao sam na slobodno mjesto kojih je bilo dovoljno. Nisam dobio nikakvu kaznu pod "brisač" jer da jesam odmah bi reagirao nego sam je dobio tek nakon mjesec dana. Smatram da ničim nisam oštetio nikoga, znak za invalide sam stavio na zato propisano mjesto, sva invalidska mjesta su bila puna, parkirao sam na slobodno mjesto kojih je u to doba dana u Krajiškoj jako puno a nisam u mogučnosti tražiti ili se voziti i kružiti po ulicama kako bih našao slobodno mjesto za invalide. Sada me terete kaznom od 100 kn za dnevnu kartu i na moj prigovor odgovaraju: Ne žele uopće prihvatiti moje objašnjenje da sam invalid i da sam istaknuo invalidsku iskaznicu na propisano mjestu u autu. Na kraju to što sam ja stavio iskaznicu njima niti nije sporno nego "kume" plati ti kartu a poslije ćemo o ostalom. Najviše me zasmetalo ovo: što bi u prijevodu značili: tko te .... samo se ti žali ionako ti je zabadava. Molim ako ima netko iskustva s ovakmim idiotarijama nek napiše koju riječ. Ipak 100 kn je 100 kn i ne dam ih iz principa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija