Jump to content

ruski

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako bi netko tko ima hrvatsko državljanstvo (kao dokaz ima domovnicu i putovnicu) želio useliti u Hrvatsku, što mora napraviti, tj. koja je procedura pri dolasku? Kojim se službama javiti (pretpostavljam socijalno, zapošljavanje)? Ili bi trebalo najprije imati adresu, napraviti osobnu iskaznicu i onda dalje. Nadalje, ako taj netko ima bračnog druga koji nema hrvatsko državljanstvo, kakav je postupak za tog bračnog druga? Nadam se da sam dovoljno jasno objasnio što želim znati. Nadam se... Unaprijed se zahvaljujem svima koji znaju odgovore na pitanja!
  2. Molim nekoga tko zna da mi kaže kako se određuju troškovi brakorazvodne parnice. Koji se zakon primjenjuje i koji članak tog zakona? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!
  3. Radi se o tome da je jedan dio moje obitelji otišao iz Jugoslavije u Italiju tamo još krajem 1940-ih godina kad je počela nacionalizacija zemlje. Za sve što im je nacionalizirano Republika Italija im je isplatila naknadu, obzirom na to da su imali talijansko državljanstvo. No, jedna osoba iz tog dijela obitelji se još od 1925. godine vodi kao vlasnik. Imaju li oni sada pravo na tu nekretninu, obzirom da su nasljednici iza te osobe koja je još upisana kao vlasnik? Unaprijed se zahvaljujem! Pozdrav!
  4. Sudjelujem u jednom postupku gdje je predmet postupka nekretnina. No, pojavio se problem sa utvrđivanjem nasljednika. Pritom je spomenut broj rješenja o nasljeđivanju koji, prema broju, datira još iz 1922. godine. Zanima me jesu li rješenja o nsljeđivanju javna, dakle za uvid za bilo koga? Ako da, drži li se to na općinskom sudu ili negdje drugdje? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!
  5. Dolazile su uplatnice za porez na nasljedstvo, nakon što je Rješenje o nasljeđivanju postalo pravomoćno. Ali, ono što je najžalosnije je to što je trebalo 3 godine da rješenje o nasljeđivanju nađe svoj put do zemljišnoknjižnog odjela koji je odbio to rješenje jer je u zemljišnoj knjizi upisano društvenom vlasništvo i na temelju toga (čl. 361- 367 ZV-a) odbili su uknjižbu prava vlasništva na temelju Rješenja o nasljeđivanju. Imamo 15 dana za žalbu. Nije mi jasno sve to...
  6. Imali smo ostavinsku raspravu za pokojnog djeda pred 4 godine. I sve je to prošlo u redu te su od tada stizale uplatnice za porez. I sada, 4 godine nakon, dolazi da moramo dokazati da je naš djed ta osoba koja je bila vlasnik svega što smo naslijedili. Kako je to moguće? I imamo žalbeni rok od 15 dana, inače gubimo sve. Molio bih da mi netko to objasni! Unaprijed se zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija