Jump to content

shadow001

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Poštovani, suvlasnik sam stana u zgradi sa dva kata. Živim na drugom, posljednjem katu. Potrebno je izvršiti izmjenu krova ali drugi stanar koji živi ispod mene nije suglasan. I ja i susjed odvajamo sredstva za zajedničku pričuvu ali prikupljeni novac od pričuve nije dovoljan za prekrivanje krova pa je potrebno dignuti kredit kako bi se zatvorila financijska kosntrukcija za prekrivanje krova. Kao što sam naveo, susjed nije suglasan za plaćajem kredita i prekrivanjem krova pa me interesira da li je to njegova obaveza ili može i dalje zavlačiti glede navedenog. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  2. Poštovani, suvlasnik sam 1/3 građevinske čestice zajedno sa ostalih dvoje suvlasnika. Interesira me da li mogu izvršiti izuzeće svoje trećine čestice te istu pripojiti svojoj susjednoj čestici. Ukoliko je to moguće, zamolio bih način na koji je navedeno moguće postići. Zahvaljujem.
  3. Poštovani, radi se o nekoliko poljoprivrednih zemljišta. Brojevi čestica koji su navedeni u posjedovnom listu (katastar) nisu navedeni u izvatku zemljišnih knjiga (gruntovnica) (korištenjem https://oss.uredjenazemlja.hr/) te dobijem obavijest Ne postoji ZK uložak za tražene podatke. Interesira me na koji način mogu provjeriti navedene čestice obzirom da su navedene u posjedovnom listu a i iste su upisane u Arkodu i Geoportalu odnosno na izvatku (planu) dobivenom na katastru. Unaprijed zahvaljujem
  4. Vlasnik sam građevinskog zemljišta. Unutar mog zemljišta nalazi se čestica (veličina vrta) kod koje je vlasnik nepoznat odnosno vlasnik je osoba koja je preminula ali se i dalje vodi kao vlasnik u zemljišnim knjigama. Molim informaciju na koji način mogu riješti navedeno odnosno da li navedenu česticu mogu otkupiti i ako da na koji način i od koga. Unaprijed zahvaljujem.
  5. Stan sam ranije ja dobila i istog sam prepisala na supruga. Stan je stečen u bračnoj zajednici.
  6. Poštovani, da pojasnim, radi se o stanu koji je u vlasništvu mog supruga (vodi se na njegovo ime). Zanimalo bi me, obzirom da smo u bračnoj zajednici, da li moj suprug ima pravo navedeni stan prodati ili pokloniti drugoj osobi bez mog pristanka ili je za takvu radnju ipak potrebna i moja suglasnost. Isto tako, zanimalo bi me da li moj suprug može oporučno navedeni stan dodijeliti drugoj osobi. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  7. Poštovani, molim Vas pojašnjenje glede zadržavanja postojeće septičke jame ili obaveze priključenja na kanalizacijsku mrežu. Da pojasnim, radi se o samostojećem objektu sa pripadajućom septičkom jamom. Unatrag nekoliko godina izgrađena je kanalizacijska mreža na koju je moguće priključenje. Međutim, septička jama pripadajuće nekretnine je ispod nivoa kanalizacijske mreže te je nužno postavljanje pumpe. Kako bi se izbjeglo postavljanje pumpe a samim time i dodatni trošak, molim pojašnjenje da li je moguće zadržavanje postojeće septičke jame uz njezino redovito pražnjenje ili je priključenje na kanalizacijsku mrežu obaveza svakog stanara. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  8. Vlasnik sam građevinskog zemljišta. Prema dostupnim informacijama, preko navedenog zemljišta planira se izvršiti iskop i polaganje cijevi za kanalizaciju. Zanimalo bi me da li je zakonski utemeljeno da se izvrši iskop preko privatnog posjeda bez suglasnosti vlasnika te ukoliko se iskop realizira imam pravo na odštetu (npr. zbog rušenja zidova na samoj čestici odnosno zbog samog prekapanja terena). Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
  9. Poštovani, zamolio bih pojašnjenje glede polaganja općeg dijela državnog stručnog ispita. Da pojasnim, namjeravam aplicirati na radna mjesta u državnoj upravi, međutim, kod svih objavljenih natječaja je navedena obaveza položenog državnog ispita. Stoga bih zamolio informaciju da li opći dio stručnog ispita smijem polagati prije nego se zaposlim u državnu upravu ili moram biti zaposlen u državnoj upravi kako bih mogao pristupiti polaganju općeg dijela stručnog ispita. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  10. Poštovani, od unatrag pola godine zaposlenik sam u privatnoj tvrtki. Ranije sam bio zaposlenik druge tvrtke te ukupno imam 15 godina radnog staža. Dolaskom u privatnu tvrtku određen mi je godišnji odmor u trajanju od dvadeset dana kao i kolegama koji imaju svega nekoliko mjeseci radnog staža. Stoga molim pojašnjeneje da li je zakonska obveza poslodavca da svojim djelatnicima, sukladno godinama radnog staža, dodaje po jedan, dva ili više dana godišnjeg odmora ili to ne proizlazi iz Zakona o radu već je to odluka poslodavca. Zahvaljujem na odgovoru.
  11. Poštovani, zahvaljujem Vam na odgovoru. Tako je, mislim na razvrgnuće zajednice geometrijskom diobom. Navedena čestica (gdje sam sa 1/3 u suvlasništvu) graniči sa česticom koja je u mom 100%-tnom vlasništvu Stoga mi je namjera da se ta 1/3 čestice koju želim razvrgnti pripoji mojoj čestici koju bih na taj način okrupnio. Zanima me da li u tom slučaju sud uvažava činjenicu glede moje namjere okrupnjavanja prilikom provođenja geometrijske diobe. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  12. Poštovani, suvlasnik sam građevinskog zemljišta (1/3 od ukupne površine zemljišta). Odlučio sam da bih izvršio izvlaštenje svog udjela kako bih mogao postati vlasnik istog. Zamolio bih Vas da mi se navedu postupci koje moram provesti kako bih mogao zaključiti izvlaštenje. Unaprijed zahvaljujem
  13. Poštovani, Zamolila bih Vas jedno pojašnjenje. Zaposlena sam u jednoj firmi. Zbog pripajanja firme u kojoj sam trenutno zaposlena drugoj firmi, rečeno je da će zaposlenici dobiti novo radno mjesto na način da će se potpisati novi ugovor za drugo radno mjesto unutar firme. Zanimalo bi me da li ja novi ugovor potpisujem odmah po primitku ili postoji određeni rok unutar kojeg ja mogu potpisati ugovor. Šta u slučaju kada zbog zdravstvenih razloga nisam u mogućnosti prihvatiti novo radno mjesto? Da li me je poslodavac dužan uputiti specijalisti medicine rada te da li odluka specijaliste mora biti riješena unutar određenog roka (misleći pri tome na rok unutar kojeg moram potpisati novi ugovor)? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
  14. Poštovanje, Radim kao trgovkinja te mi se priprema premještaj na novo radno mjesto unutar već postojeće firme. Problem je u tome što zbog ZDRAVSTVENIH RAZLOGA nisam u mogućnosti prihvatiti novo radno mjesto. Na forumu sam pročitala da po dobivanju novog radnog mjesta imam rok od osam dana želim li ili ne želim prihvatiti to radno mjesto. Obzirom da se kod mene radi o zdravstvenim razlozima zbog kojih smatram da nisam u mogućnosti izvršavati obveze koje zahtjeva novo radno mjesto, zanimalo bi me da li i u tom slučaju vrijedi rok od osam dana unutar kojeg moram izvjestiti poslodavca da imam zdravstvene probleme i da nisam u mogućnosti biti na novom radnom mjestu, ili je za to predviđen drugi rok? Pretpostavljam da bi me u tom slučaju poslodavac trebao uputiti specijalisti medicine rada, te ovisno o njegovu mišljenju prihvatiti ili odbiti moju zamolbu da nisam u mogućnosti raditi na novom radnom mjestu. Da li je moja pretpostavka točna? Da li u slučaju negativnog odgovora od strane specijaliste medicine rada, imam pravo na pismeno obrazloženje poslodavca? Unaprijed zahvaljujem na odogovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija