Jump to content

ivveno

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, nadstrešnica mog susjeda je u zračnom prostoru naše parcele i, prozori se otvaraju na naše dvorište. On ima sve dozvole navodno. Smijem li podići pergolu koja bi njemu onemogućavala otvaranje škura ? Pročitala sam u Zakonu da susjed ne smije emitirati buku ni dim na tuđi posjed, a moj susjed zna bacati s prozora papire i vrećice. Što mogu napraviti?
  2. Nikoga nisam ni za što optužila, samo sam pretpostavila (to, nadam se, smijem) i zamolila sam da se čita s razumijevanjem. Vjerujem da sam jasno izložila problem, privatni liječnik me tražio novac ne za uputnice, nego za informaciju koje pretrage trebam obaviti s djetetom za što je tražio 250,00kn. Kad bih ja donijela nalaze, on bi mogao reći da ne može pomoći. Što znači da bih mu ja platila, a ne bih dobila liječenje. Nadam se da je sad svima sve jasno. Odgovori i mišljenja koji nemaju veze s temom me ne zanimaju, a vi kao moderator bi trebali takve odgovore brisati jer vam kvare kvalitetu foruma. Mislim da nikog nisam uvrijedila jer sam uljudno zamolila, ali ako je tko uvrijeđen, najiskrenije se ispričavam.
  3. Replika na odgovor: Vi ili niste shvatili pitanje ili imate neki interes. Djetetu od 14 godina, i meni, njegovoj majci, je liječnik brutalno zaprijetio da nećemo više moći ni kod jednog liječnika u Hrvatskoj. To je kazneno djelo, bez obzira da li netko misli da nije ostvarivo. Po meni je to ostvarivo, jer liječnici mogu međusobno komunicirati preko Liječničke komore i moguće je da postoji crna lista pacijenata, jednako kao što postoji crna lista klijenata banke. Zna se tko naplaćuje unaprijed, a kako je riječ o nepriznatom načinu liječenja, očito je da ni taj liječnik ne vjeruje u njegovu djelotvornost, pa stoga želi iscijediti što je moguće više novaca od svakoga tko je toliko očajan da to dopušta. Jedino točno što ste napisali jest da ja jesam zahvalna tome „liječniku“ jer me u startu uvjerio da ne može pomoći mom djetetu. Molim vas da se više ne javljate na moju temu, ni vi, niti itko tko nije u stanju shvatiti pitanje.
  4. Otišla sam s 14-godišnjim djetetom koje boluje od alergije pitati privatnog liječnika (akupunktura) da li može pomoći. Liječnik je tražio nalaze za dijete, pa kako nisam imala ništa rekao je: "Ja vam mogu napisati koji nalazi su mi potrebni, ali ta šala će vas koštati 250,00kn." uz ciničan osmijeh. Ja sam pitala da li da donesem alergotest i krvnu sliku, a liječnik je odgovorio: "Napisat ću vam što vam treba tek kad mi platite 250,00kn." Odgovorila sam da neću plaćati ništa što mogu dobiti besplatno i da nemam povjerenja u njega kao liječnika jer prvo traži novac, a kad vidi nalaze može reći i da ne može liječiti dijete. Odgovorio je jako povišenim tonom i tonalitetom: "Gubite se gospođo van iz moje ordinacije i vi više nećete moći doći ni kod jednog liječnika u Hrvatskoj!" i prijeteći je krenuo prema nama, pa se moje dijete uplašilo i pobjeglo. Ovaj događaj je stresno djelovao na dijete. Nakon toga nazvala sam Liječničku komoru i prepričala što se dogodilo, i reakcija njihove pravnice je bila takva da me u stvari tek ona potaknula da vam se obratim. Žustro, emotivno i jako povišenim tonom mi je počela objašnjavati da liječnik ne može ostvariti prijetnju, jer kao kako će sad svima dojaviti za mene itd. Ja sam upozorila da upravo preko komore može komunicirati sa svim liječnicima u Hrvatskoj i staviti me na neku crnu listu i da mi se prijetnja čini lako ostvariva i upitala sam pravnicu zbog čega tako emotivno/agresivno reagira ako je sve u redu. Na to je počela još glasnije vikati na mene, pa sam je prestala slijediti i spustila slušalicu. Neki ljudi zbilja preosobno shvaćaju svoj posao. Cijeli ovaj događaj mi je ostavio i nelagodu i nedoumicu što bih trebala poduzeti; da li prijaviti prijetnju i nasilničko ponašanje policiji ili sve skupa zaboraviti. Liječnik je inače na glasu kao agresivan tip koji lako plane i vrijeđa pacijente.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija