Jump to content

gana81

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako se sjećate ovog mog pitanja ja sam opet u dilemi,što sad učiniti..Naime,prije točno godinu dana preko odvjetnika smo pisali zamolbu za zastaru duga jer je eto prošlo nekih 15 godina,nismo od porezne dobili za godinu dana nikakav odgovor,što da radimo???
  2. ne alazi se ni na kakvoj listi otkud takve insinuacije bovu., nije ni malo dzentlmenski sa vaše strane., pošto tu ne stanuje neće produžavati osobnu, i tako oni koji tu ne žive moraju da je vrate., ima srp.državljanstvo i papire, pa me zanima na koji način može to napraviti sa njihovim papirima,i dal je to uopće moguće?A vama G-man hvala na pomoći!!
  3. sve mi je to jasno,ali osoba koja daruje je u srbiji, ne dolazi u hr,.on ima srpsko državljanstvo i papire,da li on to može u srbiji popuniti i ovjeriti,a ovdje da se prevede kod tumača!??kako u tom slučaju??on ne može doći nikako u hr??
  4. zar niko nema odgovor,. molim vas., osoba živi u srbiji jel moguće tamo napraviti darovni ugovor a ovdje prevesti kod tumača, jer on ne može doći ovdje??
  5. poštovani, molila bih vas za pomoć.,otac koji živi u srbiji želi mi prepisati kuću odnosno darovati,kuća se nalazi u hrvatskoj, što treba učiniti?odvjetnik mi je tražio 2 500kn mislim da je to mnogo, da li to mogu uraditi sam,ili mora ići putem odvjetnika?ako mogu sam molim vas recite mi kako i na koji način. Da li otac pravi darovni ugovor u srbiji ili kako,on ima državljanstvo hr al nema osobnu, da li je to problem??Ili ja pravim ovdje darovni ugovor koji on potpisuje!!hvala na odgovoru!!
  6. pa može ona doći i sama ponijeti zahtjev shvaćate, ne moram ja to raditi u njeno ime! pitam samo kako sastaviti taj zahtjev šta napisati ,to mi pomozite ako možete..ona ne zna koliko je 2+2 a ne nešto da napiše..ostalo će ona
  7. pa slučajno imam, jer je dotična napravila dug od 60 000 kn i odvela dupe iz zemlje i ne zanima je, nek rješavamo mi, a mi živimo u njihovoj kući, pa jel neko treba da mi napravi ovrhu nad kućom radi budala..inače ta gospođa nije baš mnogo pametna, ona jeste išla da otkaže zdravstveno kad je odlaziula, al oni su joj tražili da plati dugovanje što ona nije imala, pa je tako ona dozvolila da taj dug s kamatom naraste do 60 tisuća, pa ti vidi., a inače to zdravstveno nije ni koristila, uplatnice nam stižu redovno, čini mi se da ona nije niti jednu uplatila., i šta sad da mi radimo, mi moramo nekako tražiti otpis duga i kamate ako je došlo do zastare a mislim da je to je dug iz 1998-2000 god. znači prošlo je minimalno od 13-15 god., ako neko ima sličan slučaj nek se javi, šta je najbolje da se uradi ili kako da sastavimo taj zahtjev, svaka pomoć bi mi dobrodošla..a na tu kozu se ne mogu osloniti jel je oćito boli uho!
  8. poštovani, i mene muči porezni dug pa vas molim za pomoć!!porezni dug iz neke davne 1999 god., moja pametna svekrva nije imala zdravstveno osiguranje, koje je potpisala, i nije čak ni jednu ratu uplatila., nije ga ni koristila, i sad ona i ne živi u hrvatskoj, a dug je narastao do 60 000 kn.. oni to neće ni plaćati, ja i njihov sin živimo u kući,njihovoj, odakle nama novac da plaćamo i ako nam otpišu kamatu, jednom na kraju god. kad je došlo iz porezne, dug je 30 000 a kamata isto tolika..kada nastupa zastara, kako tražiti zastaru, da li ići kod advokata!?molim Vas za savjet, jer svaki bi dobrodošao, svakako ćemo ići u poreznu tražiti otpis kamate, krajnji rok je do 7. kolovoza..u krajnjem slučaju mislim da je ovo i poseban slučaj, mi nismo stjecali dobit, niti imali neku firmu, baš sam očajna help pleaseoštovani, i mene muči porezni dug pa vas molim za pomoć!!
  9. Imamo veliki problem.. zemlja koja je bila na nama,više nije,od rata jer izgorili su papiri u ratu,.ona je od djeda koji je živio u americi..sada je ta zemlja ponovo na njemu,.i postoji opasnost da njegova usvojena kći dolazi iz amerike tražiti tu zemlju,inače mi tu zemlju obrađujemo već 30 godina,šta treba da radimo,i kako da je na najlakši način prevedemo na sebe..djed više nije živ..a mi nemamo papir na kom nam je on to ostavio..šta raditi molim vas za hitnu pomoć!Kakva prava ima ta usvojena kći koja dolazi iz amerike nakon 30 god., koja su naša prava?
  10. inazg hvala Vam mnogo, za početak ste mi pomogli!!Ako ne želi sporazumno naći ćemo mi već neki razlog!!hvala još jednom, i recite mi šta je sa zajedničkom imovinom, ja sam mnogo toga unjela u brak, ajmo reći većinu i zajedno smo stekli,želim sve moje natrag i pola svega što smo zajedno stekli!!!!
  11. Molim Vas za pomoć, pošto se ne razumijem u zakone i procedure, koji mi je najbrži put za razvod,pošo se želim razvesti u najkraćem mogućem roku, šta trebam da uradim, i da li mogu to sama ili mi je potreban odvjetnik??Naš brak je prestao da funkcionira po svim mogućim točkama, tako da je logičan slijed razvod, ne želim da se zavaravam i provodim godine pored pogrešne osobe!!Hvala Vam!!
  12. Molim Vas recite mi ko se razumije,naime, moj prijatelj je predao zamolbu za posao u jednoj pkoli, i pozvao se na zakon da ima prednost pri zaposlenju kao civilni ratni invalid, i sad ravnatelj smatra da on ne može da radi kao učitelj, jer ne može predavati tjelesno, mada on nema toliko tjelesno oštećenje, zar on diplomom nije stekao mogućnost da radi kao učitelj, jer je polagao metodiku tjelesnog vaspitanja!??I kako možemo dokazati da postoji sukob interesa kod ravnatelja i jedne zaposlenice, jer on nju uporno gura na to radno mjesto, a inače su i kućni prijatelji, još nije bila ni sjednica on je njoj obećao taj posao?Molim Vas za pomoć, šta da radimo!?Hvala!
  13. ok. znači područje posebne državne skrbi ne plaća porez, ali molim vas razjasnite mi malo to, kupoprodajni ugovor??kao da otac sinu proda kuću???i da nećemo morati na to platiti porez?
  14. ok, hvala vam, znači jedino nam preostaje da osoba na koju dolaze uplatnice prepiše svoju imovinu na sina, i eventualno da odu u porezno, i upuze zamolbu za zastaru i dogovore se oko nekog plaćanja u ratama preostalog duga!!??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija