Jump to content

darac21

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Evo stigao danas odgovor od drugostupanjskoga suda u Zg. Presuda je 2 mjeseca zabrane upravljanja B kategorijom, i 1000 kuna kazne + troskovi postupka. Prijedlog policije je bio podsjećam 9 mjeseci zabrane i 4000 kuna kazne. E sad me zanima samo dali se Policija moze žalit na presudu ili samo cekam da posalju obavjest od kad pocinje zabrana teci?? Molim za odg. ako neko zna.
  2. Hvala na odgovoru,bilo bi super kad bi bila ova druga solucija,a najbolje bi bilo da nije niko primjetio tu moju pogresku.Danas sam od jedne osobe cuo da te kamere sluze za regulaciju prometa ,odnosno da se njima pale svjetla na semaforima ovisno o guzvi,i da se koriste pri utvrđivanju krivca sudara. Dali je to istina??,ili da strepim sad dal ce stic sto na kucnu adresu??
  3. Poštovanje,molim vas za savjet u vezi jedne greške koju sam slučajno počinio jučer popodne. Naime vozio sam Avenijom Dubrava iz smjera zapada prema istoku i trebao sam se skinuti na okretište Dubec. Pošto nisam iz Zagreba zbunio sam se kod okretišta (Dubec)u raskrižju i napravio grešku.(neznam ni sam sta mi je bilo). Bilo mi je zeleno na semaforu za lijevo,i crveno za ravno,dva auta su stajala za ravno. Ja sam uredno dao lijevi žmigavac i skrenuo lijevo ali sam promasio ulaz u ulicu i morao sam nastaviti ravno,mozda za dvije -3 sekunde su i ova dva auta nastavila ravno jer im se upalilo zeleno. E sad me zanima dali su one crne malene okrugle stvarčice na semaforima senzori ili kamere i dali sam počinio kakav tezak prekršaj,oce li mi stici sta na kucnu adresu?? Molim vas odgovor!
  4. Poštovanje, evo stigao mi je prekršajni nalog na iznos od 4000 kuna i zabrana upravljanja na 9 mjeseci, upravo pišem prigovor no otegotna okolnost mi je da sam kažnjen vec jednom prije godinu i nešto za alkohol, pa sumnjam kolko ce mi pomoć. Jedino što mi "ide u prilog" je izrazito slaba financijska situacija u obitelji i to da sam nezaposlen, nadam se da ce se sudac smilovati i smanjiti mi zabranu na 6 mjeseci, i nešto ovu kaznu novčanu. Molim vas dajte mi recite samo dali mogu na sudu tržiti plačanje na rate ili o tome odlučije isključivo sud??
  5. Hvala ,Potpetica,ali molim vas recite mi ocu li biti drastičnije kažnjen zbog toga sto sam isti prekršaj počinio prije godinu i pol,ostao sam 3 mj. bez vozačke,sad je mislim to prijedlog 9??Odnosno dali ide ono 3-5 tisuća i 9 mjeseci prijedlog policije,ili rigoroznije???
  6. Poštovani hvala na dosadašnjim savjetima ,ali molim vas dajte mi recite dali mi se isplati žaliti odnosno pisati prigovor.??Ponavljam koncentracija je bila 1.27,umanjeno 1.17,i otegotna okolnost mi je da sam prije godinu i pol isto izgubio zbog alkohola na 3 mjeseca i platio kaznu od 1300 kuna + troskove. Znači sad kad mi dođe kazna,dali se mogu žaliti pošto sam nezaposlen,imam samohranog roditelja i sestru koja hoda u školu. Znam da se na pogreškama mora nesto naučiti ali meni su ocito trebale 2 takve da bi svatio ozbiljnost takvih ssituacija. Znači dali imam ikakve sanse ako pisem prigovor da mi se smanji zabrana i novčana kazna,i dali mogu to platiti na rate,jer ako j kazna od 3000-5000 ja za to jednostavno nemam novaca..
  7. Kaj sam sad počinio i kazneno djelo?,prošla kazna mi je istekla prošle godine,znači "odgulio "sam zabranu od 3 mjeseca i platio sam 1300 kn+ troškove. Ne razumijem ovo sad da sam počinio i kazneno djelo,pa zar nije to sad prekršaj,ili me se sad rigorozno kažnjava zato jer sam ponovio alkohol??,sad mi bas nista nije jasno vise..
  8. Jel postoji mogučnost da mi se zabrana upravljanja smanji,mislim da je predviđeno oduzimanje na 9 mjeseci??
  9. Pozdrav,evo jucer sam napravio jos jednu veliku zivotnu gresku. Popio sam i zaustavila me policija,dreger je pokazao 1.21, da stvar bude gora prije cca godinu dana sam napuhao 1.41. i vozačka mi je bila oduzeta na 3 mjeseca + 2000 kuna. Kolko cu sad dobiti zabranu i kolko novčanu??..pa da se mogu mirno ubit i gotovo...
  10. Puno hvala,laknulo mi je sad,tako cu i napraviti. Pozdrav!!..)
  11. Molio bih da mi kažete kaj me očekuje jer me danas skoro šlagiralo kad mi je stigla plava kuverta na vrata!?? Radi se o sljedečem,kažu da sam dana 18.2.2012. u Zagrebu,AL.BOLOGNE KOD TUNELA, počinjen prometni prekršaj opisan u čl.54 st 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama,kažnjiv po čl.54 st.4. istog zakona. Također piše da sam im dužan prema članku 229. stavak 3. kao vlasnik vozila dati vjerodostojan podatak o indentitetu vozača(ja sam vozio,to je sigurno,samo ja vozim svoj auto),koja je u navedeno vrijeme upravljala vozilom, a poradi provođenja prekršajnog postupka. Još piše da sam dužan podatke poslati u roku 8 dana. Još piše da....."upozoravamo vas ukoliko u navedenom roku ne date -dostavite podatke o osobi koja je upravljala vozilom,da time kao vlasnik činite prekršaj iz članka 229. stavka 7. ,za koji je propisana novčana kazna od 2000-5000 kn. Prema navedenom kaj me sljedi..neznam koliko sam tocno vozio,muči me dali ču izgubiti vozačku i koliko su kazne za to?.. hvala,pozdrav :tuzan:
  12. Mladost ludost,ja sam napuhao 1.42,policija predložila 2000 kn kazne,i zabranu upravljanja 9 mjeseci,i uzeli su mi vozačku na licu mjesta na 8 dana. Naravno na to pišeš prigovor,i ako na sudu dobro obrazložiš zasto ti treba vozačka i kako nemaš para.,bla bal.,.uglavnom sudovi smanje prijedlog policije. Naravno ukoliko niste več kažnjavani za istu stvar. Meni smanjeno na 3 mj. vozačke,i 1000 kn kazne!
  13. Poštovani, molio bih za savjet jer mi nisu jasne neke stvari,pogotovo jer se ovi naši zakoni mjenjaju ko godišnja doba,naime zanima me koliko snažan auto ja smijem voziti?? Položio sam 17. 7. 2007.,sada imam 22 godine,?,80kw??75??ili više??,unaprijed hvala,pozz
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija