Jump to content

Aljosa

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Aljosa objavio

  1. Zahvaljujem na odgovoru. kad radnik potpiše takvu izjavu o čuvanju poslovne tajne, koja je njezina pravna snaga? ukoliko radnik prekrši odredbe potpisane izjave, na koji način njega teretiti? tužbom za naknadu štete ili ?
  2. Pozdrav svima, zanima me sljedeće: na koji se način poslodavac može zaštititi da radnik koji da otkaz ili dobije otkaz ne koristi pri novom poslodavcu ili bilo gdje drugdje podatke, nacrte i ideje koje je vidio kod prijašnjeg poslodavca? Znam da postoji mogućnost ugovorne zabrane utakmice kojom se radnik ne smije zaposliti kod druge osobe koja je u tržišnoj utakmici s poslodavcem itd..., no postoji li mogućnost da se radnika ograniči na neki drugi način, neki ugovor o čuvanju poslovne tajne ili nešto slično? Dakle neka on radi kod drugog poslodavca, može i odmah nakon otkaza, samo nek ne izdaje podatke od prethodnog poslodavca. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
  3. Poštovanje svima, zanima me od koje dobi dijete ima pravo izjasniti se s kojim bi roditeljem htjelo živjeti nakon rastave? U konkretnom slučaju, rastava je vrlo izgledna. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija