Jump to content

Zore

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me koliko i da li možemo vjerovati zavodu za sudsku medicinu??? I ako se ustanovi nakon pregleda da osoba, koja je po DNK analizi otac, kako pobiti vještačenje??
  2. Radim kao namještenik u državnoj službi, upisala sam izvanredni studij i zanima me da li imam pravo na slobodne dane za ispite i koje su mi mogućnosti da jednog dana, kad završim taj studij prijeđem na službeničko mjesto, s obzirom da navodno namještenici ne mogu prijeći na službeničko radno mjesto (osim ako nisi blizu vatri)...Hoću li moći napredovati iako sam trenutno "samo" namještenik???
  3. Hvala na informacijama. Samo bi još htjela reći Zvrku da nije dobro informiran jer ja imam četverogodišnju školu...bar je u moje vrijeme školovanja bilo izbora da li želiš ići 3 ili 4 godine u školu, kako je sada ne znam....
  4. Ja nisam poželjela bit državni službenik, nego daktilograf, makar i samo sa tečajem, znam da to mogu raditi i bolje od nekih koje trenutno rade na tim poslovima... Oprostite što sa 15 godina nisam znala da ću s vremenom kao konobar imati problema sa zglobovima, venama, kičmom....i da ću kad-tad poželiti raditi nešto drugo.. A vidiš, ni kirurg nije loša ideja.... Odmah idem pitati ravnatelja naše bolnice...
  5. Radim kao konobar. Imam SSS i uz to sam završila tečaj daktilografije u uredskom poslovanju. Čitala sam neke zakone o državnim službenicima i namještenicima, ali nisam nigdje vidjela da je to nemoguće. Vjerujem da se tu radi o nekom lobyju jer sam u ovih desetak godina vidjela svašta i znam puno toga o ljudima koji su mi nadređeni i vjerujem da pojedinci imaju nekoga svoga izvana koga bi ubacili, jer mi je dotični rekao da se mogu javiti jedino na natječaj pod istim uvjetima kao i netko "iz vana", a u nekim upravama upravo radnici koji već rade imaju prednost pred ostalima,a tek ako nema zainteresiranih, objavljuju natječaj... Najviše me boli to što netko može, a netko ne... A i ne volim kad me se podcjenjuje...
  6. Radim deset godina u državnoj službi. Neki dan sam otišla svom nadređenom i zamolila ga da mi omogući da se premjestim na mjesto daktilografa. Stiže odgovor da nema nikakvih prepreka osim jedne nepremostive! Moje radno mjesto je namješteničko, a daktilograf je službeničko i ne postoji nikakav način da se namještenik premjesti na službeničko radno mjesto! Meni to zvuči jako nevjerojatno, jer ako je to istina to znači da ja mogu npr. završiti fakultet i nebi se mogla premjestiti samo zbog nekakvog naziva "namještenik". Jesmo li mi namještenici manje vrijedni od službenika?? U isto vrijeme, namještenik sa zvanjem domar, prelazi na, ne samo službeničko, već i na ovlašteno radno mjesto!!!! E to me boli... Šta da radim???
  7. Pozdrav Viteže, hvala na čestitkama,i da, teško je živjeti s činjenicom da je netko tko ti je sve na svijetu napravi takvu glupost...Da pojasnim, da, ovaj moj me prevario i poslije oprosta! I sad je trudna. Gle, ja sam se o njoj raspitivala kad me prvi put prevario (živimo u maloj sredini pa to nije neka frka) i o njoj sam čula samo loše stvari, nije mi vjerovao, jer njemu to nitko o njoj nije rekao!! Tek kad je sam shvatio kakva je osoba, kad mu je pokazala svoje pravo lice, uvidio je kakav je kreten! Čak i njezina rodbina komentira u stilu - pa kaj mu je bilo, kaj on ne zna da ona baš nije čista- Ne želim razmišljati iz njene pozicije, jer bi ona, da je normalna, upravo zbog činjenice da je i sama odrastala bez oca, trebala razmišljati o tome šta radi sebi i tom djetetu, a i s obzirom da je takva kakva je i pitanje je tko je otac. Naša je veza oduvijek bila takva da su moje najbolje frendice bile ljubomorne (u pozitivnom smislu) na našu sreću, a kaj je razlog njegovoj prevari, zaluđenosti, ne zna ni on i svakodnevno razgovaramo o svemu tome, i najgora kriza je prošla ali bol ostaje...ali vjerujem da ćemo uspjeti oporaviti se od šokova jer MI to želimo, i zato želim znati svaku pravnu regulu i rupu da pokažem toj kozi da i ja mogu biti koza.
  8. Nikome na čelu ne piše kakav je...na žalost. Ali ta žena je znala da mi skupa živimo, da ja imam klinca. Ona je vanbračno dijete i ne zna još uvijek tko joj je otac jer joj majka to ne želi reći, i moj joj je dragi rekao da ne želi to dijete, da ne misli da će nas istjerati i sve joj je fino objasnio...svjesno je lagala da ima zaštitu, (naravno, ovaj moj je to vjerovao!! ) Zar su samo muškarci odgovorni za nastanak djeteta? Ja sam svjesna da je zakon na djetetovoj i majčinoj strani, ali zar nebi i djecu trebalo zaštititi od takvih "majki". Mi smo četiri godine zajedno i zaslužujemo drugu priliku i ne želim dozvoliti nekoj kozi da nam uništi ono što smo imali i što imamo. Zar ne postoji način da se kazne takve licemjerne žene, beskrupulozne i jadne...???
  9. jedna sam od masu prevarenih žena. Sretno rastavljena, klinac od 12 godina. Upoznala sadašnjeg partnera, zavoljeli se, klinac je lud za njim. Slažu se. Selimo se k njemu. Konačno mi se ostvaruje san o sretnoj obitelji... do nedavno, kad mi moj dragi priznaje da me prevario sa nekom svojom starom patnjom. Priznaje mi to kad mu ona obznani da je trudna. Kaos! U trenutku mi se sruši cijeli svijet! Opraštam mu zbog onog što smo imali. Ali mala nije trudna. Govori mu da ju to neće spriječiti da bude njen. Odlučila je to pod svaku cijenu. Sad je stvarno trudna. 4 mjeseca, navodno i navodno s mojim biserom. Tako ona kaže. Ljudi koji ju znaju nemaju o njoj baš čedno mišljenje. Nemam ni ja. Zbog ljubavi koju ne znam zašto još gajim prema svom dragom, i zbog toga jer ne želim da moje dijete pati, oprostila sam mu nevjeru. Sad me zanima kako se zaštititi od takvih žena, koje namjerno ostaju trudne da bi nekoga dobile. Da li se on mora odazvati na dokazivanje očinstva? Na koji se način zaštititi od takvih bolesnih žena?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija