Jump to content

hima

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas pravni savjet vezano uz situaciju prilikom kupnje nekretnine na moru. Naime, u postupku smo kupnje apartmana na moru koji je u postupku etažiranja i prenamjene ( iz garaže u stambeni objekt). Vlasnik je predao dokumentaciju te traje postupak provedbe dokumentacije. S vlasnikom je pogođena cijena apartmana, no s obzirom da dokumentacija još nije uredna dogovoreno je da se vlasniku isplati 60% iznosa odmah, a ostatak po završetku dokumentacije. Potpisali bi predugovor u kojemu bi naveli sve okolnosti uz napomenu da se ostatak od 40 % isplaćuje po završetku dokumentacije te bi se tada sačinio konačni ugovor i ulazak u posjed nekretnine. Da li smo prilikom sklopljenog predugovora zaštićeni u slučaju bilo kakvih nenadanih okolnosti koje bi bile prouzročene od strane prodavatelja , a u smislu da možemo zatražiti natrag isplačeni dio iznosa ako ne ispoštuje stavke potpisane u predugovoru. Unaprijed zahvaljujem na pomoći i savjetima.
  2. Bovu i G-man,hvala puno na odgovorima!
  3. Inače ,školu je zanemario na način da je prvi razred srednje škole ponavljao zbog negativnih ocjena ,a kad je drugi put krenuo u prvi razred isti nije završio već je zbog previše izostanaka, većinom neopravdanih upućen na polaganje razredbenih ispita koje nije položio te je izbačen iz škole i izgubio pravo školovanja.Tako je od 9mj prošle godine završio s školovanjem,a punoljetan je od 6.mj ove godine.
  4. Zamolio bih vas odgovor na sljedeće pitanje: Otac sam sina koji je navršio 18 godina prije mjesec dana . Majka je dobila skrbništvo nad njim , a ja sam uredno svaki mjesec plaćao određenu alimentaciju kako je odredio sud.Sin je napustio srednju školu prošle godine u 9mj, a sad je navršio 18god. Nije se još uspio nigdje zaposliti . Da li sam dužan još uvijek plaćati alimentaciju s obzirom da je punoljetan,a školu je zanemario?Kakav je uopće postupak da se ukine plaćanje alimentacije?.
  5. Poštovani,nova sam na ovom forumu,pa neznam dal sam na pravom mjestu,ali trebam pomoć oko problema sa stanom. Naime,suprug,ja i dijete živimo u stanu koji je u vlasništvu njegovih roditelja.u vrijeme kad smo započeli zajednički živo u tom stanu živio je samo njegov otac,budući da ga je suprugova majka napustila i pošla s drugim muškarcem. Na nagovor oca mi smo ostali živjeti u tom stanu jer on nije imao sam dovoljno sredstava da sam uzdržava stan.Nikakve ugovre nismo radili nego smo se pripremali za gradnju kuće u koju će ući i otac s nama.otac i majka supruga nisu se sudski rastali.a majka je cijelo vrijeme odbijala vratiti se ocu iako ju je isti stalno pozivao.Oni su bili u vlasništvu stana pola,pola. 2009 otac se naglo razbolio,sa dijagnozom karcinoma neizlječivog.otac tada ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju daje svoju polovicu stana suprugu.saznavši to majka naglo se vrača ocu,koji je sav sretan zbog toga,odlazi s njom živjeti kod kćeri i traži od sina ponišenje ugovora. Suprug na to pristaje uz to da mu daju ugovor o najmu na određeno vrijeme-5 god,do 2014.Majka drugi dan nakon toga dobiva ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju od oca njegov dio. otac umire za 4 mjeseca,i nakon toga majka nas tjera van iz stana,nasilničkim ponašanjem,iskopčavanjem struje i sad na kraju i tužbom da joj moramo platiti najamninu (koja ugovorom između oca i sina nije ugovorena),za unatrag pet godina.Zanima me šo možemo dalje ,koje su naše šanse,mi smo voljni za dva mjeseca iseliti se jer sad u kući imamo uvjete za to.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija