Jump to content

Vaga_85

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobro. Zaključak je da nisam u pravu. Što sad da radim?
  2. Ako ne mulja zašto me prijavila BEZ POTPISANOG UGOVORA O RADU i zašto je inspekcija utvrdila da u slučaju poslodavke postoji kršenje zakona? Na inspekciju sam išla jer sam sumnjala na krivotvorenje ugovora jer to je jedino što mi je palo na pamet kad sam vidila da sam prijavljena,a ugovor nisam potpisala. Onda doprinosi. Iz čega se izdvajalo za doprinose ako nisam primala plaću?
  3. Jučer je rekla da će me isplatiti idući tjedan. Zeznula me s ovim jer ti novci bi bili spasili maminu karticu. Ovako mi je mama gladna kruha,a ne smije peglati karticu. Zanima me ima li tu neki odvjetnik da mi dade savjet što mi je činiti jer pojma nemam poznaje li poslodavka nekog utjecajnog tko bi me mogao pokopati.
  4. Ovako. 1.1. počela sam raditi u firmi u kojoj sam prestala raditi 28.2. To vrijeme fizički nisam radila jer, kaže poslodavka, nisu prošle koncesije koje mi omogućuju da radim na terenu. Naravno, plaću nisam dobivala jer nisam ni radila. Svo to vrijeme imala sam socijalno, mirovinsko i zdravstveno i radni staž. Ugovor o radu nisam potpisala. Bilo mi je čudno, ali mislim se možda ne znam sve pa eto. I jednog dana odem na inspekciju, inspektorica napravi zapisnik i na tome ostane. 20 dana poslije odem na inspekciju opet, a odem i na policiju i stvar se pomakne s mrtve točke. Nakon mjesec dana od prijave zove me inspekcija i kaže da dođem. Prije toga zove me poslodavka i kaže da će mi isplatiti plaću kao neku vrstu odštete. Taj dan kad sam išla na inspekciju išla sam i kod poslodavke koja mi je isplatila jednu plaću, a iduću je rekla isplatiti nakon 20. Taj dan sam potpisala onaj ugovor, ali aneks ugovora mi nije dala. Razgovor sam snimala mobitelom. Inspektorica me pitala hoću li povući tužbu i rekla sam da neću. Rekla mi je da ja sad s tim više nemam ništa jer inspekcija sad vodi postupak protiv nje. Prošli tjedan mi je rekla da će mi isplatiti drugu krajem prošlog ili početkom idućeg tjedna (tj. ovog). Danas mi šalje poruku da ću objasniti na sudu kad sam ja te dvije plače odradila i zaradila i da ću sve to vratiti s kamatama. Zatim mi šalje poruku da će me tužiti za neovlašteno snimanje (jer sam joj rekla za snimku). I sad sam na sto čuda. Sutra ujutro idem kod inspektorice i tako ću joj reći. Nemam za stan, nemam za hranu, materi bi ta moja plaća danas bila spasila karticu, a ovako ostane li mi mater bez kartice gotova je. Plaću još nije primila, stari ne radi, ja počinjem tek u lipnju...ma užas. A sporna cifra je 2200. E neš ti novca! Kuži li se netko od vas u pravo ili zna kome se najbolje obratiti? Na policiju radije ne bih jer sam neovlašteno snimala, za USKOK ovo nije, za sindikat isto...pomagajte. Nemam novca za odvjetnika, ako je poslodavka utjecajna pa dobije spor i ja budem trebala platiti odštetu idejm ravno u zatvor jer nemam čime platiti. To znači da gubim desetak tisuća kuna ako cijelo ljeto provedem u zatvoru (tri plaće po 3000 minimalno). Sama sam u ovome, nemam nikoga i ništa osim te snimke.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija