Jump to content

Cmoljak

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani. Dakle. nekretnina je prodana u cijelosti medjutim gruntovnica ne priznaje tu jednu trecinu prodanu po punomoci, sto mi nije jasno buduci je punomoc relativno nova. Problem je u tome sto je otac na brodu, i nije prisutan jos nekih 6 mjeseci, a kupci imaju projekt i zele srusiti postojecu nekretninu i graditi nanovo. Kupoprodajni ugovor je potpisan od sve tri strane, ovjeren kod biljeznika, dakle sve je po pravilu, medjutim gruntovnica tvrdi da je punomoc valjana do godinu dana nakon potpisivanja iako na punomoci stoji da vrijedi trajno do opoziva ili konzumacije.cemu uopce svrha punomoci i placanja biljeznika ako po zakonu to nije pravni dokument??? Potpuna komedija, u ovoj drzavi ocito ne mozes ni po zakonu obaviti to sta trebas. Hvala na odgovorima, i isprike ukoliko nisam bio dovoljno jasan u pocetku posta.
  2. Postovani, Ukratko, prodali smo ostavinu u Istri. Dana mi je punomoc od strane oca koji je bio vlasnik trecine nekretnine,u 8. mjesecu 2011. god s brojem katastarske cestice, katastarske opcine itd dakle sve, te na kraju punomoci pise da je punomoc valjana do konzumiranja. Kupoprodajni ugovor je potpisan kod javnog biljeznika u 3. mjesecu 2013. god., medjutim sada dolazi do nekakvih problema. Naime, gruntovnica ne priznaje punomoc te odbija novome vlasniku izdati vlasnicki list. E sad, sta se po tom pitanju moze napraviti i da li je uopce zakonito to sto sudac u gruntovnici ne zeli priznati punomoc koja je relativno nova i vazeca i ovjerena od dva biljeznika? U biti molim savjet kako i sta se tu moze napraviti, u protivnom ne znamo kako uopce mozemo tu ostavinu ikako prodati bilo kome, ako gruntovnica ne priznaje punomoc?? Zahvaljujem unaprijed.
  3. Postovani, Zahvaljujem Vam na brzom i detaljnom odgovoru.
  4. Ukratko....uredjeni put prelazi preko posjeda 7 vlasnika do plaze, buduci se radi uredjivanje katastra, prijedlog je svih 7 (suvlasnika), da se u katastru cijeli put izdvoji kao zasebna cestica sa 7 suvlasnika, tj privatni put (dosada je u katastru ucrtan samo dio puta). Put je betoniran, postoji vec cca 40 godina samo nikada nije ucrtan u katastru ili gruntovnici. Pitanje 1: Ukoliko put doista postane privatni sa 7 suvlasnika, je li moguce da oni taj put ograde i da li je moguce njima kao suvlasnicima da odlucuju tko ce taj put koristiti ili nece. Pitanje 2: Da li je moguce uci u suvlasnistvo takvog puta ukoliko npr. jedan od suvlasnika proda ili pokloni nekome pola od svog idealnog dijela (dakle ako je vlasnik jedne sedmine, da li je moguce prodati pola od toga ili 1/14). Hvala unaprijed na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija