Jump to content

labirint

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je labirint objavio

  1. Koliko se u prosjeku čeka rješenje županijskog suda na presudu o razvodu braka? I postoji li, ako se to vrijeme čekanja razduži, neka požurnica ili slično? Hvala.
  2. Bivši to sigurno neće učiniti jer mu takav rasplet situacije ne bi išao u korist. Zar suci ne priznaju ljudski napisanu tužbu u kojoj su navedeni npr. datumi i iznosi kredita koje netko potražuje?
  3. Toga sam se i bojala. E da imam odvjetnika ne bi bila primorana ovako tražiti pomoć. Nakod 2 i po godine mi je napokon gotov razvod a sad moram opet po sudovima. Svejedno hvala na odgovoru.
  4. Pridružujem se Contiji u zamolbi. Ne mogu svi plaćati odvjetnike i zato smo primorani sami se boriti za svoja prava. A kako nismo pravnici a tužba mora biti koliko toliko u pravnom obliku, a vi sigurno znati gdje bi se na netu mogli naći ti obrasci, uputite nas na iste. Hvala.
  5. Žalba na rješenje o razvodu. Bila bi Vam zahvalna ako bi me uputili gdje mogu to naći.
  6. Zahvaljujem na odgovoru. I mene na ročištima u svezi razvoda braka ne samo da mi sudac nije dao pravo na bilo kakav prigovor nego me nije niti pogledao. Do sada mi je odvjetnik besplatno vodio slučaj i nemam ga više obraza tražiti da me i dalje zastupa i zato sam postavila to pitanje. Mislila sam tužbu onako zdravo seljački napisati a odvjetnika zamoliti za smjernice.
  7. ...i gledaju li suci drugačije ako se osoba sama zastupa tj. sama piše tužbe ili žalbe na neku odluku suda ili ga ipak treba zastupati odvjetnik? Hvala.
  8. Kako ću ubrzo dobiti rješenje o rastavi a s time i rješenje o alimentaciji, a bojim se da ću i nadalje imati problema sa bivšim za dobivanje iste, molim cijenjene forumaše da me upute gdje mogu podrobnije pročitati što napraviti i koja su mi prava ako se alimentacija ne uplaćuje. Mi 'smrtnici' jako malo znamo o pravima i zakonu tako da ovaj put želim biti spremna i na vrijeme sve moguće probleme rješavati. Hvala.
  9. Hvala na brzom odgovoru. Znači li to da ja mogu svojevoljno otići na sud i tražiti rješenje u otpremi, pisarnici ili gdjegod već ili čak otići izravno do suca moleći ga (zar je dotle došlo) da rješenje što prije napiše? Međutim, bojim se da rješenje nije napisano jer je sudac rekao otprilike "tko zna kad će rješenje biti napisano" i pritom pokazao nedovršene spise od prije nekoliko mjeseci.
  10. Hm, pokušala sam naći gdje pišu rokovi za donošenje presude ali nisam našla. Meni je zadnje ročište za razvod braka, nakon 2 godine i nešto povlačenja po sudu i czss, bilo prije nekih 2 mjeseca i to rješenje mi je jako bitno. Je li točno da je rok mjesec dana od zadnje rasprave do donošenja rješenja?
  11. Vaša djeca imaju bez obzira na vaša primanja pravo na besplatnu pravnu pomoć, jer se radi o njihovom uzdržavanju(alimentaciji). vi kao zakonski zastupnik i majka mlt. djece podnosite u njihovo ime zahtjev, kojeg možete isprintati sa stranice ureda za državnu upravu. Besplatnu pravnu pomoć sam tražila vezano za uzdržavanje djeteta jer alimentacija još nije na snazi pošto razvod nije službeno gotov i da riješim ovo vezano za kredite. Ako se dobro sjećam i dala sam zahtjev u djetetovo ime ali nažalost, kako sam gore objasnila, odbili su me uz obrazloženje da prelazim gornju granicu za 70 kuna. Jednostavno više ne znam kome se obratiti jer svatko govori nešto drugo ili kažu da oni nisu nadležni za to i to i da se obratim nekoj drugoj instituciji. Zar moram biti ratni zločinac pa da mi omoguće besplatnog odvjetnika? Ma samo tražim svoje.
  12. Ža mi je što ste u stanju u kakvom jeste ali nesmijete odustati. Već sutra otiđite i tražite besplatnu pravnu pomoć. To vam je u općini (ulaz sa Vukovarske), u prizemlju sa live strane, ako dobro pamtim zadnja ili predzadnja vrata na livo i tamo će vam reći koje papire tribate doniti. Ali krenite što prije jer se čeka nekih misec dana do odluke.
  13. Ja sam tražila besplatnu pravnu pomoć ali je nažalost ne mogu dobiti jer prelazim, kad su sve zbrojili i oduzeli, samo 70 kuna od njihovog limita. Pokušala sam im objasniti svoje stanje, da sam stalno u nedozvoljenom minusu, da mi svako malo stižu ovrhe na ovo i ono, jer mi krediti i troškovi za osnovne životne potrebe, i neprimanje alimentacije ili bilo kakve novčane pomoći sa njegove strane(jer još razvod nije gotov), jednostavno "pojedu" primanja ,ali njih to ne zanima. Bitno im je samo papirnato stanje mojih primanja. Pogledati ću preko interneta to što ste mi predložili pa ću viditi kako dalje.
  14. Mislim da sam na krivo misto stisnila smalić, jer vidim da je uz naziv teme, pa molim moderatora da ga obriše. Hvala.
  15. Joj joj, nemojte tako. Potpuno shvaćam vaš očaj, da mi nema diteta možda bi i ja tako razmišljala, ali očito postoji riješenje...ako ne, ajmo minjati zakon. Prvo nam je započeti postupak, pa ćemo viditi kako dalje. Laka vam noć i glavu gore.
  16. Nadam se da još čuvate papire vezane za kredit(e). Tamo lipo piše kad je kredit dignut i kolika je mjesečna rata sa kamatama. Pa molim lijepo, zar to sucu nije dovoljno da pola od toga naplati od duge strane. E sad. Prvi je problem ako supružnik ne radi ili ako nema neku nekretninu na sebi jer u tom slučaju se nema od čega naplatiti. Drugi je problem što se svaki izlaz na ročište plaća (tako sam čula). I kako sada pokrenuti postupak ako nemamo niti za osnovne životne potribe, baš iz razloga što su nam ti krediti sve "pojeli". Toliko sam frustrirana i bijesna jer ispada da ću još godinama plaćati kredite umjesto da guštam sa svojim djetetom. I uz sve to dotični za dijete ne daje niti lipe.
  17. Poštovani marlino. Pošto ste vi na ovoj temi i da ne otvaram novu, a kako vidim ima nas još koje muči isti problem, možete li nam objasniti postupak kako da dio kredita koji smo podigli u braku, a na naše ime je, pokušamo naplatiti od druge strane. Hvala.
  18. Hvala na podršci i uzvraćam sa istom. Mojim postom sam vam htjela skrenit pozornost što nam je činiti jer vidim da imamo isti problem. Najbolje vam je kreniti što prije u postupak da se i vama ne produlji ka i meni, pogotovo što će sada biti godišnji pa će vam tek zakazati nakon lita.
  19. Evo ovako. Unaprijed se ispričavam što ću se od muke nasmijati na vaše pitanje jer pogađate već...i mene muči isto pitanje već 2 godine i još, naravno, nemam odgovor na njega, kako ću dio rate kredita od dotičnog naplatiti (krediti su tijekom braka dignuti na moje ime) a razvod još nije gotov. Navodno moram podići privatnu tužbu za određivanje tko je kome što dužan. Ako ne radi (a radi na crno) ili nema neku nekretninu na sebi mogu zaboraviti na sve. A kako ići na sud kad jedva i za dijete uspijevam kupiti što mu treba jer niti kune za njega ne daje a svaki se izlaz na ročište plaća. Što se tiče czss oni sa time nemaju ništa, što se tiče suca u predmetu rastave i on naravno sa time nema ništa. E jesu nam zakoni!! On gušta a ja sam u dugovima i ne znam kako i što ću sutra djetetu skuhati. bijesna mama.
  20. Shvatila sam da od razgovora nema ništa jer me sudac, kad želim nešto reći ili objasniti, odmah prekine govoreći da imam odvjetnika koji me zastupa i da on govori u moje ime. Smatram, kao pravni laik a nadasve kao čovjek sa velikim problemima, da je nedopustivo da nemam prava nešto kratko objasniti ili njegove (suprugove) izjave demantirati jer je u pitanju moje dijete i naša budućnost, a ne prepucavanje o visini salate kod bakica na pazaru. Što se tiče odlaska kod predsjednika suda možda nisam dovoljno objasnila. Sudac koji vodi moj slučaj zakazao je ročište nekih mjesec dana nakon mog razgovora kod pred. suda i naravno da mi je to indirektno zamjerio. Koliko sam shvatila to je bilo zadnje ročište ali niti jedna riječ nije bila o alimentaciji ili privremenoj mjeri uzdržavanja. Zanima me je li sudac pogriješio što u više od 2 godine, koliko traje postupak razvoda, nije zatražio privremenu mjeru? Mogu li nešto u međuvremenu napraviti ili da čekam rješenje pa da onda vidim što i kako dalje. Hvala
  21. Hvala Vam na brzom odgovoru. Moj odvjetnik je u pismenom podnesku zatražio privremenu mjeru uzdržavanja djeteta, i usmeno sam objasnila u kakvim sam financijskim problemima, ali ništa od toga jer nikakvo rješenje do danas nisam dobila. Čak sam išta i kod predsjednika suda da mi požuri postupak razvoda ne bi li što prije počela isplata alimentacije. Tada bar mogu dalje rješavati probleme jer imam zakonske mogućnosti. Ovako grcam u dugovima a on uživa.
  22. Postoji li ikakav zakon ili bilo kakva mjera koja će natjerati budućeg (razvod još službeno nije gotov) bivšeg muža da mi financijski pomaže, tj. otplaćuje svoj dio duga. Naime, u braku smo digli nekoliko kredita (na moje ime) koje ja otplaćujem svo ovo vrijeme, za dijete već 2 godine ne daje ništa (toliko traje postupak za razvod) a meni stižu sudske tužbe radi neplaćanja raznih računa. Zar je moguće da on za ništa neće odgovarati pošto radi na crno i prema zakonu nema primanja, a ja kao samohrana majka sa malodobnim djetetom moram životariti jer moram i njegov dio duga otplaćivati. Štiti li itko nas?
  23. Poštovanje sudionicima ove teme. Majka sam malodobnog djeteta koja već više od 2 godine čega razvod braka jer, na moju nesreću, nije bio sporazuman. I ja sam prolazila tretman u CZSS i zato bi vezano za sms poruke nešto rekla, gledajući moj slučaj. Pokušavajući im dati na uvid njegove sms poruke (prijetnje, vrijeđanja i ucjene), da vide i taj segment njegovog ponašanja, dobila sam odgovor da oni ne smiju čitati te poruke. Je li to inače praksa CZSS ne znam ali te poruke nisu uzeli u obzir pri rješavanju našeg slučaja. Što se tiče davanja novca. Stavite joj novac na tekući račun pa neće biti "nije mi dao" i slično.
  24. Dobar dan. U ožujku 2009 godine predan je zahtjev za razvod braka. Kako razvod nije bio sporazuman i kako imamo malodobno dijete, trebali smo proći proceduru na socijalnoj skrbi što smo i učinili. Po mom mišljenju sve je završeno samo što sudac nikako ne zove na ročište a ja bez rješenja o razvodu ne mogu potraživati financijsku pomoć od bilo koje institucije (ne daje za dijete ništa a ja otplaćujem naše kredite). Bila sam i kod predsjednika suda koji je uputio požurnicu (prije skoro mjesec dana). Postoje li još koji pravni koraci koje mogu učiniti da sudac napokon riješi taj razvod? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija