Jump to content

alfaro

Korisnik
 • Broj objava

  252
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Molim Vas coffi uz duzno postovanje prema ovdje nekim pravnicima ali sve informacije o arhitektima i puno korektnije i korisnije informacije na Vase upite mozete naci na: http://www.arhitekti-hkaig.com/. Radi se o javno dostupnim informacijama na netu i popisu ovlastenih arhitekata, pa shodno tome ne spada u reklamiranje kako ovdje neko to tumaci i dezimformira javnost....? Slicno ima i odvjetnicka komora pa ni to ne spada u reklamiranje...a svaki advokat vam to moze potvrditi...i legalno je sve, a ne da netko pise da nije dozvoljena takva pomoc na forumu??? Ima nesto drugo kaj na Legalisu ni dozvoljeno po zakonu, ali o tom negdje drugdje.... Mislim da bi bilo bolje da se pravnici bave isklucivo svojom strukom odnosno pravom, a ne da na sebi svojstven nacin ulaze u sve druge struke, pa tak ovdje i u gradnju za koje nemaju potrebno znanje? Srdacan pozdrav....
 2. Vidite, newbie, radi ovog kaj ste napisali prema Pravilima ponasanja na Legalisu bi trebali dobiti bann ili opomenu, ili bi se glavni urednik trebao ispricati zbog ovih ispada na site a ima ih sve vise i vise i to me kao obicnog korisnika vrijedja da mi je sad najlakse otici sa site-a. Previse je neozbiljno i balavo uredjivanje a osobno se trudim da uvijek dajem konstruktivne odgovore i pomognem ljudima, no zbog pojedinaca na site-u koji ugrozavaju sad vec citaj: bio nekad dobar site, sad se spominje, necu trpiti niti zelim da drugi trpe. No niti nekoga prozivam, obicni sam korisnik, nisam niti vlasnik niti urednik niti moderator niti to zelim biti na ovakvom site-u gdje se ne postuju pravila. No valjda je dozvoljeno slobodno misliti i to svoje misljenje u dobroj namjeri i postati na site-u!? Ako je tako onda nek se to jos i napise u kodexu: Zabranjena sloboda misljenja, radimo cenzure i vi koji zelite dobro maknite se jer smetate na forumu! Pozdrav Alfaro :fulotemu:
 3. Sorry Notarice, Ali uz duzno postovanje vama i cudim se ponekad vama kao moderatoru da vi upravo u ovoj temi oko zastite djece i pusenja?...dozvoljavate primitivizam, a ne: neki dobri komentari?, kak navodite, gore, pa onda i balava vrijedjanja, ostalih na forumu, a sve na ustrb Pravila Legalisa zaista je porazno za site!Zar ne vidite, notarice u ovoj temi oko zlostavljanja djece i korisnika, sve vrvi od uvreda i sprdanja na racun drugih? Uredjivacka politika = 0! Cemu i kome sluze pravila ponasanja? Nekako je zalosno kaj izgleda ne postoje kriteriji po kojim se uredjuje politika Legalisa, pravila i uvjeti se ne postuju, pa sve to skupa izgleda neozbiljno i porazavajuce za svakog korisnika, onak da ne velim balavurdija a steta bil je to ipak jako dobar i obecavajuci site....a i dosta ih i u zadnje vrijeme i odlazi?, da li zbog infaltilne uredjivacke politike ili zakaj? neznam al izgleda nema vise ili su se, pak ugasili obecavajuci i dobri duhovi u ozbiljnim temama i vijestima Legalisa. Tak notarica previse je sad cuspajza i snicla na site-u, a premalo konstruktivne politike oko pusenja i zastite djece, pa i korisnika, glede provedbe kodex ponasanja na Legalisu. Over und out. Pozdrav svima i hvala svim korisnicima koji postuju Pravila ponasanja i uvijete koristenja Legalisa. Sve u dobroj namjeri pise Alfaro. :hvala: :fulotemu:
 4. Ukratko, trebate ici na lokacijsku dozvolu, (a po novom uvjeti uredjenja gradnje) a radi prenamjene, tavanskog-pomoćnog prostora u stambeni prostor i pritom, ispuniti minimalne tehnicke zahtjeve za stambeni prostor u tavanu. Isto tako morate imati i jos jedno parkiraliste za planirani stan u tavanu, a ostali uvijeti su vam u prostornom planu definirani, koje mozete pogledati u lokalnoj samoupravi gdje vam se hiža nalazi.
 5. Ukratko treba prijaviti, jer kasnije kod uvjerenja o uporabi je to i te kako potrebno u dokumentaciji.
 6. Nema na cemu notarica, ustvari hvala vama! Osobno se trudim da vam bude odgovoreno, na sva vasa pitanja postavljena na obrascima....Pa potrudimo se zajedno rjesiti cim vise problema u zakonskoj regulativi u graditeljstvu.... Pozdrav, Alfaro.
 7. Postovani, neznam da li se radi o predizbornom triku? ili necem drugom ali na nivou RH imaju svi problema od investitora do projektanata.... Javite se na dolje navedenu adresu... http://www.arhitekti-hkaig.com te postavite pitanja na obrascu kojeg mozete skinuti na adresi dolje: http://www.arhitekti-hkaig.com/download/OBRAZAC_Primjedbe_na_ZOPUIG.doc Pozdrav....
 8. alfaro

  Rok veljača 2008.

  Iskrene Vam cestitke Svilena za polozen pravosudni ispit!!! Pravosudni je veliki uspjeh!!!
 9. Postovani glavni urednice Zex Eto kao najobicniji korisnik na ovom portalu, za kojeg inace smatram da je jako dobar i koristan, nemogu se oteti dojmu a da ne primjetim da ste upravo Vi dali previse prostora ovom korisniku whitedd-u na sajtu da snebiva i vrijedja ostale korisnike, pa i prelazi granice dobrog ukusa, prije svega sovinistickim ispadima prema pripadnicima drugih nacionalnosti, a vrijedja eto i Vas zex? A prisjetimo se pocelo je jos u braniteljima, u temi: profesionalna mirovina 50%-50% rat i mir, kad Vam je whitedd izjavio svaka vam cast zex...? Whitedd, svojim neprimjernim ponasanjem upravo vrijedja korisnike ovog portala i korisnicu ove teme koja veli da ne zbog hrvatskog jezika da nije dobila drzavljanstvo RH, nego iz nekih drugih razloga...? Eto bas mi je neugodno.... Pa i glavnog boss-a whitedd vrijedja primitivno koji sve to skupa i ignorira? Zar je to dozvoljeno? Sad neznam da li bi bilo pametnije da mi korisnici pocnemo napustati sajt, radi nepostivanja pravila ponasanja Legalisa? ili je sad vec i doslo vrijeme pa da i Vi g.zex nesto korisno poduzmete vezano na ponasanje whitedd-a i ostale koji krse pravila? Eto toliko, ignoriranjem se problemi ne rjesavaju, a nadamo se da ipak ima nade i za korisnike, da se izbjegne primitivizam, kao kaj ima nade i za mariju-anu i dobivanje RH drzavljanstva, kad lijepo veli da se izjasnila da postuje i respektira kulturu u RH i da se osjeca hrvatskom drzavljankom. Samo malo vise upornosti i bit ce sve ok. Zamislite si da ste u Sloveniji pa tamo se i brisalo ex drzavljane koji su 20-tak i vise ljeta zivjeli tamo? Unaprijed se ispricavam svima zbog digresija i ostalih neugodnosti izazvanim necijim ispadima. Srdacan pozdrav Alfaro :hvala:
 10. alfaro

  DPU i UPU

  Mirna mozete svoja pitanja postaviti na obrascu pa vam struka bude profesionalno i strucno ogovorila: Pitanje postaviti ili skinite obrazac na stranicama: http://www.arhitekti-hkaig.com/download/OBRAZAC_Primjedbe_na_ZOPUIG.doc Najme DPU ili detaljni plan uredjenja je do sada uvijek zamjenjivao lokacijsku dozvolu, odnosno nije bilo potrebno i logicno je za struku na koju se to odnosi po ovlastenjima HKAIG, na temelju DPU-a ishoditi jos i lokacijsku dozvolu? Cemu onda sluzi DPU?, pravnicima vjerojatno nije jasno?
 11. alfaro

  Poruka Moderatorima

  Sterop -Vama posebna pohvala kaj ste otvorili ovu temu Poruka moderatima, bas je korisno i inovativno i dobro je doslo svima po mom skromnom misljenju. Bas dobra Ah da ta lijepa riječ otvara uvijek sva vrata.....a poput onih:...Izvini, oprosti, sorry, pa hvala....za svakoga i uvijek je dobro doslo u svim prilikama. Super Sad neznam dali se treba otvoriti nova tema ili ne? ali koristim priliku da pohvalim i nastojanja Legalisa da u korisnim akcijama prezentiraju humanost tako kaj stavljaju na svoje stranice pregledno uz Legalis i druge vazne institute kojima je potrebna bilo kakva pomoć, a za dobrobit drustva u kojem zivimo... a u ovom slučaju mislim na stand by za obnovu dijela Petrove bolnice. Dakle, mislim, akcija za pomoć Potrudimo se zajedno - Uredimo odjel za rizične trudnoće Petrove bolnice je uspjela u svakom slučaju!!! Vidimo da i Legalis nesebicno doprinosi toj humanosti, pa ste i zbog toga izuzetni!!! Nezaobilazno je ovdje zamjetiti i design banners-a jer je upravo profesionalno i decentno izvedeno, onak kak treba poštivajući sva pravila univerzalnog načela designa...a autoru stoga ide i mala hvala. Stoga Bravo i Hvala vam Legalis.hr kaj ste to Vi. :hvala:
 12. Mrljavac, uz duzno postovanje, ali ovdje mi se cini da ste nepotrebno prozivali ne postivajuci pravila ovog foruma i Opce uvjete koristenja Legalis.hr? Najme ne odgovara istini a pro po smajlica da po vasem subjektivnom misljenju i pod navodnicima: "pokazuju zlurado podsmjehivanje i namjeru." ..... i stoga se Alfaro ogradjuje od Vasih navoda, a isprika nije potrebna jer nema ni namjere uvreda, te isto tako ni zabrane upotrebe smajlića na Legalisu. Znate svi smo mi branitelji s prve crte bojisnice ili imamo doma i do 70% invalide i svi skupa patimo od PTSP...zahvaljujuci domovinskom ratu u RH... Ukoliko kao moderator Mrljavac smatrate da su smajlići izašli izvan okvira po Legalisu dozvoljenog i neprimjerenog ponasanja a nisu! izvolite slobodno obrišite, ali prije toga si procitajte o Legalis forumu, Opće uvijete koristenja i Pravila foruma... Zasto tako? Pa zato, jer ako je netko prije vas od moderatora, neznam sad koji, upozoravao 3puta da upotreba velikih slova nije dozvoljena ili tako nesto, onda su pojedini branitelji u ovoj temi fajnski privilegirani jer nas ima puno branitelja i vise nego nas je bilo u domovinskom ratu...a sad se vidi i po uhicenjima iz akcije dijagnoza kolko ima kukolja?? Dakle po tč.3 Pravila foruma Vi kao Moderator niste objave s naslovima objavljenim velikim slovima bez upozorenja izmjenili vec se nastavilo kršiti pravila? Ocito nisu svi jednaki ovdje na forumu, nego sad zbog nekih smajlića koji su išli u prilog dodatnom prijedlogu pristojnog ponašanja u vidu Bontona, postate nekakvo samo Vam poznato tumacenje? koje je pogresno..., a valjda imamo svi pravo na razmjenu misljenja po tocki 1 kodexa o Legalisu? Pravo branitelja izgleda mi više kao psihološka pomoć branitelja nego ono po tč.6 o Legalisu? Eto toliko Mrljavac, te svima pozdrav i pravim braniteljima upucujem ispriku ukoliko su s nasli uvrijedjeni, iako o tome nema ni govora. S postovanjem, Alfaro :hvala:
 13. alfaro

  Kupovina nekretnine

  Ak ste spremni platiti dogovoreni iznos od 90% odmah, i prije neg je zgrada jos zavrsena, te da nemate za istu ishodjenu uporabnu dozvolu...a kaj bi se tu moglo reci neg: Tko nema u glavi ima u nogama....Nikakvi ugovori vam nebu pomogli i ak se napise (klauzula) da se zadnja rata u iznosu od 10% uplacuje nakon ishodjenja uporabne dozvole. Toliko....savjet: Ne kupujte macka u vreci nikad.
 14. alfaro

  Urbanisti parcelacija

  Maun nek vam samovoljni referent i napise i sluzbeno i napismeno to kaj tumaci da je uvrijezeno pravilo i nek se pozove na cl.zakona....itd... A nesto vise o lokacijskim i gradjevinskim dozvolama i parcelaciji mozete pogledati Zakone o gradnji i Zakone o prostornom uredjenju, te Zakoni o zemljisnim knjigama i Zakoni o geodetskoj izmjeri i drugi u graditeljstvu i najnoviji Zakon o prostornom uredjenju i gradnji nn 76/07 koji je stupio na snagu od 01 listopada 2007....ali nazalost jos uvijek nije u primjeni... :fucka:
 15. alfaro

  Građevinska dozvola

  Eto, andre83, bas je cudno da su po lokacijskoj dozvoli uplaceni komunalni doprinosi, koji se po propisima uplacuju u fazi i prije ishodjenja gradjevne dozvole? Evidentno je da ste radili bez gradjevinske dozvole a to vam uostalom pise i u lokacijskoj dozvoli, kako navodite i obzirom ste u prekrsaju, bez obzira dal vam kuca ima kucni broj nije bitno, jer niste postivali odgovarajuce propise u graditeljstvu u RH... A sad je to i puno skuplja i otezana procedura u legalizaciji tkz. bespravne gradnje, jer cete u pravilu sada i raznorazne kazne trebati podmiriti... pa tako i na komunalnim doprinosima gdje budete placali sad i po koeficijentu 1,5....radi toga.
×
×
 • Napravi novi...