Jump to content

alfaro

Korisnik
  • Broj objava

    252
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je alfaro objavio

  1. Molim Vas coffi uz duzno postovanje prema ovdje nekim pravnicima ali sve informacije o arhitektima i puno korektnije i korisnije informacije na Vase upite mozete naci na: http://www.arhitekti-hkaig.com/. Radi se o javno dostupnim informacijama na netu i popisu ovlastenih arhitekata, pa shodno tome ne spada u reklamiranje kako ovdje neko to tumaci i dezimformira javnost....? Slicno ima i odvjetnicka komora pa ni to ne spada u reklamiranje...a svaki advokat vam to moze potvrditi...i legalno je sve, a ne da netko pise da nije dozvoljena takva pomoc na forumu??? Ima nesto drugo kaj na Legalisu ni dozvoljeno po zakonu, ali o tom negdje drugdje.... Mislim da bi bilo bolje da se pravnici bave isklucivo svojom strukom odnosno pravom, a ne da na sebi svojstven nacin ulaze u sve druge struke, pa tak ovdje i u gradnju za koje nemaju potrebno znanje? Srdacan pozdrav....
  2. Vidite, newbie, radi ovog kaj ste napisali prema Pravilima ponasanja na Legalisu bi trebali dobiti bann ili opomenu, ili bi se glavni urednik trebao ispricati zbog ovih ispada na site a ima ih sve vise i vise i to me kao obicnog korisnika vrijedja da mi je sad najlakse otici sa site-a. Previse je neozbiljno i balavo uredjivanje a osobno se trudim da uvijek dajem konstruktivne odgovore i pomognem ljudima, no zbog pojedinaca na site-u koji ugrozavaju sad vec citaj: bio nekad dobar site, sad se spominje, necu trpiti niti zelim da drugi trpe. No niti nekoga prozivam, obicni sam korisnik, nisam niti vlasnik niti urednik niti moderator niti to zelim biti na ovakvom site-u gdje se ne postuju pravila. No valjda je dozvoljeno slobodno misliti i to svoje misljenje u dobroj namjeri i postati na site-u!? Ako je tako onda nek se to jos i napise u kodexu: Zabranjena sloboda misljenja, radimo cenzure i vi koji zelite dobro maknite se jer smetate na forumu! Pozdrav Alfaro :fulotemu:
  3. Sorry Notarice, Ali uz duzno postovanje vama i cudim se ponekad vama kao moderatoru da vi upravo u ovoj temi oko zastite djece i pusenja?...dozvoljavate primitivizam, a ne: neki dobri komentari?, kak navodite, gore, pa onda i balava vrijedjanja, ostalih na forumu, a sve na ustrb Pravila Legalisa zaista je porazno za site!Zar ne vidite, notarice u ovoj temi oko zlostavljanja djece i korisnika, sve vrvi od uvreda i sprdanja na racun drugih? Uredjivacka politika = 0! Cemu i kome sluze pravila ponasanja? Nekako je zalosno kaj izgleda ne postoje kriteriji po kojim se uredjuje politika Legalisa, pravila i uvjeti se ne postuju, pa sve to skupa izgleda neozbiljno i porazavajuce za svakog korisnika, onak da ne velim balavurdija a steta bil je to ipak jako dobar i obecavajuci site....a i dosta ih i u zadnje vrijeme i odlazi?, da li zbog infaltilne uredjivacke politike ili zakaj? neznam al izgleda nema vise ili su se, pak ugasili obecavajuci i dobri duhovi u ozbiljnim temama i vijestima Legalisa. Tak notarica previse je sad cuspajza i snicla na site-u, a premalo konstruktivne politike oko pusenja i zastite djece, pa i korisnika, glede provedbe kodex ponasanja na Legalisu. Over und out. Pozdrav svima i hvala svim korisnicima koji postuju Pravila ponasanja i uvijete koristenja Legalisa. Sve u dobroj namjeri pise Alfaro. :hvala: :fulotemu:
  4. Ukratko, trebate ici na lokacijsku dozvolu, (a po novom uvjeti uredjenja gradnje) a radi prenamjene, tavanskog-pomoćnog prostora u stambeni prostor i pritom, ispuniti minimalne tehnicke zahtjeve za stambeni prostor u tavanu. Isto tako morate imati i jos jedno parkiraliste za planirani stan u tavanu, a ostali uvijeti su vam u prostornom planu definirani, koje mozete pogledati u lokalnoj samoupravi gdje vam se hiža nalazi.
  5. Ukratko treba prijaviti, jer kasnije kod uvjerenja o uporabi je to i te kako potrebno u dokumentaciji.
  6. Nema na cemu notarica, ustvari hvala vama! Osobno se trudim da vam bude odgovoreno, na sva vasa pitanja postavljena na obrascima....Pa potrudimo se zajedno rjesiti cim vise problema u zakonskoj regulativi u graditeljstvu.... Pozdrav, Alfaro.
  7. Postovani, neznam da li se radi o predizbornom triku? ili necem drugom ali na nivou RH imaju svi problema od investitora do projektanata.... Javite se na dolje navedenu adresu... http://www.arhitekti-hkaig.com te postavite pitanja na obrascu kojeg mozete skinuti na adresi dolje: http://www.arhitekti-hkaig.com/download/OBRAZAC_Primjedbe_na_ZOPUIG.doc Pozdrav....
  8. Iskrene Vam cestitke Svilena za polozen pravosudni ispit!!! Pravosudni je veliki uspjeh!!!
  9. Postovani glavni urednice Zex Eto kao najobicniji korisnik na ovom portalu, za kojeg inace smatram da je jako dobar i koristan, nemogu se oteti dojmu a da ne primjetim da ste upravo Vi dali previse prostora ovom korisniku whitedd-u na sajtu da snebiva i vrijedja ostale korisnike, pa i prelazi granice dobrog ukusa, prije svega sovinistickim ispadima prema pripadnicima drugih nacionalnosti, a vrijedja eto i Vas zex? A prisjetimo se pocelo je jos u braniteljima, u temi: profesionalna mirovina 50%-50% rat i mir, kad Vam je whitedd izjavio svaka vam cast zex...? Whitedd, svojim neprimjernim ponasanjem upravo vrijedja korisnike ovog portala i korisnicu ove teme koja veli da ne zbog hrvatskog jezika da nije dobila drzavljanstvo RH, nego iz nekih drugih razloga...? Eto bas mi je neugodno.... Pa i glavnog boss-a whitedd vrijedja primitivno koji sve to skupa i ignorira? Zar je to dozvoljeno? Sad neznam da li bi bilo pametnije da mi korisnici pocnemo napustati sajt, radi nepostivanja pravila ponasanja Legalisa? ili je sad vec i doslo vrijeme pa da i Vi g.zex nesto korisno poduzmete vezano na ponasanje whitedd-a i ostale koji krse pravila? Eto toliko, ignoriranjem se problemi ne rjesavaju, a nadamo se da ipak ima nade i za korisnike, da se izbjegne primitivizam, kao kaj ima nade i za mariju-anu i dobivanje RH drzavljanstva, kad lijepo veli da se izjasnila da postuje i respektira kulturu u RH i da se osjeca hrvatskom drzavljankom. Samo malo vise upornosti i bit ce sve ok. Zamislite si da ste u Sloveniji pa tamo se i brisalo ex drzavljane koji su 20-tak i vise ljeta zivjeli tamo? Unaprijed se ispricavam svima zbog digresija i ostalih neugodnosti izazvanim necijim ispadima. Srdacan pozdrav Alfaro :hvala:
  10. alfaro

    DPU i UPU

    Mirna mozete svoja pitanja postaviti na obrascu pa vam struka bude profesionalno i strucno ogovorila: Pitanje postaviti ili skinite obrazac na stranicama: http://www.arhitekti-hkaig.com/download/OBRAZAC_Primjedbe_na_ZOPUIG.doc Najme DPU ili detaljni plan uredjenja je do sada uvijek zamjenjivao lokacijsku dozvolu, odnosno nije bilo potrebno i logicno je za struku na koju se to odnosi po ovlastenjima HKAIG, na temelju DPU-a ishoditi jos i lokacijsku dozvolu? Cemu onda sluzi DPU?, pravnicima vjerojatno nije jasno?
  11. Sterop -Vama posebna pohvala kaj ste otvorili ovu temu Poruka moderatima, bas je korisno i inovativno i dobro je doslo svima po mom skromnom misljenju. Bas dobra Ah da ta lijepa riječ otvara uvijek sva vrata.....a poput onih:...Izvini, oprosti, sorry, pa hvala....za svakoga i uvijek je dobro doslo u svim prilikama. Super Sad neznam dali se treba otvoriti nova tema ili ne? ali koristim priliku da pohvalim i nastojanja Legalisa da u korisnim akcijama prezentiraju humanost tako kaj stavljaju na svoje stranice pregledno uz Legalis i druge vazne institute kojima je potrebna bilo kakva pomoć, a za dobrobit drustva u kojem zivimo... a u ovom slučaju mislim na stand by za obnovu dijela Petrove bolnice. Dakle, mislim, akcija za pomoć Potrudimo se zajedno - Uredimo odjel za rizične trudnoće Petrove bolnice je uspjela u svakom slučaju!!! Vidimo da i Legalis nesebicno doprinosi toj humanosti, pa ste i zbog toga izuzetni!!! Nezaobilazno je ovdje zamjetiti i design banners-a jer je upravo profesionalno i decentno izvedeno, onak kak treba poštivajući sva pravila univerzalnog načela designa...a autoru stoga ide i mala hvala. Stoga Bravo i Hvala vam Legalis.hr kaj ste to Vi. :hvala:
  12. Mrljavac, uz duzno postovanje, ali ovdje mi se cini da ste nepotrebno prozivali ne postivajuci pravila ovog foruma i Opce uvjete koristenja Legalis.hr? Najme ne odgovara istini a pro po smajlica da po vasem subjektivnom misljenju i pod navodnicima: "pokazuju zlurado podsmjehivanje i namjeru." ..... i stoga se Alfaro ogradjuje od Vasih navoda, a isprika nije potrebna jer nema ni namjere uvreda, te isto tako ni zabrane upotrebe smajlića na Legalisu. Znate svi smo mi branitelji s prve crte bojisnice ili imamo doma i do 70% invalide i svi skupa patimo od PTSP...zahvaljujuci domovinskom ratu u RH... Ukoliko kao moderator Mrljavac smatrate da su smajlići izašli izvan okvira po Legalisu dozvoljenog i neprimjerenog ponasanja a nisu! izvolite slobodno obrišite, ali prije toga si procitajte o Legalis forumu, Opće uvijete koristenja i Pravila foruma... Zasto tako? Pa zato, jer ako je netko prije vas od moderatora, neznam sad koji, upozoravao 3puta da upotreba velikih slova nije dozvoljena ili tako nesto, onda su pojedini branitelji u ovoj temi fajnski privilegirani jer nas ima puno branitelja i vise nego nas je bilo u domovinskom ratu...a sad se vidi i po uhicenjima iz akcije dijagnoza kolko ima kukolja?? Dakle po tč.3 Pravila foruma Vi kao Moderator niste objave s naslovima objavljenim velikim slovima bez upozorenja izmjenili vec se nastavilo kršiti pravila? Ocito nisu svi jednaki ovdje na forumu, nego sad zbog nekih smajlića koji su išli u prilog dodatnom prijedlogu pristojnog ponašanja u vidu Bontona, postate nekakvo samo Vam poznato tumacenje? koje je pogresno..., a valjda imamo svi pravo na razmjenu misljenja po tocki 1 kodexa o Legalisu? Pravo branitelja izgleda mi više kao psihološka pomoć branitelja nego ono po tč.6 o Legalisu? Eto toliko Mrljavac, te svima pozdrav i pravim braniteljima upucujem ispriku ukoliko su s nasli uvrijedjeni, iako o tome nema ni govora. S postovanjem, Alfaro :hvala:
  13. Ak ste spremni platiti dogovoreni iznos od 90% odmah, i prije neg je zgrada jos zavrsena, te da nemate za istu ishodjenu uporabnu dozvolu...a kaj bi se tu moglo reci neg: Tko nema u glavi ima u nogama....Nikakvi ugovori vam nebu pomogli i ak se napise (klauzula) da se zadnja rata u iznosu od 10% uplacuje nakon ishodjenja uporabne dozvole. Toliko....savjet: Ne kupujte macka u vreci nikad.
  14. Maun nek vam samovoljni referent i napise i sluzbeno i napismeno to kaj tumaci da je uvrijezeno pravilo i nek se pozove na cl.zakona....itd... A nesto vise o lokacijskim i gradjevinskim dozvolama i parcelaciji mozete pogledati Zakone o gradnji i Zakone o prostornom uredjenju, te Zakoni o zemljisnim knjigama i Zakoni o geodetskoj izmjeri i drugi u graditeljstvu i najnoviji Zakon o prostornom uredjenju i gradnji nn 76/07 koji je stupio na snagu od 01 listopada 2007....ali nazalost jos uvijek nije u primjeni... :fucka:
  15. Eto, andre83, bas je cudno da su po lokacijskoj dozvoli uplaceni komunalni doprinosi, koji se po propisima uplacuju u fazi i prije ishodjenja gradjevne dozvole? Evidentno je da ste radili bez gradjevinske dozvole a to vam uostalom pise i u lokacijskoj dozvoli, kako navodite i obzirom ste u prekrsaju, bez obzira dal vam kuca ima kucni broj nije bitno, jer niste postivali odgovarajuce propise u graditeljstvu u RH... A sad je to i puno skuplja i otezana procedura u legalizaciji tkz. bespravne gradnje, jer cete u pravilu sada i raznorazne kazne trebati podmiriti... pa tako i na komunalnim doprinosima gdje budete placali sad i po koeficijentu 1,5....radi toga.
  16. Pa to bas i nije za svaka cast zex-u.... Sigurno je da bi ipak bilo korisnije postivati pravila ponasanja na svakom portalu a ne samo Legalisa ili mozda da se i dodatno uvede ili predlozi Bonton! Ak postoji kodex pravila koja bi se trebala postivati, onda je malo nezgodno u istom postu i ukoriti i istovremeno traziti postivanje pravila glede dernjave i caps lock-a?
  17. Svakako prije odvjetnika, nemojte to raditi i izvoditi nuzni prolaz ili pak sluznost puta, bez ovlastenog geodetskog strucnjaka, a koji bi prema vasem dogovoru sa susjedom trebal sprovesti to u kompletu s izmjerom u katastru i zemljisnim knjigama! Dakle, prije odvjetnika svakako konzultirajte ovlastenog geodetu...strucnjaka kak se moze u stvarnosti izvesti sluznost puta?
  18. Kupac vaseg stana po odgovarajucim propisima preuzima obavezu odrzavanja zgrade i fasade, odnosno zajednickih djelova zgrade u svakom slucaju, bez obzira da li vi potpisali ugovor ili ne, u iznosima po udjelima u vlasnistvu stana odnosno zgrade.... Isto tako kupac vas nemoze po pozitivnim propisima RH teretiti za potpisivanje ugovora prije kupoprodaje stana Jasno da je bolje da potpisete ugovor, jer snosite odgovornost kaj ne sudjelujete, kao dobar i savjestan gospodar u odrzavanju zgrade u kojoj se stan nalazi.... Dakle, imate i odgovornost za eventualne stete, ako niste na vrijeme i po propisu reagirali....???
  19. Jasno da postoji regulativa o postavljanju reklama, a obratite se u zupanijski ured ili pak gradski ured za gradove preko 30.000stanovnika, gdje se izdaju lokacijske i druge dozvole i rjesenja... Ako se primjerice radi o postavi reklama unutar urbanih matrica gradova svakako da su potrebni uvijeti i ovisi o recimo konzervatorima Regionalnog zavoda za zastitu spomenika kulture...a na tom mjestu trebate dobiti uvijete i dozvolu za reklame. A ako pak zelite postaviti reklamu, pa jos i jumbo plakat recimo uz magistralne puteve i ceste trebate imati i uvjete Ministarstva prometa i veza pa i uvjete Hrvatskih cesta.....i tak dalje ima toga previse...
  20. Ovak tulj, ak u lokacijskoj ne pise (a uvijek pise) da je potrebna parcelacija, pise sigurno u Zakonima ili je zakonom propisano, a u svakoj izmjeni i dopuni Zakona o prostornom uredjenju od 1994 to pise i u Zakonu o zemljisnim knjigama..i drugim propisima. 2. Ak se dela legalno i po propisima parcelacija je od uvijek bila potrebna bez obzira na slucajeve iz prakse...i ne ovisi to o ovlastenom geodetskom strucnjaku kako on kaze nego ovisi o propisanoj regulativi i primjeni zakona u RH... Nebi bilo dobro strucnjake stavljati iznad zakona.
  21. alfaro

    DPU i UPU

    Mirna po propisu, ako je plan nizeg reda DPU ostavljen na snazi, po planu viseg reda UPU-u, koalizije planova nema ili nije bitna... O koaliziji planova se trebalo raspravljati u fazi izrade ili voditi racuna pri izradi DPU-a, a ne kad je DPU, vec i donesen a onda i ostavljen na snazi, jer se po DPU obradjuje uza zona i odnosi se samo na odredjenu zonu, pa i samo ime govori - detaljni plan uredjenja. Kolizija je u fazi tempi pasati.... A kad UPU ili drugi prostorni plan viseg reda ide naknadno u izmjene i dopune, po kojem se sira zona rjesava, vazno je za nastavak prije donesenog DPU-a da je ostavljen na snazi i da postoji Odluka lokalne samouprave objavljena u sluzbenim novinama, a koja i donosi sve te prostorne planove na svojem podrucju....
  22. Postovana Milly Iskreno se ispricavam radi nepotrebnog s moje strane izazvanja nerviranja i nervoze kod vas. Zal mi je kaj ste po mojem misljenju mozda krivo razumjeli ili neznam moju zelju za konstruktivnom raspravom, po pitanju punomoci i onda i pravnih poslova, ali ne i odnosa na koje se vi pozivate u pravu. Iako opsiran vas odgovor moram priznati da mi jos uvijek iz njega nije poznato ili pak taksativno navedeno kaj bi to bili pravni poslovi, ne i odnosi u pravnoj struci, zato je i postavljeno takvo pitanje? Dakako, ne razumjem se u pravo, a niti se bavim pravom, ali da prenosim svoja iskustva, to mogu svakako i po ovlastenju i po propisu a nesto vise se moze saznati i iz primjera: Pravilnik o cijenama usluga hr.arhitekata i inzenjera u graditeljstvu nn 85/99, a odnosilo se i na punomoci i u obavljanju posebnih i dodatnih poslova, gdje po zakonu nije potreban niti odvjetnik, a niti javni biljeznik, da bi ovlasteni inzenjeri ili ovl.arhitekti imali pravo dobiti bez problema punomoc od svojih klijenata u poslu, u upravnim postupcima ishodjenja raznih rjesenja i dr. u drzavnim upravama i lokalnim samoupravama. Isto tako punomoci u upravnim postupcima mogu dobiti i druge neovlastene osobe kako ste naveli prema ZUP-u, te koje isto tak ne-trebaju biti niti pravnici, niti inzenjeri, vec moze biti i recimo prva susjeda neke osobe koja zeli ishoditi neko rjesenje u navedenim upravama, a da je ta ista susjeda recimo istovremeno i kumica na Dolcu u Zagrebu. Jedino je razlika kaj tu punomoc treba ovjeriti kod javnog biljeznika, al i kumica moze po punomoci naravno djelovati ak je netko opunomoci i sve je bas po zakonu....i to valja od 1991.g. u RH. Eto, nije bila namjera izazvati bilo kakav neugodan osjecaj ili nervozu kod vas ili nedaj boze uvredu. Jos jednom Milly iskreno vam se ispricavam, a btw knjige ipak koristim samo za citanje i proucavanje. Alfaro :hvala:
  23. A Zakon o parnicnom postupku se ne primjenjuje u postuoku dokumenata pred tijelima u drzavnoj upravi i lokalnoj samoupravi za ishodjenje raznih uvjerenja i slicni kako je to Gogy postavila pitanje ili temu. ZPP se primjenjuje za odvjetnike na Sudovima, a Drzavna tijela i lokalna samouprava u upravnim postupcima jos uvijek nisu Sudovi, niti budu ikada pa se stoga u upravnim postupcima primjenjuje ZUP-u, a i nisu parnice za odvjetnike...
  24. A jedino kasko ak imate pomaze, ali natravno kad se nakupi tih brazgotina na vasem autu, ne? Dakle u ovakvim slucajevima ispalti se imati kasko osiguranje kao dodatno uz osnovno osiguranje... Preporucam i dobar san ...
  25. alfaro

    Sprdnja

    I ja se slozih, sefica je uvijek u pravu. Nema druge... :amen:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija