Jump to content

PrEsVeTli

Korisnik
 • Broj objava

  496
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O PrEsVeTli

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Nema tu izazova, točan je prvi odgovor, pod jednakim uvjetima, dakle ukoliko su propisani i razgovori i prijemni ispit ukoliko imate jednak broj bodova sa nekim drugim kandidatom u tom slučaju ostvarujete prednost, izuzev ako je drugi kandidat srbin ili rom u tom slučaju po ZOPHB imate vi prednost a po Zakonu o manjinama ima on prednost uz uvijet da vi morate dokazivati da ste branitelj a on da je manjinac ne treba. U tom slučaju kao i u slučaju da ne odgovarate odboru natječaj se poništi i opetovano raspiše uz objavu u poljoprivrednom glasniku grada Metkovića (ako ste iz Varaždina, ili obrnuto) .
 2. Čak niti tih 0,7% nisu uspjeli ugraditi u ovu zadnju mirovinu
 3. Samo mala digresija kada je nakon kosorice milanče bio premijer nekako su zamrznuta i ta redovna usklađivanja, dakle sve je moguće i po sili zakona nismo dobivali usklađivanje.
 4. Nije nikakav problem, trenutnih 10% koji se uzimaju je po Kosorici (HDZ), ona nije ostavila mogućnost povratka 10% kad se situacija popravi za razliku od Milanovića (SDP) koji je tu opciju ugradio u svoje smanjenje.
 5. Postoji tu jedna kvaka, vjerovatno da se neće dogoditi ali unutar toga bi se mogao ostvariti i povrat tog dijela umanjenja iako nije zakonom predviđeno. Postoji opcija donošenja novog zakona o povratu tog dijela sredstava jer kako je donesen o otimanju može biti donesen i o povratku. To je bio prvi dio priče, drugi dio se odnosi na pronalazak sredstava za taj povrat i tu leži kvaka koja se zove NAPLATA RATNE ODŠTETE OD AGRESORA, naime iznos ratne odštete i pravo na nju je već poznati i otvorena je mogućnost naplate, obzirom da su HRVI direktno zakinuti smanjenjem a ratna odšteta je direktno vezana uz rat (da nije bilo agresije na RH i rata, ne bi bilo niti HRVI niti smanjenja). Jedino što treba napraviti naša vlada/vlade (bilo koja je to mogla) je pokrenuti određene postupke za naplatu ratne štete koja iznosi nekako ovako https://hrcak.srce.hr/file/47404 Dakle samo treba volje i snage i zatražiti naplatu ratne odštete a onda iz tih sredstava vratiti i prvo sniženje.
 6. Pozdrav ekipa Imam jedno pitanje, ako je već bilo govora o tome oprostite mi ako mi je promaklo. Naime, zanima me , mora li isplata invalidnine biti putem HPB-a ili može i kroz druge banke. Ako je moguće i ako je netko mijenjao banku za isplatu invalidnine, koji je postupak. Hvala.
 7. Ako se ne varam tu je bilo dosta sukoba i pobune, prvi prijedlog je bio 0,3 do 1% potom sukladno mogućnostima a u zakonu čl 168. stavak 2. stoji : (2) Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave dužne su osigurati sredstva za projekte i programe udruga iz Domovinskog rata koje su registrirane ili djeluju na njihovu području. Sredstva se osiguravaju sukladno zakonskim i podzakonskim propisima kojima se uređuju mjerila i postupci ugovaranja i financiranja programa i projekata udruga. Pa ti vidi , dakle nema minimuma, nema niti maksimuma, već sukladno mjerilima i postupcima ugovaranja i financiranja Sve se svodi na projekte, kvalitetno napisane, poštujući kriterije pisanja projekta ... Možda griješim pa me ispravite
 8. Da li je to samo želja ili postoji primjer iz prakse ili još bolje neki izvor gdje bi to bilo moguće vidjeti/pročitati.
 9. Gdje točno u KB Dubrava treba doći na stručnu procjenu, ako je netko bio u zadnje vrijeme, zanima me u koju prostoriju treba doći?
 10. Očito ti je nešto ili dodatno plaćeno ili si izgubio neki osobni odbitak. Imaš li djece koja su bila upisana kao tvoja porezna olakšica tj osobni odbitak i da li je tu došlo do promjene da ih je eventualno supruga prebacila kao svoju olakšicu. Druga varijanta je da ti je netko sa osobnog odbitka dobio prihod preko 15.000 kn (na godišnjoj razini, student servis ili stipendije ili koja druga vrsta prihoda) pa je prebačen limit za poreznu olakšicu. Treća varijanta je da si tijekom prošle godine iz nekog razloga ušao u oporeziv dio prihoda ali ti to nisu obračunali na mjesečnoj bazi već na godišnjoj kaj nije tvoja greška nego onoga tko ti isplaćuje dohodak ali te ne oslobađa plaćanja poreza. U svakom slučaju receptura da odeš do porezne ti je najbolja da ti pojasne gdje i kako je došlo do pojave porezne obveze.
 11. Prijatelju pogledaj ovdje gdje imaš hrpu hodograma pa možda nađeš kaj te zanima https://www.savjetodavna.hr/koraci/
 12. Nisam niti mislio nakon završetka rada, nego tijekom rada, obračunava li se manja mirovina ako ide po faktoru 1 a početni faktor za RVI iznosi 1,5 ?
 13. Da i ja pitam jednu stvar, spominje se da se u slučaju rada do 3,5 sati mirovinski faktor iznosi 1,0 . Što to znači za HRVI koji ima polazni faktor od 1,50 kod izračuna mirovine. ???
×
×
 • Napravi novi...