Jump to content

paty

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je paty objavio

  1. Ma sve je u redu sa preporučenom pošiljkom( radila sam u odvj.uredu tako da sam na te stvari pazila). Ma da to u stvari i je pisana obrana jer je upravo to trebala i biti. Također mislim da poznavajući sadašnju situaciju ona neće htjet podnosit tužbu na opomenu jer u biti je sada sve što želi samo svoja 2mj.otkaznog roka i otpremeninu jer je atmosfera na poslu nepodnošljiva. A budući je dir.firme i vlasnik iste i da poništi opomenu rad u uvjetima gdje će joj konstantno pokušavat namjestit neku povredu radne obveze može dovesti samo do gubitka živaca i zdravlja. Tako da ću ja njoj to predložit ali trenutno je moje mišljenje da ukoliko joj i uruči otkaz zbog skrivljenog ponašanja ona će podnijet tužbu i mislim glatko dobit,jer je sve to rađeno na dječijoj razini a ona je vrlo dobro potkovana kako dokazima u svoju korist tako prljavim rubljem firme pa pretpostavljam da je vrlo vjerojatno da ni tužba neće ugledat svjetlo dana već će doć do nagodbe. Bit je da nakon ovoga ni ona ne želi više tamo radit ali sad nema kamo pa želi dobit svoj otkazni rok i zasluženu otpremninu.
  2. datum je 14.08. ništa nije potpisala to joj je samo dano na ruke 28.08. naslovljeno je obrana radnika ( po čl.117 st2 Zor-a)
  3. Hvala na brzom odgovoru Pročitala sam čitavu vašu temu i prije svega čestitam! Još ima 10 dana do isteka roka za podnošenje zahtjeva za zaštitiu prava, ali jednu bitnu stvar nisam navela(oprostite) poslodavac joj je predao opomenu sa krivim datumom(sigurno namjerno) ali je to učinio pred svjedocima koji su voljni posvjedočiti. Ona datum nije primjetila od silne panike, a primitak opomene nije potpisala. Ispričavam se ako je pitanje glupo ali da li se njezino pismeno očitovanje na opomenu može smatrati zzzprava??? Budući ona u njemu sve pobija sa hrpom dokaza i činjenica. Naravno isto je predala dir.osobno i drugi primjerak je išao preporukom.
  4. Da nastavim...na opomenu smo napisale odgovor i to vrlo dobar sa dokazima za njegove gluposti itd. Ona mu je to predala i sad situacija stoji. Znam da sad može samo čekati i tek nakon nekog nezakonitog otkaza reagirati zahtjevom za zaštitu prava i potom tužbom šta će svakako i napraviti naravno uz pomoć odvjetnika ali evo ona sada trpi strašan mobing i razne oblike pritiska pa pitam za savjet dal čovjek išta drugo može napraviti nego ćekati otkaz koji će očito biti zbog skrivljenog ponašanja radnika?
  5. Molim za pomoć! moja vrlo bliska prijateljica ima popriličan problem, ja sam joj pomogla savjetima koliko sam znala( budući sam nakon dugo vremena ponovo student prava i upravo završavam studij) pa me sad zanimaju i vaša razmišljanja. Situacija je slijedeća: ona je već dugo vremena zaposlena u jednoj firmi, vrlo je uspješna u svom poslu ali direktor ne misli tako iako su njezini poslovni rezultati izvrsni unatoč velikim pritiscima, stalnim prijetnjama otkazom i slićno ostala je raditi jer je plaća dobra a i kad izgradite neki poslovni uspjeh teško je samo otići i krenuti od nule. Ali je sad situacija nemoguća...naime direktor firme tjera je na otkaz, ona si to sad ne može priuštiti i ostaje, kad je shvatio da neće dati otkaz predlaže joj potpisivanje sporazumnog otkaza te ona odbija. On jasno ističe da ju ne želi više gledat u firmi i ona mu odgovara da joj napiše otkaz ako želi na sta on odgovara da to neće napraviti jer bi onda imala otkazni rok i otpremninu 8koja je za nju poprilična). E sad kreće igra: drugi dan gdin. joj uručuje opmenu pred otkaz radi kršenja radne obveze u kojoj stoje izmišljotine.
  6. Naime potrebno je promatrati kada je imovina stečena i kad je razvod nastupio. Predlažem vam da utvrdite raspodijelu bračne stečevine na temelju ulaganja(znači koliko je tko zaista doprinosio u stjecanju zajedničke imovine dok su bili u braku) Budući su se razveli pred 10g(97g)još je bio na snazi stari zakon,a nakon toga od 99g (vrijedi novi po kojem od svega stečenog ide pola ženi bez obzira na doprinos)oni nisu više zajednički ulagali jer su bili razvedeni. Šta se ulaganja vašeg oca nakon razvoda tiče za njih morate tražiti da se također izdvoje.
  7. Ne bih se složila sa kolegom, zbog toga jer je mišljenje dano u skladu sa Obiteljskim zakonom koji je stupio na snagu 99g. Dok se na ovaj slučaj treba primjeniti Zakon o bračnim i porodičnim odnosima koji je na snazi bio u vrijeme gradnje kuće ali i razvoda , a po kojem se dio koji pripada supružniku odrađuje po tome koliko je ulagao, a ne kao šta je po OBZ-u bez obzira na ulaganja. Naime zakon se ne može retroaktivno primjenjivati.
  8. ovo je vrlo interesantno,jer evo piše kolega da su na sudu rješavali sve slučajeve po principu ako je bračna zajednica prestala(smrću ili razvodom) u vrijeme primjene OZ,oni su postupali po novom zakonu znači pola- pola iako je u nekim slučajevima imovina mogla biti stečena i pred 50god.šta je nedopustivo i potpuno kriva primjena zakona. znači ovako:kupila sam kuću svojim novcima 84g. jedina sam privređivala u to vrijeme i 97god sam ju prodala,naravno ja pod svojim imenom sam prodavatelj jer sam uvijek ja bila i vlasnik , ali sada evo naših vrlih pravnika i situacija se odvija ovako, 2001 razvedem se ili nastupi smrt(znači prestaje brak)i moj suprug koji nikad nije radio traži polovicu novca od prodaje kuće jer je sad na snazi zakon koji mu daje to pravo, a nađe se vidim i netko tko presudi u njegovu korist- drage kolege KATASTROFA!
  9. molim pomoć, imam priliku zaposliti se u odvj.uredu kao tajnica pa me zanima dal mi vi koji radite u odvj.uredima možete malo opisati od čega se sastoji takav posao? kakva je plaća? ja još studiram i još ću dugo...ali izgleda mi kao dobra prilika da se nešto nauči ali i da uđem u taj "svijet" na mala vrata svaka informacija je dobrodošla
  10. paty

    Kpp

    Spremam ispit iz kaznenog postupovnog prava pa me zanima kakva iskustva imate s tim ispitom,svaki savjet je dobrodošao. Šta treba učit,šta ne(ako toga ima)???
  11. E da to je jedno od "krasnih pitanja" na kpp-u u Rijeci !!! I ja to učim... Ovo je ono sta ja znam, a mislim da je to sasvim dovoljno: u red.postupku zapisnik mora biti pisan dok u skracenom moze biti samo sniman osim u slucajevima čl.442 st.9 kada mora biti prepisan u roku BITNO-ako zvucna snimka glavne rasprave nije prepisana a morala je biti to je bitna povreda k.postupka
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija