Jump to content

MH

Korisnik
  • Broj objava

    122
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. ... zatezne kamate i stetu zbog propustene kupovine!
  2. .. i samo da dodam: Ako policija ili odvjetnistvo utvrde da ste prevareni, to ne znaci da cete doci do svojih novaca, to samo znaci da ce doticni dobiti globu ili uslovno zatvor (zatvori su puni, a nema novaca za nove). Ako budete imali jako dobrog sudiju, sudija ce traziti da Vam se steta nadoknadi, pa ce odrediti manju kaznu. Ne zaboravite da trazite zatezne kamate!
  3. 1. Pogledajte priznanicu i tekst u priznanici. Ako je sve dobro napisano, ne bi trebali imati problema. Ukoliko nije, nitko Vam ne moze pomoci. Pravo nije pravda, pravo je proces. 2. Prijavu policiji, pa ce i oni valjda nesto uraditi. 3. Prijavu odvjetnistvu, oni su svakako besplatni, a toliko i vrijede. 4. Odvjetnika tek ako 1-3 ne upali, a ako 1-3 ne upali i doticni ne bude pozutio da Vam pare vrati da si bruku skine a vrata, Vi ste vjerovatno dobili pogresnu priznanicu. Odvjetnici su skupi samo ako nista ne urade, a jeftini ako urade.
  4. Ne postoji nikakav razlog da cekate 3 godine. Ako osiguranje promijeni stil rada i umjesto taktike odugovlacenja primjeni taktiku - "ponudi manje - isplati odmah", umjesto "odugovlaci - uzimaj kamatu", i oni i Vi cete bolje proci. Ako mislite cekati 3 godine i imate m_d_, pokrenite tuzbu, platite je iz svog dzepa i oderite kozu osiguranju. Ako nemate (sto osiguranje i predpostavlja), zelim Vam puno srece.
  5. Nemojte se bojati i nemojte slusati, to je tako. Sto Vam prije postane jasno, bolje za Vas. Nego popijet casu vode, smirite se i zovite odvjetnika (mozete i angazirati odvjetnika koji ce pricati sa vasim odvjetnikom, sta mislite o tome?) i ponudite mu bolju cijenu nego sto bi ponudilo osiguranje. E, to pocinju problemi .... ali barem necete crknuti prije nego sto dobijete svoj novac koji Vam pripada.
  6. Jad, jad, jad... Sto da Vam kazem, moraju Vam biti jasne neke stvari, a to je da odvjetnici prije svega rade u svojemu interesu, a ne u Vasemu. Prvo je pitanje, kakav dogovor imate u svezi nadokane. Nikakav? E, pa ako nemate nikakav, da znate da je Vas odvjetnik placen od Vaseg osiguranja da Vas predmet kiseli sto je moguce duze. Jos ako, daj Boze, umrete dok se to ne desi, jos i bolje. Je li sve po zakonu? Pa naravno, odvjetnici uvijek rade po zakonu.
  7. Zasto Maksimir kad mozete na Jarun, pored jezera, pa ne morate onda graditi ni bazen! To oko dosjelosti, to je glupost, ako Vam tih 200m2 nije bas toliko bitno, onda budite sa njom u dobrim odnosima i nekom prilikom cete taj problem lako rijesiti u svoju korist. Ako Vam je tih 200 m2 bitno, onda presadite cvijece na ... Jarun i recite gospodji da tamo sadi.
  8. Obratite se za strucnu pravnu pomoc u mjestu u kojem zivite. Kako se radi o poslovnom prostoru, te ako u slucaju gubitka vi trpite i poslovni gubitak, najbolje je da stvar rijesite uz profesionalnu pomoc. Svi sudske, odvjetnicke i druge troskove glede ovoga sto ste iznijeli mozete u Vasem slucaju smatrati troskovima poslovanja i tako se ponasajte u ovom slucaju.
  9. Dogovor je mogao postojati i na mjestu Vasega strica ja ga ne bi ni osporavao. Ukoliko Vam je netko dao za pravo da garazu i izgradite usmenim dogovorom, on se sada moze i predomisliti i ja tu ne vidim nista sporno. Narocito ako nikakva usluga druge strane tim dogovorom nije nastupila (u nekoj srazmjernoj vrijednosti, sud ce i to uzeti u obzir), sud vrlo vjerovatno nece stati na Vasu stranu. Vrijeme od 23 godine cak ce biti i otezavajuca okolnost za Vas i olakotna za Vasega strica. Ukoliko jos za prolaz do garaze morate prijeci preko dijela koji nije u Vasemu vlasnistvu, imate jos manje sanse. Ja bih se sa stricem nagodio mimo suda, a Vi razmislite o Vama prihvatljivim opcijama. Na kraju krajeva obratite se odvjetniku za savjet. Vjerovatno necete trebati ici dalje - znate na sto mislim....
  10. Vi niste bili u vlasnistvu 23 godine, vec u posjedu 23 godine. Ako spomenete dogovor, to znaci da ste bili u spoznaji da to nije Vase zamljiste, tj. druga strana je dopustila da gradite, ocito usmeno, a uz to nikakova kompenzacija nije razmijenjena, tako da ... - moj savjet vec znate.
  11. Priznajem da je moj komentar bio malo preostar, ali dozvolite mi da se vratimo na tu temu malo poslije. Gledano sa pravne strane, ako prihvatite stajaliste koje Vam savjetuje diplomirani pravnik, i zatrazite utvrdjivanje vlasnistva pozivajuci se na dosjelosti, onda je Vas argument da je Vas otac imao odobrenje strica i ostalih ne smijete koristiti pred sudom. Ukoliko odbacimo dosjelost kao pristup, onda se Vas slucaj svodi na "rekla-kazala" u cemu Vi cak niste bili ni sudionik, a nema ti zivih svjedoka, nije ostao nikakav pisani trag ... Vi poznajete slucaj bolje nego mi i dobro razmislite jos jednom da li Vam se uopce isplati ovakov slucaj rjesavati preko suda umjesto u cetiri oka.
  12. Mislim da sam Vam sa pravne strane objasnio da su Vase sanse prilicno slabe, na zalost mogu reci i nikakve. Mene vise zanima Vas mentalni sklop, djelimicno bi se moglo reci i osobene patoloske karakteristike, tako da vam pored odvjetnika moram savjetovati i psihijatra.
  13. Iskren da budem, ja ne znam kakvu bi ste Vi to zastitu i trebali dobiti? Najbolje Vam je da otkupite sporni dio zemljista (sto cte u nekom trenutku morati uraditi) ili jos lakse malo se potrudite i odobrovoljite strica.
  14. Onako kako je napisano u predugovoru. Ne znam tko Vam ga je pisao, procitajte ga jos jednom. Onako kako ja vidim stvari, Vi mozete raskinuti predugovor, ali bez povrata sredstava predujma ili traziti da sa vlasnikom sporazumno raskinete predugovor pod povoljnijim uslovima. Iz onog sto ste napisali, trecega vam nema. Da li postoji nesto sto je prodavac trebao uraditi a nije?
  15. Casni izuzetci potvrdjuju pravilo! Salu na stranu i ocitu averzuju pravnika prema svemu cifrenom, treba ljude edukovati da ispravno raspolazu sa novcem, to im treba vise nego zakon. Eto vodite sta im se dogodilo u Americi, a mi hvala bogu nismo Amerika. Treba stedjeti i raditi i pronalaziti pravi nacin da se sa novcem raspolaze. Istina je da nismo komunjare, ali ima Kineza na koju modrost bi se trebali ugledati, ma kako to svakom razumnom Hrvatu bilo van svake pameti. Na nasu zalost, to je surova realnost, po zadnjim podacima prosjecni Kinez zivi samo malo losije od prosjecnog Hrvata, nas je 4 miliuna, a njih je tesko i prebrojati. Zato stara kineska kaze: Hrvatska kuna u hrvatskoj lisnici, a ne u domacoj banci u stranom vlasnistvu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija