Jump to content

Rondo

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je Rondo objavio

  1. Pa to pokušavamo,koga bi još trebao pitati? Matrix nezna ili neće reći,nego aj budalo plati i šuti,iskon nema blage veze jer im više ne ačam pretplatu pa ih ne zanimam. Tko bi trebao znati? I još nešto, iskon je znao poslati raćune ako za prethodni mjesec nije nešto bilo plaćeno,tekući raćun je bio uvećan za dug.
  2. Poštovana, upravo je kćer kontaktirala matrix,oni nemaju pojma o datumu nego su nas uputili da pišemo prigovor iskonu,koji također nema pojma,jer smo njih prve zvali. Stoga,ja ne razumijem ovo, a vi mene. Lijepi pozdrav. Oni u matrixu znaju samo da su otkupili navodni dug. Prevara i lopovluk.
  3. Pa napisao sam u postu, 20.08.2020. Mi više nismo imali ništa sa iskonom tada. Ugovor je raskinut u 6.mjesecu,i zadnji račun je došao u 7. Imamo sve račune od iskona za 2020. Aktivirali smo na fini e-građani i morali smo podignuti preporučenu pošiljku,(sporni račun). Matrix nije sposoban 6 godina nakon uplate poslati potvrdu, bezobrazni su kad dobiju što žele, a i kad ne dobiju. Zato ne želim sa njima imati veze. Ako iskon nije mogao poslati opomenu nakon 12,13 godina koliko smo bili kod njih,na....ijem i njih. Osim toga ako je postojao dug,zašto su brže bolje obrisali suprugu iz sustava. Za razliku od prvog posta,gdje je bio u pitanju T-com,kad sam ih nazvao,nakon 13 godina imali su barem podatak o tih 53kn,ali ne više od tog.
  4. Pozdrav,platio sam to jer mi se činilo najjeftinijom opcijom. Međutim par dana kasnije novi problem. Obavijest od milog matrixa o navodnom dugu od 201kn i nešto lipa prema Iskonu. Račun je datiran na 20.08. 2020. I ok,to bi mogao shvatiti da nisam platio pošto ne živimo u Hr,ali... 16.7. 2020 smo prebacili broj na A1 isključivo radi optike.Posljednji račun od iskona podmiren u dan na iznos koji je bio manji s obzirom da usluga nije korištena cijeli mjesec. Ruter i tv prijemnik vraćeni iskonu a ugovorne obvezu nismo imali.Sjedaj u auto,korona test i 780km do Zagreba. U fini nema dugova na suprugino ime, bio je taj iznos neko vrijeme od matrixa,ali je povučen? Znači vrlo kratko vrijeme ima ovrha pa onda nema. Otišla žena i kćer u Iskon,oni je obrisali iz sustava i koliko je njima poznato nema nikakvih potraživanja. Još je jedino ostalo da se nazove matrix,ali njih iz principa neću zvati. I da, 17.8. 2020 je plaćen prvi račun A1. Ja stvarno nemam više živaca za ovo. Da li da se pokušam obratiti HAKOM-u, s obzirom da imam zadnji plaćeni račun, i one prije njega,barem za 2020, potvrdu da su uređaji vraćeni, i ugovor od A1 gdje se vidi početak njihove usluge.
  5. Rondo

    Pljuska

    Lijepi pozdrav,epilog ovog svega je da sam uvjetno osuđen na 6 mjeseci,uvjetno 2 godine zbog prijetnje smrću, koje nije ni bilo. Nakon vraćanja presude sa županijskoga suda, slučaj je dobio novi sudac,koji vjerojatno nije pročitao cijeli spis,nego je samo "preletio" po njemu. A susjed mi mora platiti troškove odvjetnika. Nikad neću shvatiti kako zapravo sve to funkcionira u HR sudstvu. Hvala vam na savjetima i odgovorima,ja sam svoju školu prošao i nadam se da više neću trebati savjete iz ove domene.😇
  6. Poštovani,prije dva dana sam na kućnu adresu dobio obavijest od Hanžekovićevih djelatnika o navodnom dugovanju od 53kn prema T-komu. Nazvao sam T-kom i uspjeli su mi reći samo da se radi o 2008 godini. Kako je moguće da te nitko 13 godina ne kontaktira i odjednom se pojavi dugovanje? Imam li kakvih opcija osim da to platim? Hvala unaprijed.
  7. Rondo

    Pljuska

    Lijepi pozdrav svima i evo još malo informacija od mene. Naime, još se povlaćim po sudu iako su dvije presude bile u moju korist. Znaći ovako,po privatnoj parnici i medicinskoj dokumentaciji te vještaćenju udarac je okarekteriziran kao pljuska, (što je i bilo) a ne šaka. Sud je donio odluku da mi se namiri trošak odvjetnika i postupka suđenja od strane tužitelja (susjeda). Znaći izgubio je u postupku. I prvo i drugo suđenje(žalba) gdje mu je dokazano da je govorio neistinu. E sad, DORH je ustrajao na optužbi,te je također u žalbenom dijelu predmet vraćen na prvostupanjski sud zbog navodne prijetnje smrću. Suđenje je održano prije dva tjedna i u ponovljenom postupku ja sam osuđen na 6mj.uvjetno sa rokom kušnje 2.god. Odvjetnik sad piše pritužbu na tu odluku. Neznam razlog zašto predmet nije vraćen istom sucu, koji nije upoznat sa slućajem(sumnjam da je proćitao u cijelosti prethodne spise).Niti jedan argument na tom posljednjem suđenju nije prihvaćen. Šta mogu očekivati od prigovora i kome to ide,sucu ili nekom drugom tijelu u hrvatskom sudstvu. Nadam se da sam razumljivo napisao,ako treba još nešto pojasniti,slobodno recite. Hvala unaprijed na odgovoru, Rondo
  8. Tražim odvjetnika za kaneno pravo na podrućju Zagreba. Molim ponude na mail topgun.jarun@gmail.com
  9. Rondo

    Pljuska

    Lijepi pozdrav Evo kako sada stvari stoje,susjed je podigao kaznenu prijavu za prijetnju po članku139.stavak 2.KZ i članak 141.točka 1. U njegovom iskazu rekao je da sam ušao u njihovu kuću kroz otključana zatvorena vrata, te da sam mu rekao "baci još jednu i mrtav si" i da sam ga udario šakom. Ništa od toga nije točno. Ušao sam kroz širom otvorena vrata na što je izjavio ukućanima " evo,doveo sam vam gosta" , rekao sam, mu baci još jednu ako imaš muda, i nakon svega opalio sam mu šamar a nisam ga udario šakom što i piše na policijskom zapisniku, kojeg imam. Isto tako kako sam ja ušao u njihovu kuću,njegov otac je došao u kuću mojih roditelja (ali kroz otključana zatvorena vrata) nakon par minuta,vičući na moju majku koga su to odgojili?? Nakon primitka obavijesti javio sam se navedenoj zamjenici sutkinje,koja mi je rekla da nažalost nemože uzeti iskaz preko telefona,što je normalno. U Hrvatsku dolazim u prosincu i zamolio da tada dođem i nema problema oko toga. Isto tako,kazala je da je pogledala moje podatke i vidjela da nikada nisam bio u sukobu sa zakonom. Zanima me da li na davanje iskaza dođem sa odvjetnikom, s obzirom na optužbu? Ako da, molio bi da me uputite na nekoga ko se bavi KZ-om. Unaprijed Vam hvala na savjetu.
  10. Lijepi pozdrav svima na ovom forumu. Kratko bih se zahvalio svima koji sudjeluju u radu na ovom forumu,kako Vama od struke tako i onoma koji trebaju Vaš savjet. Kao obićan građanin,dragi mi je da postoji mjesto gdje se mogu upoznati sa pravima i obavezama koje imam. Hvala Vam i samo nastavite ovako.
  11. Rondo

    Pljuska

    Hvala još jednom.
  12. Rondo

    Pljuska

    Hvala Vam na informacijama. Ja naime živim već duže od godinu dana u Njemačkoj, pa mislim da je dećko vidio "priliku" za zaradom. Ja sam kao klinac bio lud za petardama,ali kad mi je stari rekao dosta,onda je bilo tako. Bojim se da i kućni odgoj ovdje ima znaćajnu ulogu. Dobio sam šamara od staroga za cijelu ulicu i nikad mi osim crvenog obraza nije bilo ništa. Imam dvije kčeri,i nijednu nikada nisam ni takao. Žao mi je jer sam nasjeo na provokaciju,ali šta je tu je. Hvala lijepo na odgovorima.
  13. Rondo

    Pljuska

    Poštovani, zamolio bih odgovor na ovo pitanje. Naime iako nisam imao namjeru,opalio sam šamar susjedu (23g.) Vjerujem da je podnio privatnu tužbu. Bila je policija,napravila zapisnik i ja sam dobio novčanu kaznu za remećenje javnog reda i mira. On je navodno otišao drugi ili treči dan liječniku jer ga kao boli vilica. Ošamario sam ga u trenutku kad mi se iznenada tijeko prepirke unio u lice,pred njegovim roditeljima u njegovoj kuči. Sve to radi bacanja peterdi u periodu kad je dozvoljeno bacanje. U duhu dobrosusjedskih odnosa barem 3 puta sam ga molio da prestane ili bar da malo stane. (Bacao je cijeli dan svakih par minuta po par komada. I to već nekoliko godina traje otprilike isti scenarij) Imam retrivera koji doživljava šokove i jednostavno više nisam mogao gledati jadnu životinju. Zanima me šta mogu očekivati ako dođe do suda. Nikada prije nisam imao posla sa policijom niti sam kažnjavan. Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija