Jump to content

Juka88

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno, tako sam i ja shvatio, podudgovoreni djelatnici su zapravo Izvršiteljevi djelatnici i Izvršitelj ih može poslati kod drugoga klijenta bez straha od kazne. Neznam dali je nešto tako i zakonito da je tako i sročeno u ugovoru?
  2. poštovani, zanima me ovaj članak ugovora koji mi nije skroz jasan : "Tijekom trajanja ovog Ugovora niti godinu dana nakon njegovog prestanka, bez obzira da li je do prestanka Ugovora došlo uslijed njegove konzumacije ili raskidom ili iz bilo kojeg drugog razloga, Izvršitelj neće aktivno nuditi svoje usluge i ulaziti u tržišno natjecanje s Naručiteljem kod klijenta naručitelja kod kojega je surađivao u svojstvu podizvođača. U protivnom Naručitelj može raskinuti ovaj ugovor i/ili ima pravo na naknadu štete. Naručitelj i Isporučitelj su suglasni da za vrijeme trajanja suradnje prema ovom Ugovoru i 24 mjeseca nakon njegovog završetka, niti izravno niti neizravno niti preko bilo kojeg subjekta koji je u potpunosti ili djelomično pod kontrolom te strane neće zaposliti ili temeljem bilo kojeg drugog oblika ugovora koristiti ugovore zaposlenika ili podugovorenog djelatnika druge strane koji je bio uključen u rad prema ovom Ugovoru ili poticati zaposlenika ili podugovorenog djelatnika druge strane koji je bio uključen u rad prema ovom Ugovoru da prekine zaposlenje ili ugovorni odnos sa drugom stranom u bilo kojem trenutku čak i nakon što završi suradnja prema ovom Ugovoru, osim uz izričitu suglasnost druge ugovorne strane u pisanom obliku. Ukoliko bilo koja strana prekrši ovu odredbu, odnosno ne pribavi pisano odobrenje druge ugovorne straneza navedene oblike suradnje i zapošljavanja, platiti će drugoj strani ugovornu kaznu u iznosu dva ukupna godišnja troška plaće tog zaposlenika ili naknade podugovorenog djelatnika u trenutku kada on prekida zaposlenje ili suradnju kod strane za koju je bio uključen u rad prema ovom Ugovoru." -narucitelj ima ugovor s Izvršiteljem za rad na lokaciji klijenta(naruciteljevog) sa odredjenim podugovorenim djelatnicima -podugovorenim djelatnici imaju ugovor sa Izvršiteljem, ne Naručiteljem - Izvršitelj i Naručitelj su d.o.o., podugovoreni djelatnici su obrti 1. pitanje Ako narucitelj direktno zaposli podugovorenog djelatnika kod sebe ili na projektu kod klijenta preko sebe ili neke druge firme ili preko bilo kojeg oblika dali mora platiti kaznu u iznosu 2 godine primanja? 2. pitanje Ako Izvršitelj raskine ugovor za svoje podugovorene djelatnike sa naručiteljem i angažira ih kod drugog klijenta koji nije u svezi sa Naručiteljem, dali Izvršitelj mora platiti kaznu? (za Izvršitelja to nije podugovoreni djelatnik DRUGE STRANE nego njegov podugovoreni djelatnik?) 3. pitanje Ako Izvršitelj raskine ugovor za svoje podugovorene djelatnike sa naručiteljem i angažira ih kod drugog klijenta koji je u svezi sa Naručiteljem dali mora platiti kaznu? Nadam se da mi netko može razjasniti ovo. Hvala unaprijed.
  3. Postovani, Zanima me dali je moguce istodobno imati jdoo i pausalni obrt registriran na istu djelatnost. Naime, imam jednog kooperanta koji ce mi odradjivati posao za jednog klijenta preko novootvorenog jdoo-a a sa drugim klijentom odradjujem posao preko pusalnog obrta. Dali cu moci na taj nacin poslovati ili cu morati za oba klijenta raditi preko poduzeca? Hvala
  4. Poštovani, dali probni rad teče za vrijeme godišnjeg/čuvanja trudnoće/porodiljnog/bolovanja? Naime, situacioja je takva da je žena bila na probnom roku od 6 mjeseci i prije isteka je dobila bruh zbog kojega je bila par dana na bolovanju te joj je ginekolog rekao da mora na čuvanje trudnoće, potom je uslijedio porodiljni te po kraju porodiljnog godišnji (poslodavac ju je obavijestio usmeno prije odlaska na bolovanje da neće nastaviti raditi za njih jer trebaju nekoga u tom periodu. Idući tjedan se treba vratiti ali su je zvali da potpiše sporazumni. Odbila je pa su rekli da ce pisati da nije zadovoljila na probnom roku. Zanima me dali joj teče probni rad za vrijeme godišnjeg/čuvanja trudnoće/porodiljnog/bolovanja ili samo za dane koje je bila u uredu? Hvala
  5. i jos jedna stvar koja mi nije jasna. procitao sam negdje da je rok za podnosenje obiteljske paulijanske tuzbe 3 godine. 5.5.2011 istice 3 godine a u zahtjevu za mirno rijesenje spora majka je dobila 3 mjeseca rok da uplati dug ili ce biti podnesena tuzba. Dali to znaci da ce nakon 5.5.2011. nastupiti zastara posto 3 mjeseca istice tek nakon 5.5. ?
  6. Nisam možda najbolje objasnio situaciju, ja o navedenom dugu nisam znao ništa i u dobivenu nakretninu sam ulagao svoje novce. Sada mi prijeti da mi tu nekretninu oduzmu i da izgubim sve svoje uložene novce. Da sam znao za dug nebi ulagao svoje novce. Dali postoji neki nacin na koji mogu zastititi barem svoj dio ulozenoga? Dakle, ovdje se ne radi o izigravanju zakona niti prevari, eventualno sam mozda ja prevaren jer bi mogao izgubiti ulozene novce.
  7. Poštovani, Ovo je moj prvi post na Legalis forumu, nadam se da će se naći netko tko će mi moci odgovoriti na pitanje. Ovako stoje stvari: rijesenjem o ovrsi od 17.4.2007 RH je pokusala trazbinu na ime poreznog duga moje majke namiriti pljenidbom i prijenosom sredstava na racunima kod banaka. medjutim zbog nedostatka sresstava na racunima ovrha je ostala bezuspjesna. Majka nije namirila navedenu trazbinu te je darovnim ugovorom od 5.svibnja 2008. meni darovala nekretninu koja je u njenom vlasnistvu bila 4 mjeseca. s obzirom da majka nema druge imovine iz koje bi se moglo namiriti dospjelo a nepodmireno potrazivanje utvrdjeno je da su se stekli uvijeti za pobijanje pravne radnje majke te bi darovni ugovor sklopljen 5.svibnja 2008 u eventualnoj parnici izgubio ucinak prema RH u dijelu koji je potreban za ispunjenje potrazivanja RH a majka i ja bi bili duzni dozvoliti da se RH namiri prodajom navedene nekretnine. U slucaju da se ne isplati dug(a nece ) u roku od 3 mjeseca podnjeti ce se tuzba porezne uprave radi pobijanja pravne radnje sa prijedlogom za odredjivanje privremene mjere i zabiljezbe tuzbe radi pobijanja duznikove pravne radnje. Mene sada zanima dali ja u roku od ta tri mjeseca prije nego sto se podnese tuzba mogu prodati to zemljiste i time sprijeciti oduzimanje zemljista? 5.5.2011. je 3 godine od kako mi je darovano zemljiste, dali postoji neka zastara na ovrhu? Unaprijed se zahvaljujem svima voljnima koji pokusaju odgovoriti na moja pitanja. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija