Jump to content

Ruda2501

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ruda2501 objavio

  1. Postovani, Da li odricanjem od HR drzavljanstva ono prestaje vrijediti s datumom potpisivanje izjave o odricanju ili se mora cekati donosenje rjesenja?? Hvala.
  2. O svom problemu sam pisao ovdje: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/68844-Pomo%C4%87-Privremena-mjera Otvaram novu temu s novim problemom čisto radi pomoći drugim roditeljima. Naime, danas u CZSS je majka počela pokazivati pravo lice. Odbila je već drugi prijedlog za dogovor i upozorena je od soc. radnice da se ne inati i da pokuša gledati što je najbolje za dijete. Dijete bi od 1.9 trebalo u novu školu (7. raz.) i majka se sad prijeti da neće dozvoliti ispis iz stare škole koja je udaljena 15km ili ako uspijemo nekako ispisati da ce traziti da dijete ide u skroz desetu školu. Po riječima soc. radnice ona na to ima svako pravo iako mi to nema nikakve logike. Majka kao uvjet da se povuče traži da joj dijete u facu kaže da ne želi više živjeti s njom. Dijete naravno ne želi ni čuti i odmah se povlači u sebe, plače.... Soc. radnica me je opomenula da sam mogao NATJERATI djete da sam htio na što sam ju upozorio da je to kažnjivo po zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji kao i KZ. Odgovor soc radnice je bio da roditelji vole citirati zakone u svoju korist. Fakat ne kužim ovu našu državu ni ovaj sistem u kojem živimo. Pa zar moram i odvjetnika u CZSS voditi?? Ugl. svaka pomoć je dobrodošla.
  3. Ja sam tata i u sličnoj sam i potpuno drugčijoj situaciji. Naime, moja kćerka odbija ići kod majke. Ne želi ju uopće vidjeti ni čuti. Ne želi mi reći zašto. Sad me i ovi iz CZSS natjeravaju i prijete svim i svačim. Sutra bih trebao dovesti dijete, ali kad je mala čula da dolazi i mama dolazi odbija svaku pomisao da ode tamo i da priča s njom. Naime, majka traži da joj dijete u facu veli da ne želi živjeti s njom. Mala ne želi ni čuti. I što sad da ja radim. Ne mogu je na silu odvući. I naravno, u cijeloj sam priči ja kriv jer branim djetetu da ide kod majke, a ne znam kako da dokazem suprotno. Svaki savjet je dobrodošao. P.s. Da li postoji neki članak zakona ili nešto na što se mogu pozvati da zaštitim svoje dijete jer ovako ispada da kršim zakon, a ne mogu dokazati suprotno.
  4. Papiri su danas predani na sud. S obzirom da je dijete sad kod mene, a tako će i ostati zanima me da li trebam bivšoj i dalje plaćati alimentaciju. Ili moram čekati sudsku odluku. Logično mi je da ne bih trebao jer je dijete kod mene još od zavšetka škole, a taj je novac prvenstveno namijenjen za protrebe djeteta.
  5. Izgleda da stvari idu na bolje. da ne dužim previše, na savjet, ovaj puta, nadležnog CZS i prijave doticnog ministarstvu zbog nerada i propusta savjetovan sam da odmah podnesem ZAHTJEV ZA HITNOM PRIVREMENOM MJEROM. Dakle, ako mi netko može pomoći oko ovog bio bih zahvalan. Ili molim kontakt nekog dobrog odvjetnika specijaliziranog za Obiteljsko pravo na pp.
  6. Otprilike imam tekst u glavi sto i kako bi trebalo napisati. Treba mi pomoc na koji se zakon pozvati i koje clanke navesti i sl. Hrpu zakona sam vec procitao i pripremam se na borbu, ali problem je velik i moram hitno odreagirati. Tuzbu moram predati u slj. 2 dana. Odvjetnica mi je na GO i ne mogu sad do nje. Novca za novog odvjetnika nemam, a imam osjećaj da ce borba biti dugotrajna.
  7. Gringo, Hvala na odgovoru. Ovaj dio sa CZS smo vec odradili i kcerka je i tamo sve ponovila. Na savjet psihologa iz CZS idemo i kod psihologa, bez znanja majke jer je kcerka sad kod mene na praznicima. Samo bi mi trebala pomoc oko proceduralnih pitanja. Npr. neka spranca kako da napisem ovaj prijedlog za izmjenu sudske odluke i privremenu mjeru. Dokaza imam i previse. Npr. prije dvije godine sam obavijestio CZS Sesvete o istome (samoozljeđivanje....) i psihologica iz CZS Sesvete je rekla da je to normalno i da ce proci, a sad je jos gore. Imam osjećaj da mi je ovo najbolja i vjerojatno posljednja sansa da spasim dijete. A ne bih zelio da je izgubim zbog greske u koracima. Npr, prije dvije godine sam paralelno s CZS obavijestio i nekoliko dnevnih novina, odradili smo intervjue i tu je sve stalo. Nitko nikog nije ubio pa im valjda nije bila zanimljiva prica. Anyway, svaka pomoc je dobrodosla.
  8. Poštovani, s obzirom da mi je odvjtnica na GO, a situacija je dosta hitna molim vas za pomoć. Naime, kćerka(13god.) mi je sama priznala da bi zeljela zivjeti samnom. Bili smo u CZS i idemo na psiholosko savjetovanje u MODUS po preporuci centra jer se kcerka boraveci kod majke pocela samoozljeđivati. Majka ne zeli ni cuti za psihologa jer misli da ih pravim ludm. Znam da trebam podnjeti tuzbu za promjenu sudske odluke kod koga ce dijete zivjeti, ali mi je savjetovano da podnesem i privremenu mjeru jer se dijete ne zeli vratiti majci. Znam da ce majka na noge dici sve zive institucije i udruge, a ja ne bih htio zavrsiti u zatvoru sa optuzbom da sam oteo dijete. A opet ne zelim poslati dijete majci ako ne zeli ici. Bio bih zahvalan na nekakvoj spranci ili uputi kako da napisem taj zahtjev za privremenom mjerom i zahtjev za promjenu sudske odluke. Također, zaboravih, dijete je sve ponovilo i pred nepristranim svjedocima (ako to ista pomaze). Hvala unaprijed. P.S. Također, zanima me na koje clanke obiteljskog zakona se mogu pozvati kod određivanja privremene mjere??
  9. Poštovani, molim Vas za pomoć. Naime, radi se o sljedećem. Dobio sam porezno rješenje o povratu poreza na iznos od 2935 Kn. Porezna odbije isplatiti povrat sve dok mi bivsa firma ne uplati sve doprinose. Koja su moja prava?? Zašto ja kao građanin koji redovito ispunjava svoje obaveze moram snositi posljedice zbog propusta bivše firme. Svaki savjet je dobrodošao. Hvala.
  10. Poštovani, Imam još jedan problem oko svog stana i režija, osim onoga što sam već pisao na ovome podforumu. Naime, neki suvlasnici su samovoljno zatvorili balkone i tako povećali grijanu površinu. Kako riješiti ovaj problem, a da ostali suvlasnici ne trebaju plaćati i dio njihovog troška. Ne bih baš htio da sad ljudi moraju rušiti tu dodatnu prostoriju, ali odbijam sudjelovati u dodatnom trošku grijanja nastalom zbog njihve povećane površine stambenog prostora. Hvala.
  11. S obzirom da stan nije u upotrebi, ne grijem se nikako. Prijavljen sam i živim na drugoj adresi u skroz drugoj županiji. Vertikale idu kroz sve stanove.
  12. Hvala Vam na brzom odgovoru. Do ovih zaključaka sam i ja došao čitajući razne zakone zadnjih 6mj. ALi s obzirom da nisam pravnik htio sam provjeriti da li sam sve dobro shvatio. Da pojasnim još malo situaciju. Bio sam kod distributera plina da nekako razriješimo nastalu situaciju. No distributer tvrdi da on nema ništa sa mnom s obzirom da šalje skupni račun za cijelu zgradu. Oni su to počeli raditi od prošle god. samoinicijativno. Čak su i isključili dovod plina. Stanari su se samoinicijativno ponovo priključili, a distributer je i dalje slao račune, ali skupno za cijelu zgradu. U mojem stanu radijatori su odvojeni (odrezane cijevi dovoda) od vertikala u zgradi. To sam odradio sa lokalnim majstorom prije 2god. Da li je njegovo svjedočenje na sudu dovoljno?? Za sudskog vještaka nemam novca (cca 5 000kn). Predstavnik stanara me traži da podmirim dug koji nisam ni napravio jer em me nema u stanu, em su radijatori isključeni iz mreže pa će onda on napraviti kao neki zapisnik da više od ove sezone ne moram plaćati grijanje. Grijanje ide po m2 i to je regulirano suvlasničkim ugovorom koji ni ja ni drugi suvlasnik stana nismo potpisali niti je to itko tražio od nas. Potpisali su bivši vlasnici stana. Da li taj ugovor obavezuje i mene ili ne?? još jednom haval na odgovoru
  13. Poštovani, Molim Vas za pomoć oko suvlasništva i plaćanja režija, komunalne naknade kao i pričuve za stan u stambenoj zgradi. Naime, Stan ima 2 suvlasnika, svaki u jednakim omjerima po 1/2. Drugi suvlasnik koristi navedeni stan i tamo ima prijavljeno prebivalište i boravište. Ja u stanu ne živim od 2010 godine te sam prijavljen na drugoj adresi. Do sad sam redovito podmirivao sve financijske obaveze vezane sa stanom jer svi računi glase na moje ime. Istražujući po internetu došao sam do spoznaje da režijski troškovi (struja, plin....) nisu vezani sa vlasništvom već ih mora plaćati korisnik stana. U ovom slučaju to je drugi suvlasnik. Problem je sa isporučiteljem plina koji nema potpisan ugovor sa nijednim od suvlasnika cijele zgrade i sad je utužio sve stanare - suvlasnike. Radi se o zajedničkoj kotlovnici. Internim dogovorom suvlasnika dogovoreno je da se plin plaća prema površini stana (po m2). Koja su moja prava prema ZZP? Radijatori u stanu su isklučeni (fizički odvojeni od vertikale). Od mene se traži da plaćam uslugu koju nisam ni tražio niti su mi ispostavljeni računi. Kako postupiti u ovom slučaju. Drugi suvlasnik odbija svaku komunikaciju. Ova situacija traje već 3 godine. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći.
  14. Ponajprije pozdrav svima na forumu. Novi sam ovdje i trebala bi mi mala pomoc oko sastavljanja zalbe i savjet da li se i kako uopce upustati u to. Naime, radi se o sljedecem. Punica je podnjela zahtjev za invalidsku mirovinu i predala svu medicinsku dokumentaciju u kojoj je jasno pisalo da je nesposobna za za rad odn. da postoji trajna nesposobnost za rad. Ako je potrebno mogu ovdje navesti sve dijagnoze kao i operacije kroz koje je prosla. Vise ne moze ici na operacije jer se lijecnici boje da bi joj to ugrozilo zivot. Problem je u tome da to nigdje nisu napisali. Bila je u tvrtkovoj za utvrdjivanje invalidnosti i kuci je stiglo rjesenje u kojem pise da ne postoji trajni gubitak sposobnosti za rad kao ni trajno smanjenje radne sposobnosti za vise od 50% u odnosu na zdravog osiguranika iste strucne spreme i sposobnosti. Naime ona je NKV i cijeli je zivot radila fizicki teske poslove, a cak je i meni kao laiku jasno iscitati iz med dokumentacije da vise nije sposobna raditi takve poslove. U uputi o pravnom lijeku pise da se moze zaliti prema clanku 120 st.1 ZOMO. Mi bi se zalili, ali ne znamo sto i kako napisati u zalbi i kome se uopce obratiti. Takodjer, problem je i da nemamo novaca za odvjetnika. Svaka pomoc odn. savjet(i) su dobrodosli. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija