Jump to content

labirint

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Koliko se u prosjeku čeka rješenje županijskog suda na presudu o razvodu braka? I postoji li, ako se to vrijeme čekanja razduži, neka požurnica ili slično? Hvala.
  2. Bivši to sigurno neće učiniti jer mu takav rasplet situacije ne bi išao u korist. Zar suci ne priznaju ljudski napisanu tužbu u kojoj su navedeni npr. datumi i iznosi kredita koje netko potražuje?
  3. Toga sam se i bojala. E da imam odvjetnika ne bi bila primorana ovako tražiti pomoć. Nakod 2 i po godine mi je napokon gotov razvod a sad moram opet po sudovima. Svejedno hvala na odgovoru.
  4. Pridružujem se Contiji u zamolbi. Ne mogu svi plaćati odvjetnike i zato smo primorani sami se boriti za svoja prava. A kako nismo pravnici a tužba mora biti koliko toliko u pravnom obliku, a vi sigurno znati gdje bi se na netu mogli naći ti obrasci, uputite nas na iste. Hvala.
  5. Žalba na rješenje o razvodu. Bila bi Vam zahvalna ako bi me uputili gdje mogu to naći.
  6. Zahvaljujem na odgovoru. I mene na ročištima u svezi razvoda braka ne samo da mi sudac nije dao pravo na bilo kakav prigovor nego me nije niti pogledao. Do sada mi je odvjetnik besplatno vodio slučaj i nemam ga više obraza tražiti da me i dalje zastupa i zato sam postavila to pitanje. Mislila sam tužbu onako zdravo seljački napisati a odvjetnika zamoliti za smjernice.
  7. ...i gledaju li suci drugačije ako se osoba sama zastupa tj. sama piše tužbe ili žalbe na neku odluku suda ili ga ipak treba zastupati odvjetnik? Hvala.
  8. Kako ću ubrzo dobiti rješenje o rastavi a s time i rješenje o alimentaciji, a bojim se da ću i nadalje imati problema sa bivšim za dobivanje iste, molim cijenjene forumaše da me upute gdje mogu podrobnije pročitati što napraviti i koja su mi prava ako se alimentacija ne uplaćuje. Mi 'smrtnici' jako malo znamo o pravima i zakonu tako da ovaj put želim biti spremna i na vrijeme sve moguće probleme rješavati. Hvala.
  9. Hvala na brzom odgovoru. Znači li to da ja mogu svojevoljno otići na sud i tražiti rješenje u otpremi, pisarnici ili gdjegod već ili čak otići izravno do suca moleći ga (zar je dotle došlo) da rješenje što prije napiše? Međutim, bojim se da rješenje nije napisano jer je sudac rekao otprilike "tko zna kad će rješenje biti napisano" i pritom pokazao nedovršene spise od prije nekoliko mjeseci.
  10. Hm, pokušala sam naći gdje pišu rokovi za donošenje presude ali nisam našla. Meni je zadnje ročište za razvod braka, nakon 2 godine i nešto povlačenja po sudu i czss, bilo prije nekih 2 mjeseca i to rješenje mi je jako bitno. Je li točno da je rok mjesec dana od zadnje rasprave do donošenja rješenja?
  11. Vaša djeca imaju bez obzira na vaša primanja pravo na besplatnu pravnu pomoć, jer se radi o njihovom uzdržavanju(alimentaciji). vi kao zakonski zastupnik i majka mlt. djece podnosite u njihovo ime zahtjev, kojeg možete isprintati sa stranice ureda za državnu upravu. Besplatnu pravnu pomoć sam tražila vezano za uzdržavanje djeteta jer alimentacija još nije na snazi pošto razvod nije službeno gotov i da riješim ovo vezano za kredite. Ako se dobro sjećam i dala sam zahtjev u djetetovo ime ali nažalost, kako sam gore objasnila, odbili su me uz obrazloženje da prelazim gornju granicu za 70 kuna. Jednostavno više ne znam kome se obratiti jer svatko govori nešto drugo ili kažu da oni nisu nadležni za to i to i da se obratim nekoj drugoj instituciji. Zar moram biti ratni zločinac pa da mi omoguće besplatnog odvjetnika? Ma samo tražim svoje.
  12. Ža mi je što ste u stanju u kakvom jeste ali nesmijete odustati. Već sutra otiđite i tražite besplatnu pravnu pomoć. To vam je u općini (ulaz sa Vukovarske), u prizemlju sa live strane, ako dobro pamtim zadnja ili predzadnja vrata na livo i tamo će vam reći koje papire tribate doniti. Ali krenite što prije jer se čeka nekih misec dana do odluke.
  13. Ja sam tražila besplatnu pravnu pomoć ali je nažalost ne mogu dobiti jer prelazim, kad su sve zbrojili i oduzeli, samo 70 kuna od njihovog limita. Pokušala sam im objasniti svoje stanje, da sam stalno u nedozvoljenom minusu, da mi svako malo stižu ovrhe na ovo i ono, jer mi krediti i troškovi za osnovne životne potrebe, i neprimanje alimentacije ili bilo kakve novčane pomoći sa njegove strane(jer još razvod nije gotov), jednostavno "pojedu" primanja ,ali njih to ne zanima. Bitno im je samo papirnato stanje mojih primanja. Pogledati ću preko interneta to što ste mi predložili pa ću viditi kako dalje.
  14. Mislim da sam na krivo misto stisnila smalić, jer vidim da je uz naziv teme, pa molim moderatora da ga obriše. Hvala.
  15. Joj joj, nemojte tako. Potpuno shvaćam vaš očaj, da mi nema diteta možda bi i ja tako razmišljala, ali očito postoji riješenje...ako ne, ajmo minjati zakon. Prvo nam je započeti postupak, pa ćemo viditi kako dalje. Laka vam noć i glavu gore.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija