Jump to content

shadow001

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O shadow001

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Vlasnik sam građevinskog zemljišta. Prema dostupnim informacijama, preko navedenog zemljišta planira se izvršiti iskop i polaganje cijevi za kanalizaciju. Zanimalo bi me da li je zakonski utemeljeno da se izvrši iskop preko privatnog posjeda bez suglasnosti vlasnika te ukoliko se iskop realizira imam pravo na odštetu (npr. zbog rušenja zidova na samoj čestici odnosno zbog samog prekapanja terena). Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
 2. Poštovani, zamolio bih pojašnjenje glede polaganja općeg dijela državnog stručnog ispita. Da pojasnim, namjeravam aplicirati na radna mjesta u državnoj upravi, međutim, kod svih objavljenih natječaja je navedena obaveza položenog državnog ispita. Stoga bih zamolio informaciju da li opći dio stručnog ispita smijem polagati prije nego se zaposlim u državnu upravu ili moram biti zaposlen u državnoj upravi kako bih mogao pristupiti polaganju općeg dijela stručnog ispita. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 3. Poštovani, od unatrag pola godine zaposlenik sam u privatnoj tvrtki. Ranije sam bio zaposlenik druge tvrtke te ukupno imam 15 godina radnog staža. Dolaskom u privatnu tvrtku određen mi je godišnji odmor u trajanju od dvadeset dana kao i kolegama koji imaju svega nekoliko mjeseci radnog staža. Stoga molim pojašnjeneje da li je zakonska obveza poslodavca da svojim djelatnicima, sukladno godinama radnog staža, dodaje po jedan, dva ili više dana godišnjeg odmora ili to ne proizlazi iz Zakona o radu već je to odluka poslodavca. Zahvaljujem na odgovoru.
 4. Poštovani, zahvaljujem Vam na odgovoru. Tako je, mislim na razvrgnuće zajednice geometrijskom diobom. Navedena čestica (gdje sam sa 1/3 u suvlasništvu) graniči sa česticom koja je u mom 100%-tnom vlasništvu Stoga mi je namjera da se ta 1/3 čestice koju želim razvrgnti pripoji mojoj čestici koju bih na taj način okrupnio. Zanima me da li u tom slučaju sud uvažava činjenicu glede moje namjere okrupnjavanja prilikom provođenja geometrijske diobe. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 5. Poštovani, suvlasnik sam građevinskog zemljišta (1/3 od ukupne površine zemljišta). Odlučio sam da bih izvršio izvlaštenje svog udjela kako bih mogao postati vlasnik istog. Zamolio bih Vas da mi se navedu postupci koje moram provesti kako bih mogao zaključiti izvlaštenje. Unaprijed zahvaljujem
 6. Poštovani, Zamolila bih Vas jedno pojašnjenje. Zaposlena sam u jednoj firmi. Zbog pripajanja firme u kojoj sam trenutno zaposlena drugoj firmi, rečeno je da će zaposlenici dobiti novo radno mjesto na način da će se potpisati novi ugovor za drugo radno mjesto unutar firme. Zanimalo bi me da li ja novi ugovor potpisujem odmah po primitku ili postoji određeni rok unutar kojeg ja mogu potpisati ugovor. Šta u slučaju kada zbog zdravstvenih razloga nisam u mogućnosti prihvatiti novo radno mjesto? Da li me je poslodavac dužan uputiti specijalisti medicine rada te da li odluka specijaliste mora biti riješena unutar određenog roka (misleći pri tome na rok unutar kojeg moram potpisati novi ugovor)? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
 7. Poštovanje, Radim kao trgovkinja te mi se priprema premještaj na novo radno mjesto unutar već postojeće firme. Problem je u tome što zbog ZDRAVSTVENIH RAZLOGA nisam u mogućnosti prihvatiti novo radno mjesto. Na forumu sam pročitala da po dobivanju novog radnog mjesta imam rok od osam dana želim li ili ne želim prihvatiti to radno mjesto. Obzirom da se kod mene radi o zdravstvenim razlozima zbog kojih smatram da nisam u mogućnosti izvršavati obveze koje zahtjeva novo radno mjesto, zanimalo bi me da li i u tom slučaju vrijedi rok od osam dana unutar kojeg moram izvjestiti poslodavca da imam zdravstvene probleme i da nisam u mogućnosti biti na novom radnom mjestu, ili je za to predviđen drugi rok? Pretpostavljam da bi me u tom slučaju poslodavac trebao uputiti specijalisti medicine rada, te ovisno o njegovu mišljenju prihvatiti ili odbiti moju zamolbu da nisam u mogućnosti raditi na novom radnom mjestu. Da li je moja pretpostavka točna? Da li u slučaju negativnog odgovora od strane specijaliste medicine rada, imam pravo na pismeno obrazloženje poslodavca? Unaprijed zahvaljujem na odogovorima.
 8. Poštovanje, vezujem se na prethodni mail jer sam u sličnoj situaciji. Radim kao trgovac te mi se sprema premještaj na novo radno mjesto unutar već postojeće firme. Problem je u tome što ja zbog zdravstvenih razloga nisam u mogućnosti prihvatiti novo radno mjesto. U prethodnom mailu je navedeno da je rok od 8 dana unutar kojeg se je potrebno izjasniti da li prihvaćam ili ne prihvaćam novo radno mjesto. Da li i u tom slučaju vrijedi rok od osam dana unutar kojeg moram izvjestiti poslodavca da imam zdravstvene probleme te da nisam u mogućnosti biti na novom radnom mjestu? Da li je rok definiran Zakonom o radu? Koji je postupak u slučaju kada nisam u mogućnosti prihvatiti novo radno mjesto zbog zdravstvenih razloga? Pretpostavljam da bi me u tom slučaju poslodavac trebao uputiti specijalisti medicine rada, te ovisno o njegovu mišljenju prihvatiti ili odbiti moju zamolbu prema poslodavcu. Da li u slučaju negativnog odgovora od strane specijaliste medicine rada, imam pravo na pismeno obrazloženje poslodavca? Unaprijed zahvaljujem na odogovorima.
 9. Većinski sam vlasnik čestice sa omjerom 85% koje pripada meni, naprema 15% u koje je uvedeno petero vlasnika. Zanima me na koji način mogu postati vlasnik čestice u cijelosti? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×
×
 • Napravi novi...