Jump to content

atp60

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Suglasnošću stanara sam uz zgradu dogradio objekt koji je manjim dijelom izvan gabarita navedenih u građevinskoj dozvoli.Suglasnost je također dobio još jedan stanar koji bi gradio jednu etažu iznad mog objekta.Pošto sam djelomično odstupio od građevinske dozvole dotični gospodin ne može ishoditi lokacijsku dozvolu jer se moj objekt vodi kao bespravna gradnja.Sada putem odvjetnika traži da legaliziram objekt ili će on predmet dati na sud. Zanima me da li taj susjed ima pravo zahtijevati od mene legalizaciju objekta ili je to isključivo pod ingerencijom nadležnih organa RH.
  2. Zahvaljujem na odgovoru,zanima me da li u slučaju eventualnog sudskog spora taj darovni ugovor ima kakvu valjanost? Pozdrav!
  3. zanima me da li vlasnik jednog od više stanova u stambenoj zgradi sa zajedničkim ulazom i stubištem ima pravo iznajmljivati stan turistima.dotični gospodin je stan pretvorio u mini hostel,te je od 0 do 24 "promenada" i buka u zgradi koja smeta ostalim stanarima,jer svi ti turisti koriste zajednički ulaz i stubište.unaprijed hvala na odgovoru!
  4. sa svojim ocem sam sklopio ugovor o darovanju koji je potpisan od nas obojice.ugovor je sačinjen kod odvjetnika ali nije s njegove strane pečatiran niti je ovjeren kod bilježnika.da li je takav ugovor pravovaljan?hvala na odgovoru!
  5. Kao suvlasnik stambene zgrade sa više stanova dao sam suglasnost jednom od suvlasnika za dogradnju zgrade.Zanima me da li postoji vremenski rok valjanosti tog potpisa,odnosno suglasnost.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija