Jump to content

tomo777

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tomo777 objavio

  1. I meni bi trebao dobar odvjetnik iz radnog zakonodavstva pa molim na private
  2. Riješeno! Poslao e-mail, pozvao se na čl 425 stav. 3 Zakona o obaveznim odnosima i novci vraćeni !
  3. Svojevremeno sam kupio novu Škodu Octaviu kojoj se u garantnom roku pokvarila brava petih vrata. Brava je zamijenjena, jasno, bez naknade. Nakon cca 18 mjeseci od zamjene brave dogodio se identičan kvar odnosno brava petih vrata se ponovo pokvarila, ali sad auto nije više bio pod garancijom. Kad sam išao reklamirti bravu u isti ovlašteni servis gdje sam i prvi put mijenjao bravu rekli su mi da istu moram platiti jer da se garancija od dvije godine na rezervne dijelove odnosi samo na dijelove ugrađene poslije isteka garancije na vozilo i koji su plaćeni od strane stranke ?! Bravu s troškovima zamjene (ruke) sam platio. Je li servis imao pravo zatražiti plaćanje brave koja je po drugi put zamjenjena na nepune tri i pol godine starom vozilu? Ako ne, šti mi je za činiti? Hvala unaprijed.
  4. Supruga i ja naizmjence koristimo automobil. Kako ne stignemo uvijek jedan drugom predati prometnu dozvolu, što ponekad nije ni fizčki moguće (jedno od nas se doveze na parking, a drugi se odveze), a obzirom da prometnu nije poželjno ostavljati u autu jer u slučaju krađe kasko ne podmiruje nastalu štetu, pitam se koje je rješenje s pravnog, ali i s čisto praktičnog stajališta u odnosu na policijsku kontrolu prometa? Možda da preslik prometne ostavimo u autu? Kako na to policija gleda?
  5. I ja bih trebao isto takvu pomoć! Smo se radi o 500 kn!
  6. Parkiranje blizu raskrća ili pješačkog?! Ako u posljednjih godinu dana nisi kažnjavan možeš zatražiti upozorenje... samo radi se o krivom parkiranju... ne mislim da to pali kod suca ...
  7. U nedjelju odem na Voloderske jeseni, parkiram se uz cestu i po povratku nađem kaznu za krivo parkiranje od 500 kn po čl 82. st. 3. (parkiranje na rskrižju Trg sv Antuna i ulica sv Barbare). Koliko sam primjetio na mjestu gdje sam parkirao nije raskršće (tko pozna Voloder; između crkve i mostića prema Kutini uz cestu s desne strane). Što da radim? Da se pozovem na krivo utvđeno činjenično stanje? Inače na obavijesti o počinjenom prometnom prekršaju nema žiga, potpisa, nikakvog zaglavlja, pouke o pravnom lijeku, iza je zaklamana uplatnica, teoretski bi svaki cigan (bez uvrede dotičnoj nacionalnoj skupini) mogao takav papir zataknuti za brisač ... Ukoliko ne platim niti ne uložim prigovor hoće li mi poslati na kućnu adresu novi prekršajni nalog? Molim za savjet ...
  8. Na moje veliko zaprepašćenje u dijelu kvarta Donja Dubrava (južno od pruge) Naredbom (tako se naziva pravni akt gradske skupštine) iz 2000.g. dozvoljeno je držati domaće životinje ! U navedenoj naredbi opisani su i uvjeti držanja istih. Međutim krave, konji i ovce koje susjedi drže po štalama smrde, pogotovo tijekom ljeta, ali i u ostala godišnja doba. Što poduzeti da mi "normalni" građani možemo živjeti bez neugodnih mirisa sela!? Postoji li šansa za ukidanjem dotične Naredbe? Naime, ne mogu vjerovati da se na 8 minuta vožnje od glavnog kolodvora metropole mogu držati krupne životinje !!??? :thumbsdown:
  9. Radim u velikoj državnoj tvrtki i ovih dana Uprava je donijela Odluku kojom me imenuje za člana inventurne komisije. Trebao bih obaviti inventuru nečega što nema nikakve veze s mojim poslom u firmi. Zanima me imam li pravo odbiti rad u takvoj inventurnoj komisiji odnosno imam li pravo tražiti i dobiti naknadu za poslove izvan Ugovora o radu?!
  10. Policajac me kaznio zbog prelaska preko pješačkog prijelaza dok je na semaforu svijetlilo crveno svjetlo. Uložio sam prigovor radi krivo utvrđenog činjeničnog stanja. Na prvo ročište sam poveo svjedoka koji je dao iskaz u moju korist (oboje tvrdimo da je bilo zeleno svjetlo). Sudac je najavio novo ročište na koje će pozvati policajca na sučeljavanje. Kakve su šanse da se "izvučem"? Događaj se zbio krajem veljače 2006.g., imam li šansu da eventualnim žalbom višem prekršajnim sudu predmet dovedem do apsolutne zastare (ukoliko prvo rješenje bude po mene negativno, a drugo ročište je najavljeno za veljaču 2007.g.)? Koliki su otprilike troškovi ova dva ročišta ?
  11. Kakva je sudska praksa vezano za ugovornu kaznu u trgovini. Naime pojedini trgovački lanci u svojim Općim uvjetima poslovanja propisuju Ugovorne kazne koje se odnose na kupce, a ti isti Opći uvjeti nisu objavljeni u NN niti na internetu, pa sa njima kupci nisu i ne mogu biti upoznati. S druge strane kazne se izražavaju u fiksnim iznosima i čestio su izrazito neproporcionalne potencionalnoj šteti koju kupci mogu izazvati ... Ima su sudskih rješenja po takvim ugovornim kaznama?
  12. Naime, trgovačkom lancu nije počinjena nikakva šteta i proizvod vrijednosti 30-ak kuna koji je pri izlasku pronađen kod mene, a nije plaćen, plaćen je odmah po intervenciji zaštitara, tad mi je uručena ugovorna kazna od 500,00 kn ! Nije mi jasni zašto platiti toliki iznos, ako su smatrali da želim dotični proizvod otuđiti (što nije točno, već se radilo o CD-u koji bi se oštetio u kolicima, te sam ga spremio u vanjski džep jakne, a na blagajni ga zaboravio predati) trebali su me prijaviti policiji za pokušaj krađe, zar ne?
  13. Naime u jednom trgovačkom lancu greškom nisam platio jedan proizvod vrijedan cca 30,00 kn, te su mi napisali da moram platiti ugovornu kaznu od 500,00 kn sukladno njihovim Općim uvjetima. Ja to odbijam jer smatram da je ugovorna kazna nesrazmjerna tj. cca 15 puta veća od štete koja je mogla nastati (a nije, jer je proizvod plaćen). Odvjetničko društvo koje zastupa trgovački lanac mi šalje opomene i prijeti ovrhom i sudom. Što mislite jel će me oni tužiti i kako da se postavim u slučaju da dođem na sud?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija