Jump to content

nsostar

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Nakon ostavinske rasprave braća i polubraća su naslijedila djelove jedne parcele.Međutim između njih nikad nije nastao dogovor niti je napisan nikakav ugovor čiji je koji dio na toj parceli.Znaći postoje samo podjela po površini,ne i po poziciji. Što će se dogoditi ako npr.3 suvlasnika prodaju svoje djelove a jedan to ne želi. Da li se može osporiti prodaja dok se ne definira pozicija svakog suvlasničkog dijela.
  2. Nije bilo nikakva dogovora ni ugovora između suvlasnika gdje je čiji dio, a ovih šestero je prodalo svoje djelove. (nije utvrđena pozicija na parceli već samo površina )Konkretno me zanima na kojoj poziciji (bivše cjeline) će ostati ova dva preostala dijela.
  3. Poštovani, Od svojeg djeda naslijedio sam zemljište koje obrađujem već 40 godina.Međutim na posjedovnom listu uz mog djeda nalaze se i još neke osobe koje su većinom mrtve.Nitko od tih osoba (potomci) i živi ne polaže pravo na to zemljište pa me interesira kako to mogu prenjeti na sebe bez nekih velikih procesa i novčanih sredstava. Hvala!
  4. Poštovani, Osam osoba ima udio u jednoj čestici.Šest ih je prodalo svoje udjele,a ovo dvoje ne želi prodati svoje.Da li je prodaja pravovaljana bez njih i kako se po zakonu određuje gdje će ostati njihov dio nakon prodaje.(mislim na poziciju:krajnja lijeva strana,sredina ili desna strana. Pozdrav!
  5. Filijala smo jedne renomirane strane tvrtke . Postoji li u Hrvatskoj zakon ili član zakona koji definira dali radnik može potpuno sam u specifičnim uvjetima (četverosmjenski)rada obavljati posao u trajanju od osam sati. Imali smo već nezgodu na radu koja je umalo završila tragično ali pomaka od strane poslodavca nije bilo. Na koji način se može radnik zaštititi u ovakvom sistemu rada
  6. Mi smo grupa radnika koju je sadašnji poslodavac preuzeo zajedno sa postrojenjem, tako da smo u drugu tvrtku prešli sa istim pravima koje smo imali i prije tj.vezani smo za kol.ugovor prijašnje tvrtke.U tu drugu tvrtku donjeli smo i viške radnih sati koje smo sada i dodatno povečali jer u sistemu smjenskog rada (četverosmjenskog) svaki mjesec nam se pojavljuje osam sati viška a koji zbog toga jer smo po jedan u smjeni ne možemo iskoristiti. Problem je i sa god.odmorima jer često prekidamo isti i vračamo se ranije na posao,tako da jednostavno ne stižemo iskoristiti svoje zarađene dane.Poslodavac nam ostvaren višak radnih sati ne želi platiti a nema mogučnosti da to riješimo preko slobodnih dana. Molim za stručan i dobronamjeran savjet.
  7. Probaću ukratko:Bila je ostavinska rasprava,jedna strana osjeća se zakinuta ali nije uložila žalbu.Sada da bi spasili nešto ta strana traži nužni dio a prošlo je 2 godine od ostavinske rasprave.U pitanju su brat i polubrat a u cilj je polaganje prava na dio roditeljske kuće tj nužni dio. Zajednički im je bio otac. Nakon maćehine smrti i ostavinske polubrat je prigrabio sve i vodi se kao vlasnik kuće,a dobri braco je šutio i nije se žalio. Nezna gdje se je izgubio njegov dio koji mu je pripao po ocu a sigurno je da ga se nije odrekao.Kasno je za sve ili još ima kakva mogučnost jer se navodno kuća prodaje i može li se osporiti prodaja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija