Jump to content

PowerUser

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je PowerUser objavio

  1. Hvala puno na pomoći, samo me zanimalo ovo sto su oni dali kao gratis i sada to predstavljaju kao obestecenje sto nema veze sa zdravim razumom. Ja sam dobio neke nesluzbene informacije da je ta procjena maksimum sto mogu ocekivati, to je u redu za one koji su presijali drugu kulturu koja je uspjela ali meni koji sam bio dovoljno glup da na njihovo inzistiranje opet posijem repu ta odsteta je premala jer pokriva troskove ali ne i propustenu dobit. Otic cu do odvjetnika pa vidjeti sta bih trebao traziti u odsteti jer je evidentno da ja sa te parcele nemam nista pa su svi ostali prosli bolje i njih ta procjenjena cifra obeštećuje dok mene ne. Da rezimiramo, po vama, dali bih ja trebao potrazivati preko suda tu procjenu stete u 6.mjesecu tj u trenutku presijavanja ili ukupan iznos koji sam trebao dobiti da je kultura uspjela umanjen za troskove koje nisam imao s obzirom da nije bilo nekoliko tretmana fungicidima i vađenja repe sto bih odbio od potrazivanog iznosa ? Razlika je ogromna 150 vs 350 ali me zanima sta je realno za ocekivati tj traziti. Ocito ne ide nego preko suda a da budem iskren nakon svega sto sam dozivio od njih volio bih da firmu tuzbama ovrse i zatvore jer drugo nisu ni zasluzili. Hvala
  2. Sto se tice doziranja i primjene to su radila dvojica i obojica imaju dozvole tj skolovanje za primjenu herbicida sto je obavezno. Prazna ambalaza od herbicida također postoji kao i svjedoci koji su to sve vidjeli. Također i nalaz vjestaka koji je nedvojbeno zaključio da je to razlog odumiranja biljaka.
  3. Postoje i drugi, ali su njih vecina napravili pametno i odmah ga otepali i posijali kukuruz na tom zemljistu i imali normalnu zetvu. Barem ovi za koje sam ja cuo. Ja sam sam sebi pucao u nogu jer sam htio ispast fer i odraditi kako su oni predlagali da njima ispadne manja steta. I ovi kada dobiju tu procjenjenu stetu su obesteceni jer su nakon toga imali normalnu kulturu a ja sam sijao istu po njihovom nalogu i prosao najgore. Unistili su ukupno oko 2000 hektara a ja sam imao 30. Ali ja nemam kune sa te parcele dok ovi ostali imaju. Ispao sam najveca budala jer sam njih slusao tj vjerovao da ce ispasti ljudi i napraviti kako su obećali.
  4. Ne, to je doneseno meni i potpisana otpremnica da sam preuzeo. Nije bila naznacena cijena kako se sjećam nego samo količina, sve rukom pisana otpremnica i ispod popisa pisalo GRATIS ili tako nesto. Nigdje se nikad nije spominjala neka naknada stete preko toga niti su kakvi papiri i sporazumi potpisani nit mi je tako neato padalo na pamet jer je sve to bila lutrija. Da jos napomenem, usmeni dogovor ( da, glup sam ) je bio da ce ta firma platiti novo sjeme i sa tim svojim vodicama da pokusamo dobiti da sve to bude ok koliko toliko do jeseni i nakon sto se repa preda da ce ta firma platiti iznos koji ce faliti do prosjecnog prinosa za tu godinu. Kada su vidjeli da je otrovana i druga tura sjetve i da nikakav prinos na parceli nece postojati jer je sve krepalo onda se okrece ploca da se ne plati nista i da nije do njih nego do onih negdje gdje su punili taj otrov. Prihod sa te parcele bi bio cca 400 000 kn a procjena je 150 000 kn jer je dotada bio toliki ulog i to se sada pokusava proknjiziti da je placeno sa onim preparatima kojim smo prskali biljke koje su ponovo otrovane i odumirale. Znaci meni da plate 150 ja bih samo namirio potroseno na knap a o zaradi ni ne razmisljam.
  5. Pozdrav ekipa, ne znam dali sam na pravom podforumu za ovakvo pitanje ali ću pokušati objasniti ukratko situaciju. Proljetos je na posijanoj šećernoj repi primjenjen herbicid koji je kupljen u Hrvatskoj od zastupnika te je taj herbicid potpuno uništio usjev šečerne repe jer se očito u vrećicama nalazila pogrešna aktivna materija. Sudski vještak je bio na parceli te je utvrđeno da je do potpunog odimiranja usjeva došlo zbog navedenog herbicida te postoji službeni izvještaj o tome. Herbicid je kupljen od poljoprivredne apoteke koja prodaje te stvari. Nakon dana i dana kojekavih razgovora i inzistiranje direktora firme koja je zastupnik tog herbicida šećerna repa je presijana ponovo ali se i tu dogodilo ponovno odumiranje 80% usjeva te do roka vađenja je ponovno kompletan usjev propao. Nakon ponovne sjetve direktor poduzeća generalnog uvoznika je inzistirao da se ponovno posijani usjev pokuša spasiti te je dao nekakva tekuća gnojiva i ostale gluposti koji nisu imali nikakav efekt na propali usjev koji je samo nastavio crkavati. Na otpremnice za te preparate je pisano "gratis" i "zbog povećanog obika suradnje". Nakon sto je shvaceno da je usjev totalno propao uvoznik tvrdi da je mene preko tih tekućih gnojiva koja su bacena na repu obeštetio što nikako nije niti blizu istine jer repu nije ni trebalo ponovo sijati nakon sto je prvu sjetvu herbicid potpuno uništio. Procjena vještaka je upola manja nego je stvarna šteta ali uvoznik odbija i to isplatiti jer smatra da sam ja obeštećen preko onih gluposti koje sam na njegovo inzistiranje prskao na repu da se spasi druga sjetva što nije uspilo. Koje je vaše mišljenje koje korake bih trebao poduzeti jer očito bez tužbe tu neće biti rješenja na što sam spreman. Dali stoji teza da sam ja obeštećen preko njegovih preparata koji su bačeni na mrtav usjev ? Puno hvala unaprijed
  6. Bilo bi teleskopskih viličara i traktora pa bi onda išao na doregistraciju ovog što sam naveo. Trgovina u tranzitu mi je već registrirana ali ovo se ne prodaje tako direkt prije nego dođe nego se stroj kupi pa se onda prodaje X mjeseci tj dok se ne proda. Za to mi onda treba MTU ? Dali imate ideju kako bih mogao to kod kuće odraditi ako je izvedivo ? Ne trebaju mi nikakvi priznati troskovi rezija ni nicega, samo da me puste da radim.
  7. Moram i ja uzvratno pitati, dali je bitno ? Mislim da ne mjenja stvar, radi se o nekakvim poljoprivrednim bagerima utovarivačima ali mislim da to ne mijenja bit mojeg upita o trgovini na veliko sa strojevima. Taj naziv sam nasao kod jednog obrta koji radi sa sličnim strojevima pa onda vjerujem da bih i ja išao na to proširenje. Vjerojatno je MTU isti za to sve.
  8. Nastavno na nedavan upit oko prodaje strojeva mozda bih ipak išao na doregistraciju obrta na 46.61 -TRGOVINA NA VELIKO POLJOPRIVREDNIM STROJEVIMA, OPREMOM I PRIBOROM pa me zanima kako mogu najlakse i najjeftinije dobit MTU koji mi za to vjerojatno treba ? MTU i jeste jedina stvar koja me koči da se doregistriram. Jer se tu radi o nekih 5-10 strojeva godišnje a MTU je kako vidim obavezan i dosta zahtjevan ako ti je sjediste u obicnoj kuci. Dali se kuća koja je sada sjedište može nekako dovesti da dobije uporabnu dozvola a da npr soba i kupatilo u kući bude za obrt a asfaltirano dvorište posluži kao skladište ? Dakle radi se o prodaji na veliko, bez fiskalnih kasa i toga, kupovina stroja u EU i prodaja krajnjim kupcima preko predračuna. Znam da za aute imaju kontejner i zicom ograđeno dvorište i to očito prolazi ali ja nemam tako nešto. Ako ne moze kuca dali bi mogao prijaviti nekakav objekt kao izdvojeni pogon i da tamo imam MTU ? Tipa da je tamo vec neka firma i ima te uvjete a ja se samo tamo prijavim i napravim sjediste tamo ili jos bolje nekakav izdvojeni pogon a da mi podaci o sjedistu ostanu kao i sada gdje je kuća. Ukratko koji je najlaksi put da se doregistriram ako nemam skladiste i prodajni prostor koji mi ni ne treba jer bi strojevi stajali u dvorištu ? Tnx
  9. Da u pravu si, vjerojatno nece nitko pitati ako se ne radi o XY strojeva. Ma problem je u tome sto ti strojevi rade odmah i samim time idu u dugotrajnu imovinu. Kada bi ih uvozio za prodaju onda bi ih morao rentati prvom obrtu ili kako vec tako da na njih mogu knjizit trosak i mislim da time kompliciram. Ovako je kupljen da radi a ako naleti netko da mu zapne na oko nek vozi. Naravno da se u slucaju vece prodajne cijene knjizi kao prihod i upravo zbog toga mislim da je poreznoj svejedno jer je placen isti porez kao da sam ovlasten uvoznik i tako ga prodam. BTW. koja je procedura sa tim skladistem i sta sve treba ako bih se registrirao za tu djelatnost ? Dakle uvoz i prodaja rabljenih strojeva ? Da ne otvaram novu temu. Dali se to moze samo prijavit da je kod kuce skladiste gdje je i sjediste ili podlijeze nekim kontrolama, sanitarnim cvorovima, izlogom itd ? U tom slucaju dali obrt ili jdoo ?
  10. Vaš zaključak je da sam prisiljen raditi sa strojevima dok se ne izamortiziraju do nule. Ali ni onda nemam pravo prodati jer nisam registriran za obavljanje te djelatnosti. Vaš odgovor je sličan odgovorima koje se inače dobiju u javnim službama ali nama privatnicima to nažalost malo ili nikako ne pomaže. Relevantan odgovor od CU se ne može dobiti, eventalno se moze dobiti odgovor da je sluzbenik tamo zakljucio da si trgovac a ne da aute kupujes sebi. Ali uvijek postoji opcija doregistracije djelatnosti, samo sto se mora onda i skladiste iznajmiti i jos neke gluposti. Nije mi to toliki problem kao sto je nekome tko sve radi iskljucivo privatno pa mora od nule otvarati obrt i placati doprinose. U svakom slucaju hvala na odgovorima.
  11. Kakve veze ima carina sa kupovinom radnog stroja za obavljanje djelatnosti u obrtu ? Roba se kupuje kao u HR, jedino se plaća cijena bez PDVa koji se obračunava kod knjigovođe. Dakle tu nema poreza na CO2 i poreza na vozila, radi se o robi kao da se kupi nekakav tiskarski stroj kao sredstvo rada u obrtu. U navedenoj temi vidim da niste pronasli valjane argumente kao niti carinici koji su eto zaključili po nijednom zakonu da se dotična bavi preprodajom. Zašto netko nebi imao pravo mjenjati vozilo svaka 3-4 mjeseca ako im financije to dozvoljavaju i plate sve namete pri uvozu auta ? Druga je stvar da su oni uhvatili kupca jednog od ta 4 vozila i da je navedena prodala auto za veci iznos nego stoji u ugovru da sakrije dobit ili smanji porezna davanja, tu mi je jasno da se radi o prekrsaju, nisam dovoljno stručan da znam o kojem ali svaka zarada se gladnoj drzavi mora prikazati i oporezovati. Ali mi to više smrdi na huškanje legalnih uvoznika da se ovakve pritvori nego na provođenje zakona. Također u temi se radi o privatnoj osobi koja kupuje aute dok se u mojem upitu radi o obrtu koji aktivno radi te plaća doprinose i radi sa kupljenim strojevima neko vrijeme, samo nema skladiste za obavljanje prodaje radnih strojeva jer nijedan od strojeva i nije za izlog nego odmah po dolasku radi. Pokusavam saznati dali ima zakon koji brani poduzetniku da svakih 3-4-6 mjeseci proda radni stroj po vrijednosti većoj od knjigovodstvene ako uspije i kupi si bolji, noviji radni stroj. Ne vidim logike da se to ne smije ali uvijek volim čuti više mišljenja iako zasad nijedno ne drži vodu.
  12. Crny46, nešto si pomješao totalno. Ako vlasnik ode u Mađarsku i kupi bager za 20 000 Eura te radi kratko s njim i nakon 3 mjeseca ga proda za 25 000 Eura, uredno prikazuje tih 5000 Eura kao prihod na koji plati porez jer je to razlika između nabavne cijene koja je upisana u imovinu i prodajne. Ne razumijem kakvo izvlačenje novca i gotovine ? Dakle, radi se samo o tome da se stroj kupi i nakon X mjeseci proda za istu cijenu ili ako je moguće za veću što se prikazuje uredno u papirima. Država dobija svoj dio u porezu te također PDV na kompletan iznos računa, "problematično" je samo što subjekt nije registriran za trgovinu polovnim strojevima. Jel mozes malo obrazlozit taj svoj sistem jer prvi puta čujem za to. Spitfire kakvih točno carinskih i trgovinskih propisa ? Kupiš u EU stroj, platiš ga 20 000 Eura neto bez poreza, PDV prebiješ u papirima i nakon toga za 3 mjeseca prodaš taj stroj za 25000 Eura + 25% PDVa domaćem kupcu ? Recimo da vlasnik želi mjenjati strojeve često, ne želi raditi 4-5 godina sa istim. Mislim da niste shvatili što sam napisao.
  13. Pozdrav ekipa, zanima me dali obrt kojem je osnovna djelatnost rad sa bagerom moze imati problem ako npr bager kupi u inozemstvu i recimo proda ga svaka 3-4 mjeseca za knjigovodstvenu vrijednost ili vecu pa naravno plati porez na razliku ? A nakon toga si kupi drugi stroj vani itd. Znaci da u jednoj godini promjeni 4-5 bagera. Obrt nije registriran za prodaju polovnih strojeva jer nema skladiste ili sto vec bi to zahtjevalo. Dali to moze dovesti do nekih problema kod poreznika ili kontrole ? Hvala
  14. Pozdrav ljudi, zanima me slijedeće, uzeo bih nekakav novi radni stroj iz Njemacke na financijski leasing VB Leasinga. Dali u tom slučaju trebam platit naš PDV ili ne ? Jer ako kupujem direkt vani taj stroj kao firma prebijam PDV i ne placam ga fizički, kakva je situacija ako to ide preko financijskog leasinga u Hr a stroj je izvana ? Znaci stroj sam nasao u EU a leasing kuca je u Hrvatskoj i s njom sklapam financijski leasing pa me ta stavka oko placanja PDV-a zanima jer nije zanemariv iznos. Ako ima netko osobnog iskustva kako bi to trebalo biti a kako u nasoj drzavi jeste. Hvala
  15. Zanima i mene to ali me jos vise zanima dali si dobila poziv za polaganje ? Ja jos nista a rok za vracanje place+doprinosa sam dobio. Koja sugava drzava. Gdje se moze saznati kada ce se taj ispit održavati jer učim već 3 mjeseca a nitko nista ne salje. A da ne kazem da mozda ucim pogresne materijale. Ustvari, dali ja to moram prijavit ili bi trebao dobit neki poziv, sad sam malo zbunjen ??
  16. Bok, diplomirani sam pravnik i stažirao sam u centru za socijalnu skrb godinu dana. U 9. mjesecu moram polagati stručni ispit pa me zanima jel netko zna reći iz prve ruke kakav bude ispit, koja pitanja i koja područja. I naravno, ako ima neka skripta iz koje mi je najbolje učit bio bih zahvalan da netko postavi link ili posalje na mail. Hvala
  17. Dakle radi se o ovrhama nekretnina. Zainteresirani uplacuju jamčevine i dolaze pred suca koji svojom voljom određuje redoslijed kojim će se ponude davati, recimo da nas je 10. 1.) Ako dvojica dođu u kompi i sudac ih namjesti da idu jedan iza drugog, prvi ponudi početnu cijenu a drugi ponudi 10x veću cijenu koju nitko neće prihvatiti, dali se onda primaju ponude ostale osmorice i dali su uopce bitne ako su ispod ove 10x veće ponude ? Jer je svima tamo jasno da će ovaj što je dao 10x veću ponudu odustati da prepusti ovom prvom. Scenarij je da taj drugi odustaje, gubi jamčevinu i njegov kompaš dobiva navedeno po toj početnoj cijeni dok su svi ostali došli bezveze. 2.) Ako ide cijeli krug i sudac namjesti njih dvojicu da zadnji daju ponude, predzadnji daje kunu veću ponudu a zadnji daje 10x vecu ponudu i naravno nitko drugi ne ide, zadnji odustaje uz gubitak jamčevine a predzadnji dobija predmet bez da se ostale pita dali žele povisiti svoje ponude jer je taj zadnji odustao. 3.) Najbitnije, jel ima lijeka od toga ili je nemoguce taj scenarij spriječiti, pogotovo ako su sudac i određena dvojka u sprezi ? Jer ako ih stavi zadnje zna se da ce oni uzeti ako nitko ne povisi cijenu da predzadnjem ne odgovara. Dakle, problem je ta neobvezujuca ponuda koja se moze izreci u bilo kojem iznosu da otjera ostale ponuđače i naravno da tu država gubi ili tko već, znači bitno je samo da njih dvojica idu jedan iza drugoga i stvar je rijesena. Hvala na svim pametnim odgovorima
  18. Ma da, oni imaju tu odluku da smiju pravit dozvolu jer je tada zemlja bila drzavna a sada je moja, znaci ta odluka nebi trebala imat neku tezinu posto tada nije odrezan taj komad koji im treba i unesen u knjige ? Takodjer, dali ima veze sto mi uzimaju ovako glupi oblik da trazim malo vecu cijenu nego kad uzmu normalan dio ? Jer oni bi mozda meni nudili cijenu kakvu je dobio prijatelj za 70 000 kvadrata sto su mu uzeli za AC ali meni uzimaju samo 8000 kvadrata i doslovno mi unakazavaju parcelu.
  19. Nema ovdje govora o služnosti. Zahvatom kakvog opisujete to zemljište postaje dijelom vodoprivrednog sustava. 1. Izvlaštenje ne znači oduzimanje bez naknade, nego da se zbog višeg interesa stupa u posjed prije dogovora / završetka spora o visini naknade. Sam postupak izvlaštenja je zakonom propisan, i ne može se baš 'ekspresno' provesti. Stoga će investitor uvijek biti spreman na nagodbu u razumnim granicama. 2. Treba vidjeti tu dozvolu, tj. kako je tamo definirano/riješeno pitanje vlasništva nad zemljištem na kojem se izvode radovi. Rješavanje/definiranje vlasničkih odnosa je uvjet za izdavanje dozvole. Ako to nije riješeno (a čini se da baš i nije), mogla bi se osporavati sama dozvola. U ovakvom slučaju ja bi branio pristup na svoju zemlju temeljem svog vlasništva u z.k. Pozvao bi prijatelje i familiju da mi 'pomognu', da me se ne može samo tako maknuti. Pozvati policiju, i obavezno, predstavnike medija. Medijima se treba unaprijed obratiti. Odvjetnika, koliko sam shvatio, ste već konzultirali. Treba, međutim, biti svjestan da je sve to u svrhu postizanja razumne naknade, i koja će biti isplaćena odmah, a ne nakon 10 godina navlačenja po sudu. Jer se ipak radi o višem interesu koji će se provesti bez obzira na želje pojedinca, a vodotokove je nemoguće izmjestiti. Parcelaciju treba provesti tako da oni otkupe/plate dio parcele kao smislenu cjelinu. Tj. ne da kažu - nama treba 15 m široko ukoso preko tvoje parcele, i to ćemo ti platiti, a tebi neka ostanu ovi neupotrebljivi 'repovi'. Nije realno tražiti nekoliko desetaka puta veću cifru nego je zemlja plaćena. Dođe li do izvlaštenja, sud bi s pravom mogao odlučiti da ti nakon samo godinu dana pripada samo onoliko koliko si platio državi, plus kamate i tvoji troškovi. Jedini problem je u tome sto su oni dobili odobrenje od drzave da naprave lokacijsku dozvolu a oni ju NISU napravili niti su ovi u gradu koji su davali to zemljiste u zakup prije prodaje to oznacili negdje da im je to obecano i da im to moraju dat. I sad oni mene pokusavaju uplasit kao imamo mi dokument da se to njima daje ali oni imaju dokument koji je u biti ODLUKA da se taj i taj slaze da Vodovod moze tamo pravit nesta ali oni dozvolu nisu izvadili dok je to jos bilo u vlasnistvu drzave nego se sada sjetili kada je to preslo u 100%-tno moje vlasnistvo i sad bi oni to nazad jer su Vodovodasi bili lijeni da izvade dozvolu dok je to bilo u vlasnistvu drzave a u ovi u gradu nemarni tako da nisu negdje pribiljezili da im to moraju dat jer im je dosao dopis koji su oni zametnuli i sad ga se sjetili. Mislim da nema sanse da oni meni to mogu podvuc kao imamo ovu odluku da smijemo vadit dozvolu ? Jer to je samo odluka, za dobivanje dozvole i svega ostalog je potrebno i da je to isparcelizirano i da tek tada vlasnik toga vadi dozvolu, zar ne ? I jos nesto, prave mi ruglo od parcele jer kud i ovako nije pravokutnog oblika oni uzimaju valjda najgluplji oblik koji mogu jer mi uzimaju u L i ja cu tu dok sam ziv morat izbjegavat njihove nastambe i prakticki mi plave grlo na njivi sto je za poljoprivrednike uzas, jer i gore na vrhu, ovdje nisam crtao ide u špic i jos na jednu stranu, plus sto imam 2-3 bandere u njivi, oblik za objesit se i sad jos ovo ! http://i54.tinypic.com/33nkn6w.jpg
  20. Cekaj, kakvo pravo sluznosti ? Oni hoce zauvijek uzeti taj hektar i napraviti cestu do dijela gdje se krizaju cijevi i neke bazene u zemlji, dakle, ja s tim dijelom vise necu imat nista, znaci ne ponekad nego zauvijek. I bio bih pomalo glup da raskidam ugovor za zemlju od koje zivim i da im je vratim, zar ne ? Znaci ti tvrdis da ja nemam pravo traziti novcanu naknadu za taj dio koji ce mi uzeti izvlastenjem ili kako vec ? Mislim da nisi u pravu, prijatelj je imao slican problem ali je preko njegove parcele isla auto cesta i uredno je za pola parcele dobio 4 puta vise novca nego je cijelu parcelu par mjeseci prije platio kupovinom od drzave, znaci i to je od viseg interesa pa su mu svakako platili prilicnu svotu, njemu i njegovih 5 prijatelja/poznanika preko cijih je njiva isla trasa auto ceste. Sorry al ne vidim kako se ovo razlikuje od toga i zasto bi ja njima dao taj komad po "nabavnoj" ili cak besplatno ako je to sad moje !? Ako moze malo detaljniji odgovor. Tnx
  21. Dakle, 2010. godine na javnom natječaju sam kupio poljoprivredno zemljište od grada/države i postao njen vlasnik, upisan u katastar kao 1/1 vlasnik, imam vlasnički list. No, sada su mi javili iz grada da Vodoprivreda mora praviti nekakve rezervare za vodu jer se križanje nekih vodovodnih cijevi nalazi na mojoj njivi i žele odrezati 1 hektar u L obliku koji mi totalno unakažava izgled i lakoću obrade te parcele. Problem je sto je Sredisnji drzavni ured za upravljanje državnom imovinom 2009.g. doneo ODLUKU kojom Republika Hrvatska kao vlasnik nekretnine označene kao k.č.br XXYY daje suglasnost investitoru Vinkovačkom vodovodu i kanalizacije u postupku ishođenja lokacijske dozvole, za izgradnju regionalnog vodovoda itd. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja. To je ocito bilo poslano ovima u grad i oni su to stavili u fascikl ali nitko nije to potegao kada se zemlja prodavala niti upisao u katastar tako da sam ja kupio parcelu u kompletnom iznosu. Dakle, netko je to previdio u gradu i ja sada moram ispaštati i da me oni ucjenjuju i prijete da ce me izvlastiti i odrezati sebi taj komad i da ce njiva na ponovni natječaj i ne mora značiti da cu ju ja opet dobiti !? Oni su imali tu odluku iz 2009. i ja imam kopiju te odluke i pozivaju se da to ponistava ovaj natjecaj za kupovinu. Sad oni meni govore da su u Vodovodu to trebali dobiti besplatno od drzave ali je ocito netko u gradu napravio gresku s obzirom da moja parcela nema tereta nit se igdje spominjalo neko rezanje komada za vodovod ili bilo sta i oni to opet hoce mukte jer im je mukte i bilo namjenjeno i ne misle mene nikako obestetiti. Jel to normalno u ovoj drzavi i sta mi je ciniti ? Nije mi namjera rastezat se po sudovima godinama i na kraju dobit nista pa me zanima koja su mi prava, ako moze netko upucen da mi ustvrdi kako stoje stvari. Dakle, to je poljoprivredno zemljiste ali oni ce graditi taj vodovod pa ne znam jel to onda prelazi u građevinsko ili ? Dali ja imam pravo njih tjerati sa svojeg posjeda ako krenu nesto raditi s tim da sam vlasnik ? Kratko savjetovanje sa odvjetnikom je dovelo do zakljucka da ja ove kolce s kojima su oni to razmjerili slobodno pocupam i radim njivu jer mi je sada vrijeme za to. Puno hvala unaprijed !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija