Jump to content

goran__

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Kako se pravno tumači pojam "do dana" ili "do datuma"? Uključuje li to i daj dan odnosno datum?
  2. Pozdrav, Zanima me da li je gradski vrtić (Zagreb) obavezan izdati potvrdu o cijeni vrtića u svrhu porezne olakšice.
  3. Poštovani, Zamolio bih informaciju da li je odricanjem nasljedstva na ostavinskoj raspravi odričete darova darovanih vam prije smrti pokojnika?
  4. Hvala na odgovoru. Radi se o tome da sam taj dug platio, međutim oni (osiguravateljska kuća) još potražuju da im platim troškove postupka u iznosu od 600 kn. i to na njihov žiro račun. Ulazi li to u stavak 2 navedenog članka?
  5. Ovih dana dobio sam opomenu pred ovrhu jedne osiguravateljske kuće da podmirim sudske troškove. Ovo je tekst: Poštovani, Dana 04.07.2014 godine pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu u predmetu oznake XY sklopljena je sudska nagodba temeljem koje ste obvezni isplatiti nam iznos od N kuna (koji ste nam u cijelosti platili) te troškove postupka u iznosu od 600 kn. Prvi problem je što je krivi datum navedene. ne radi se o 2014 nego od 2008 godini. Drugi je da je od tada prošlo dosta vremena. Postoji li neka zastara za ovako nešto ili se mogu pozivati na pogrešne datume u samoj opomeni koji očito nisu valjani? Unaprijed hvala
  6. Bez obzira što za to nisam do sada niti znao da postoji?! i Bez obzira na to da se radi o računa koji su redovno plaćeno (dobio potvrdu iz HRT-a)
  7. Molim vas za savjet šta činiti. Blokiran mi je račun u Fini za ovrhu iz 2004. godine. U papirima koje mi je dala Fina piše da se radi o računima od srpnja do posinca 2003. godine. Bio sam HRT-u i ustanovio da se radi o samo jednom računu. Kako tada nije bilo ovog načina ovrhe preko računa građana već je bio zakon u ovrsi na pokretninama dužnika rečeno mi je da je sudski ovrhovoditelj bio kod mene i da nije utvrdio da ima nešt za ovršiti. Ja sam uvjeren da nitko nije bio. Uz zo nikad nisam ni vidio rješejne o ovrsi. Recite mi, molim vas šta da radim. kome pisati prigovore, žalbe, bilo šta. Naravno radi se o Hanžeković i partneri.
  8. Moja priča je ova. Odjavio sam T-com telefonski prikljucak i presao na Iskon negdje u 9. mjesecu 2010. U t-comu su mi dali uplatnicu na 278 kn koju sam podmirio u 7. 2011. u međuvremenu dobio sam iskon. Prije tjedan dana blokiran mi je račun temeljem ovrhe od strane t-coma. Zanimljivo je to što nikakvu opomenu pred ovrhu nikad nisam dobio. Ovrhu je pokrenuo 30.6.2011 odvjetnički ured koji više ne postoji i sve je preneseno na neki odvjetnički ured u Osijeku koji je tek sada tu ovrhu sproveo. Zanima me da li imam ikakvo pravo na ponoštavanje ovog ovršnog zahtjeva tj. već ovrhe jer sam traženi iznos ipak platio. Unaprijed hvala.
  9. Postoji li kakva ovršna/pravna obveza prema nekretnini na kojoj je adresi obrt prijavljen bez obzira u čijem je vlasništvu ta nekretnina?
  10. Zanima me da li izjava osobe pred određenim brojem svjedoka ima pravnu snagu na sudu? Radi se o tome da je investitor na sastanku stanara u nekoliko navrata izjavio da će on snositi troškove nečega. Unaprijed hvala.
  11. Molio bih vas za pomoć. Dosta mi je hitno. Imam slijedeći problem. Brat i ja pokrenuli smo tužbu i na 3. ročištu povukli istu. Presuda je došla na 9225 kuna. Odvjetnik mi je rekao da imam velike šanse da se taj iznos smanji ako se žalim jer se suparnički predstavnik nije pojavio nego se oglasio podneskom (mislim), a na tećem smo povukli tužbu i na temelju ta 2 slučaja imamo pravo na pola iznosa ročišta ili u prijevodu 1250 kn po ročištu. Da li to drži vodu i ako da po kojoj točno osnovi? Drugo pitanje je kako smo brat i ja suparničari, a jedan od nas je "socijalni slučaj" da imamo pravo na umanjenje troška ili se suparničar solidarizira. Unaprijed hvala.
  12. Molio bih vas za pomoć. Dosta mi je hitno. Imam slijedeći problem. Brat i ja pokrenuli smo tužbu i na 3. ročištu povukli istu. Presuda je došla na 9225 kuna. Odvjetnik mi je rekao da imam velike šanse da se taj iznos smanji ako se žalim jer se suparnički predstavnik nije pojavio nego se oglasio podneskom (mislim), a na tećem smo povukli tužbu i na temelju ta 2 slučaja imamo pravo na pola iznosa ročišta ili u prijevodu 1250 kn po ročištu. Da li to drži vodu i ako da po kojoj točno osnovi? Drugo pitanje je kako smo brat i ja suparničari, a jedan od nas je "socijalni slučaj" da imamo pravo na umanjenje troška ili se suparničar solidarizira. unaprijed hvala.
  13. Kome se uplaćuje trošak sudski dodijeljenom odvjetniku? Unaprijed hvala.
  14. Da li je moguće i na koji način promjeniti sudužnika po kreditu? U ovom slučaju za stambeni kredit. Ako da, molio bih ukratko postupak. Unaprijed hvala. Goran
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija