Jump to content

dare87

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav još jednom, Evo dobio sam odgovor od gospođe u DHLu: Mislim da ču ipak odustati od slučaja. Natezati s njima nije vrijedno mojih živaca. Trebaju preimenovat djelatnost u kurirska služba za traženje rupa u zakonu. Imam dvije opcije: 1. platiti što traže ili 2. vratiti pošiljku i tražiti money back. Što sam naučio: izbjegavati DHL, FedEx i slične. Sumnjo sam da su stvari takve, moja greška što sam uzimo preko njih uopče. Ako netko ima ideja neka slobodno javi.
  2. Mislim li na činjenicu da je roba male vrijednosti? -Za izdavanje JCDa da. Dali izrada JCDa previše košta? -Ne, ne mislim da previše košta. No s obzirom da se JCD na moj paket nebi trebo raditi. Pozivam se na: http://www.carina.hr/Putnici/Postupak.aspx Carinski postupak gdje piše kad se koristi JCD. Ili to više ne vrijedi? Ili ne vrijedi za DHL? U čemu je kvaka, to mi nije jasno. Naravno postoji mogučnost da sam krivo pročitao/shvatio tekst. Zato sam se javio na ovaj forum, ako sam te slučajno uvrijedio zbog toga ispričavam se. Pitanje dalje stoji dali je moguče i kako ih natjerat da mi naplate samo pdv i carinu, ukoliko sam u pravu što se tiće toga. Ako ne nikom ništa vjerojatno ču vratit paket pošiljatelju. P.s. radi se o slušalicama marke WeSC.
  3. Pa znam ja te stvari, to nije sporno. Sporni je račun koji su mi oni poslali. Plačat davanja državi se mora to mi je jasno (pdv i te #OOPS#rije). Problem je što oni inzistiraju na JCD za paket vrijedan manje od 5000kn.
  4. Pozdrav, da skratim. Uzeo sam artikl preko eBaya vrijedan 400kn gospoda iz DHLa traže da im platim gotovo 300kn njihovih troškova (famozna JCD), naravno poslali su formular za punomoć. Nakon nekoliko razmjenjenih e-mailova, mojeg zahtjeva da se JCD ne podnosi jer nemaju pravo, prijetnje žalbama HAKOMU, pismima novinama, upravi vodovoda itd. Došao sam do ovog emaila gospođe iz reklamacija. Sad možda sam ja zbrkao neke pojmove, više neznam ko pije a ko plača. Jel možete pojasniti ko je u pravu i savjetovat što da radim dalje. Lijep pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija