Jump to content

cikinovak

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zbog završene Opće Gimnazije odlučila sam se prekvalificirati za farmaceutskog tehničara. Sutra na snagu stupa izmjena zakona o stručnom osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa čije uvijete konačno ispunjavam, i konačno pronađem ljekarnu koja će sutra podneti zahtjev u HZZ, ja pročitam da zdravstveni djelatnici ne mogu stažirati po tom zakonu?????? Na stranicama HZZ uporno pronalazim objave natječaja za primanje na staž. Dali je netko primljen ili odbijen??
  2. Pozz Zanima me dali ovaj zakon uopće više vrijedi: MINISTARSTVO ZDRAVSTVA I SOCIJALNE SKRBI 293 Na temelju članka 131. stavka 2. Zakona o zdravstvenoj zaštiti (»Narodne novine«, br. 121/03, 48/05 i 85/06), ministar zdravstva i socijalne skrbi donosi PRAVILNIK O MJERILIMA ZA PRIMANJE ZDRAVSTVENIH RADNIKA NA PRIPRAVNIČKI STAŽ Članak 10. Ljekarničke zdravstvene ustanove čiji je osnivač županija, odnosno Grad Zagreb obvezne su primati na pripravnički staž farmaceutske tehničare prema sljedećem mjerilu – 1 pripravnik na 5 zaposlenih farmaceutskih tehničara te još 1 pripravnik na svakih daljnjih 8 zaposlenih farmaceutskih tehničara. Ljekarničke zdravstvene ustanove čiji osnivač nije županija, odnosno Grad Zagreb obvezne su primati na pripravnički staž 1 farmaceutskog tehničara. Dali ga ja uopće tumačim dobro: Znači da Dom zdravlja i njegove ljekarne "moraju" primiti na stažiranje farmaceutskog tehničara ako se ispunjavaju ovi uvijeti Pokušavam se prijaviti za stažiranje ali su me svugdje hladno odbili i rekli da mogu samo "volontirati" sljedećih god. dana. Hvala
  3. Prije 4 mj ja i kćer od 6g smo imale prometnu. Oduzeta mi je prednost prolaza, tj nisam kriva. Otišle smo na hitnu jer je dijete vrištalo i jako se uplašila. Dijete ima inače dijagnozu disharmoničnog razvojnog profila ili atipični AUTIZAM. Mene je počeo boliti vrat sutra dan pa sam otišla kod fizijatra i dobila 2tj fizikalne terapije. Bila sam i kod psihijatra jer sam se jako loše počela osjećati. S dijetetom sam 2 puta bila kod njenog psihologa zbog lošeg spavanja i stalnog prepričavanja događaja. Sad nam osiguranje nudi za mene 5000kn, a za nju 3000kn. Realno dali je to - to??
  4. Prije 2g smo zbog dizanja kredita osigurali kuću(uvjet kredita), i polazni indeks vrijednosti kuće je bio 123.420E, rata osiguranja je bila 67,88E, da bi nam oni pslali ove god da je indeks porastao i sada je vrijednost 138.194 a rata 76E. Objašnjenje je da su poskupjeli životni uvjeti i da je zato porasla rata osiguranja. Naprotiv tome vrijednost nekretnine je opao i sad nam nije jasno gdje su iskopali takav način pljačke, i zanima me imamo li kakav način da se borimo protiv njih!! Još veća fora je da prilikom dizanja kredita banka je kuću procijenila na nekih 40.oooE Plačkaju narod! Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija