Jump to content

anonimno100

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala lijepo na odgovoru. Imam jos par nedoumica. Kakva je razlika između ortaštva i investitora kod plaćanja poreza? Znam slučaj kod izgradnje zgrade gdje investitor nije morao plaćati porez, a prodana su do 3 stana? Da li plaćeni porez na zemljište akođer ulazi u troškove i da li se u obzir uzimaju troškovi koji su nastali zbog nemogućnosti gradnje radi recesije i razriješenju pravnih pianja s Gradom? Hvala.
  2. Hvala Vam na odgovoru. Stanove nije prodala jedna fizička osoba nego je zemljište bilo u suvlasništvu, tako da se u tom slučaju ne smatra djelatnošću izjednačenom s obrtom. Zanima me jos jedno pitanje ako mi možete pomoći, a to je kako se u ovom slučaju računaju troškovi koji se odbijaju i da li se plaća kamatna stopa od 25% plus prirezi ili 35% i prirezi. Nitko nije stanovao u stanovima i prodani su u roku kraćem od 3 godine. Hvala.
  3. Molila bih nekoga ako mi može pomoći oko jedne nedoumice. Naime, ugovorom o ortaštvu sagrađena je građevina u kojoj je jedan ortak dao zemljište koje je prije toga kupio i platio porez od 5%, a drugi ortak sve ostalo što je bilo potrebno za izgradnju. Za zemljište je dobiveno 4 stana koji su prodani. Zanima me da li se i u ovom slučaju obračunava porez na dohodak od prodaje nekretnina pošto se radi o oratčkom ugovoru i ako da kako se obračunava. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija