Jump to content

ani2

Korisnik
  • Broj objava

    1094
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pismeno zatrazite od porezne dopunu zahtjeva uz koji cete priloziti rodni list djeteta. Priznat ce vas se cetveroclana obitelj. Ovo učinite čim prije.
  2. Ne možete ostvariti povrat jer porez ne plaćate pa samim tim nema vam se što vratit
  3. Nemojte biti "posrednik". Neka prijatelj sam otvori svoj devizni račun.
  4. O ovom temi vec smo pisali na ovom portalu evo link: http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=18365&forum=28 Ipak vam savjetujem da potpuno ugasite račun u ZABI a ako ipak zelite naknadno otvoriti taj racun nitko vam ne brani da ponovno postane klijent ZABE. Tako cete izbjeci neugodnosti sa financijskom sluzbom, koja, moram ustvrditi, ne poznaje zakonske propise. Sretno!
  5. Na ovaj nacin izbjeci cete placanje poreza ali nemate pravo prenijeti bouns kojeg ima otac. Iz tog razloga polica AO ce vam biti skuplja duplo. (pretpostavaljam da otac ima bouns od 50%)
  6. Ne plaćate porez! evo link da se ne ponavljam! http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=20782&forum=34
  7. Ako imate zaposlenog inokorespodenta nije potrebno svaki dokument prevoditi kod sudskog tumača. No, ipak morate u tvrtki imati prevedene sve dokumente, a za potrebe inspekcije korisitite usluge sudskog tumača.
  8. Predlažem da se žalite na Rješenje o odbijanju prava na oslobođenje plaćanja poreza. U žalbi navedite sve ove razloge koje ste naznačili. Naravno, potrebno je dokumentirati sve navode. A to što navodite da jek uća na selu potpuno je nebitno za oslobođenje jer Zakon propisuje posjedovanje imovine u zemlji i inozemstvu.
  9. Obzirom da vaš suprug posjeduje kuću za odmor (vikendicu) nemate pravo na oslobođenje od plaćanja poreza, a prema Zakonu o porezu na promet nekretnina čl. 11. t. 9.6. citat: 9.6. da građanin te članovi njegove uže obitelji nemaju u vlasništvu stan, odnosno kuću za odmor te druge nekretnine znatnije vrijednosti. Pod drugom nekretninom znatnije vrijednosti podrazumijeva se građevinsko zemljište i poslovni prostor u kojem građanin ili član njegove uže obitelji ne obavlja registriranu djelatnost, a vrijednost nekretnine je približna vrijednosti nekretnine (stana ili kuće) koju građanin kupuje
  10. Naravno da je utemeljen zahtjev. I trgovci moraju deklaracije na proizvodnima prevesti na hrvatski. (ovo kao usporedba)
  11. Ako ste se dogovorili s bivšim o korištenju olakšice onda on mora sa svoje PK kartice skinuti olakšicu. To će učiniti odlaskom u PU gdje mora odnijeti svoju PK da se skine koeficijent. Tako ispravljenu PK vraća u tvrtku gdje je zaposlen da se u obračunskom uredu evidentira ta promjena. U pravilu kad jedan roditelj briše dijete sa svoje PK, olakšica se odmah prebacuje na PK drugog roditelja. No, vi možete to napraviti u godišnjoj prijavi. Bitno je da vodite računa o tome kako olakšicu možete koristiti tek onda kad bivši ispravi svoju PK jer se periodi korištenja ne mogu preklapati. Ako je npr. za ova 4 mjeseca on koristio olakšicu vi ćete moći koristiti za preostale mjesece. Ili se možete dogovoriti da na kraju godine vi koristite za cijelu godinu ali u tom slučaju on mora vratiti porez.
  12. @krezumica molim da pojasnite koji porez ste platili pa ga eventualno želite povratiti
  13. whitedd ako niste sigurni u to što pišete nemojte ljudima davati pogrešne odgovore. Ovo što ste naveli ne odnosi se na oslobađanje od plaćanja poreza na promet nekretnina nego na porez na dohodak i to za čl. 58. Pravilnika za priznavanje plaćenih kamata u povećanje osobnog odbitka. @krezumica ako posjedujete nekretninu koja ne zadovoljava vaše stambene potrebe prilikom kupnje veće nekretnine možete biti oslobođeni plaćanja poreza na promet nekretnina.
  14. Zakonom o računovodstvu propisano je da se poduzetnik pri sastavljanju financijskih izvještaja treba pridržavati temeljnog računovodstvenog načela dosljednosti. Dosljednost prezentiranja stavaka financijskog izvještaja, prema MRS-u 1 - Prezentiranje financijskih izvještaja , znači da se jednom usvojene računovodstvene politike moraju dosljedno primjenjivati iz razdoblja u razdoblje, a mogu se mijenjati samo ako to zahtijeva zakon, tijelo koje donosi računovodstvene standarde ili ako bi ta promjena imala za posljedicu prikladnije prikazivanje događaja ili transakcija u financijskim izvještajima poduzetnika. Stoga usvojene računovodstvene politike s područja amortizacije kojim se utvrđuje korisni vijek trajanja dugotrajne imovine, metode i stope amortizacije potrebno je dosljedno primjenjivati. U slučaju da se poduzetnik pri sastavljanju financijskih izvještaja ne pridržava načela dosljednosti, prema Zakonu o računovodstvu, predviđena je novčana kazna od 500,00 do 10.000,00 kn za zakonskog predstavnika poduzetnika.
  15. Da, službenica je upravu što se tiče dijela oslobođenja koji se odnosi na ukupni broj članova uže obitelji. A što se tiče obračuna poreza prema procjeni, predlažem da se žalite i inzistirate na cijeni iz ugovora. Obvezno navedite argumente npr. oranica 4-te kategorije, tražite (ako postoji) neki ugovor o prodaji na području gdje se nalazi vaša nekretnina, tj. navedite što više činjenica koje vama idu u prilog. I budite uporni u ovoj žalbi, jer se upornost za ovakve slučajeve u konačnic isplati. Sretno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija