Jump to content

Despa

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Supruga i ja smo dvije godine rastavljeni, djeca su samnom ja sam skrbnik. Sada je ona trudna sa drugim i trazi od mene da djecu odjavim sa sebe na nju da dobije status odgajitelja te da uzme 58000 kn od grada za trece dijete. Ja se ne odricem djece nema tih para ali ona meni prijeti tuzbom da mi uzme djecu. Moje pitanje je dali mi moze samo tako uzeti djecu? Zanima me pod kojim aktom ili razlogom bi mi mogla uzeti djecu. Alimentaciju ne placa vec po dogovoru kupuje djeci sta treba. Ako vec imamo sporazumni raskid da su djeca kod mene kako bi sad ih htjela na sebe. Molim pomoc,! Hvala
  2. Despa

    Požurnica

    Ovako zanima me dali se da ubrzati postupak rastave? Naime danas sam dobio od suda za ročište u vezi rastave tek 19.10. (kod socijalne smo sve obavili u vezi djece i sporazumno sve ide nema komplikacija) Dali se to da ubrzati? I Kako? Ako ima neki prijedlog požurnice. Hvala
  3. Hvala na odgovoru,makar ćemo se sigurno razvesti!!!! Ažurirano Znači nema pravo niti na nužni dio bez obzira što sam stan dobio u braku?
  4. Ovako imam pitanje. U braku sam 11g,živjeli smo kratko vrijeme u kući mojih roditelja,nakon godinu dana otac mi je preminuo.Tada je moja mama kao vlasnica cijele nekretnine(sestra i ja smo se odrekli sve u maminu korist)dala zemljište na kojoj se izgradila zgrada te smo dobili 2 stana. Jedan stan je mamin (30 m2) a drugi ja poklonila meni (70 m2) darovnim ugovorom. Sada nakon 6g brak je pukao. (imamo 2 djece) Ja sam dignuo kredit za uređenje,koji još danas otplaćujem. Neznam dali je bitno tko je kriv ako je bitno eto žena je kriva našla si je drugog i misli otići kod njega za koje vrijeme. Trenutno smo još u braku,pa me zanima dali ako dođe do razvoda žena ima kakvih prava na potraživanje od stana? Makar ona ne želi da se razvedemo ali ako ode sigurno je da ćemo se razvesti. Nisam u financijskoj situaciji platiti odvijetnka jer krpamo kraj s krajem i supruga se tek zaposlila nakon 5g.(to je jedan od razloga zašto se ne želimo tj ne možemo trenutno rastati zakonski)
  5. Ovako uveden sam u ortački ugovor kao investitor (koji je dao zemljište sa kućom za stan,na istoj adresi)sa ostalim investitorima(njih troje). Investitori su sve uredno platili sve dozvole i porez. Dali sada ja kao investitor koji je dobio ono što smo napisali u ortačkom ugovoru( znači stan), sam dužan platiti porez za stan? Hvala!!!
  6. Ovako zanima me dali moram platiti porez na stan ako sam mjenjao parcelu za stan na istoj adresi i k tome sam upisan u ortački ugovor kao investitor? Znači samo imam promjenu iz kuće u stan. Hvala!
  7. Ovako zanima me dali je moguće izvršiti ovrhu (na račun tekučeg) na vlasnicu stabenog objekta i cijele parcele ako nije u ortačkom ugovoru navedena kao financijski investitor? Ovako mi smo mjenjali kuću za stan tj na tom mjestu su napravili zgradu i mi smo sada nutra ali još nema papira, u izradi su, i sada je došla ovrha na tekući račun vlasnice ali bez ijedne opomene!!!!! A u ortačkom ugovoru piše da je ona samo suinvestitor sa parcelom ne i fancijski. U ugovoru je lijepo navedeno tko je financijski investitor imenom i prezimenom. Došlo je na naplatu Hrvatske vode od 2009g a nitko nije dobio nikakvu opomenu da se na vrijeme reagira tj pritisnu investitori da to plate. Ja molim za pomoč kako i šta dalje da radim da taj dug prema njima okrenem. Dali da uzmem ortački ugovor pa da odem kod tog odjetnika koji je pokrenuo ovrhu ili ne.neznam i molim za pomoč! Hvala
  8. Koliko se dobije za drugo dijete od grada? a koliko od hzzo-a? I dali se naknada od grada dobije u cijelosti odjednom ili u ratama? Hvala!!!!!!
  9. Pa taj najmodavac je meni i sam rekao da se ja oko toga nemam što brinuti jer On ima ugovor s investitorom i da u ugovoru sve lijepo piše. A sad druga je stvar što je investitor propao pojela ga recesija i nema novaca pa se hvata za slamku da dobi koju kunu. A recite mi molim vas dali kod takvoh pregovora Ja mogu njemu tj investitoru predbaciti to što se zgrada radi več 2,5g a ne 6do8mj kako piše u ortačkom ugovoru? I dan danas zgrada nije dovršena u cijelosti. Ne da još nema samo papira već nema asfalta,gelendera po stubištu,završnog dijela po kući tj kulir i nravni papira nema. To se sve nekako odugovlaći.Dali ja to njemu kao investitoru mogu predbaciti? Makar on meni govori da su to dvije različite stvari i da se to nemože uspoređivati! A tko će onda platiti razliku vremena po ortačkom ugovoru.(Dali sam u pravu?)
  10. hvala na odgovoru! Ali koliko ja znam moj investitor nije išao u obilazak stana niti prije niti poslije mog stanovanja u tom stanu! Znači ja mu nisam dužan ništa platiti koliko sam shvatio!
  11. Ovako bio sam podstanar goinu i pol koje mi je plačao Investitor(mijenjao sam parcelu za stan) i sada nakon 6 mj investitor traži od mene 3000kn za štetu koja je napravljena u tome stanu. Dali sam ja njemu dužan to platiti? A kad smo izlazili iz tog istog stana pitao sam stanodavca koliko smo dužni za štetu rekao je ništa tj da će on to dogovoriti sa onim s kojim ima ugovor o podstanarstvu tj s mojim investitorom(ja taj ugovor između njih dvoje nisam nikada vidio,neznam kako glasi niti sam išta potpisivao). A zgrada u koju sam uselio još nije u cijelosti gotovo a rok je odavno prošao.(Piše u ortačkom ugovoru 6 do8mj ,a sad je već 2,5god) Molim pomoć!!!!!!!!! Hvala
  12. Hvala na informaciji to sam si i nekak mislio da to ide tak ali me ono prvo više mući znaš kaj oko toga kak ide to s prepisom stana?
  13. ovako mama je mjenjala parcelu za dva stana i jedan je meni poklonila.(na istoj adresi) ali još nisu gotovi papiri od zgrade(uporabna,etažni itd...) Sada kad dodju papiri kako mi je najlakše odmah prebaciti stan na svoje ime? Dali prvo mama treba postati vlasnica oba stana pa naknadno sa darovnim ugovorom ići prebaciti na svoje ime? Ili postoji drugi naćin tj kad se odmah upisuje vlasništvo priložiti darovni ugovor? I dali izbjegavam plačanje poreza pošto mi je mama darovala a ujedno mi je i prva nekretnina?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija