Jump to content

katl

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moja majka ima Demez...jako je tesko ,da ona sama odluci.. Problem je da moja majka ne treba to nasljedstvo..i taj njen dio nije joj potreban. Smjestena je u staracki dom,i drzva pomaze ,jer je njena penzija premala,da bi pokrila racune,ali to s ovim nesljedstvom nema nikakve veze.. Ne zelim da meni daruje..zbog druge strane ,koja pokazuje veliki interes..( ali nepravedno) Znam da ,(ponovno ja.."kao kod oca") moram donestu odluku ,a sto onda stvara problem kod druge strane.. Da bi zadovoljila drugu stranu ,morala bi njima darivati.. Jedna strana sam ja-a druga strana necakinje.. Ja imam ( troje djece) koja su isto "unucad" kao i one. Problem je u meni..jer ne znam kako da postupim,pocevsi od majke,mene same..a i moje djece...?
  2. 1.-Majka i otac ,rastavljeni 48godina.. 2.-samo sam ja na zivotu,od sedmero djece.. 3.unucad- mojih 3,i pokojnog brata 2 djece.. 4.nitko se nije brinuo o ocu osim mene ( vise puta godisnje-povremeno,i po potrebi..)Na kraju je lose zazvrsilo zbog Demenz bolesti..ili..ne znam ni sama tocno..? Podnosimo papire za ostavinsku raspravu,ali je krenulo u krivom smjeru..drugi su me preduhitrili..(necakinja),no ipak mislim da ce sve biti dobro... Moje pitanje,majka zivi ovdje vani na zapadu ,sada je u starackom domu..(godinu dana borim se s njom..tesko) Stjece pravo na cetvrtinu nasljestva.. Sta bi treba da ucini..s obzirom da je nepokretna..i kako da se najbolje odluci u ovom slucaju..zbog njezinog djela.. Kome i kako napisati..da se odrice,da prihvaca li da poklanja njezin dio..?? Kako se to radi..? Potrebno je ovjeriti kod Notara..ili samo s dva svjedoka..? Majka i ja smo redjene u hr..ali unucad su rodjena ovdje.. Svi smo strani drzavljani..i ne snalazimo se,pogotovo ja..? Molim za odgovor..i hvala vam.
  3. Postovani-Pozdrav svima... Nova sam,inace trazim savjet..citam teme. dok ne odlucim gdje napisati..(ne snalazim se,i ne znam?) da vas pozdravim.. Clanu Legalis .. Nek' za tvoje ruke uvijek bude posla; nek' ti se u novčaniku uvijek nađe novčić-dva; nek' ti na prozorskome oknu sunce uvijek sja; nek' dúga stalno prati svaku kišu; nek' ti ruke prijatelja uvijek budu blizu; nek' Bog ispuni tvoje srce radošću i tako te ohrabri.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija