Jump to content

giusto

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. morate konkretnije postaviti pitanje.čestica u katastru ima samo svoj broj,naziv čestice,koja je katastarska kultura zastupljenapovršina u m2,te u koji je katastarski plan uvedena.sve vam to stoji na posjedovnom listu i ime posjednika ili više njih i u kojim dijelovima.katastar znaći ima podatke o posjedniku a gruntovnica vodi podatke o vlasništvu.e sada da bi ovaj posjed ujedno bio i vlasništvo ne bi bilo nikakvih problema to uskladiti ali to je malo duža prića jer ovisi od mnogo mnogo u praksi različitih slučajeva !!!
  2. društvo s ograničenom odgovornošću ili d.. je jedan od oblika kapitalnih društava u rh. upravo se i zove tako što društvo za svoje obveze odgovara samo imovinom društva koja je unesena u njega i koju je ono stvorilo za vrijeme njegovog poslovanja do prestanka.članovi društva, u vašem slučaju vaš pokojni suprug(pretpostavljam da je bio jedini član-direktor), mogao je za obveze društva odgovarati samo onim čime je to društvo raspolagalo.znači,da vi kao nasljednik pogotovo ako društvo nije unešeno u ostavinsku masu(znači ni aktiva ni pasiva) ne možete nikako odgovarati za dugove koje je to društvo napravilo.neznam tko vam šalje i tko procesira takve ovrhe ali u svakom slučaju nisu zakonite.na svaku pišite prigovor,nemojte se nipošto oglušivati jer i to ima neželjene pravne posljedice.u svakom slučajum glavu gore !!!
  3. ŠTO VAM PRAKTIČNO I PRAVNO ZNAĆI PROMJENA ADRESE VAŠE MAJKE.IZ OVOGA DO SADA ŠTO SE REKLI NEDA SE ZAKLJUČITI NIŠTA.VIŠE JE TO NJOJ U KORIST JER SA PROMJENOM ADRESE STVARNO DOKAZUJE PORED OSTALOG DA JE SMETATE U POSJEDU !!!
  4. DAROVANJE SE MOŽE OPOZVATI PO ZAKONU O OBVEZNIM ODNOSIMA IZ DVA RAZLOGA: ZBOG OSIROMAŠENJA DAROVATELJA ALI POD ODREĐENIM UVJETIMA TJ DA DAROVATELJ TJ VI NISTE DOŠLI U SITUACIJU OSKUDICE NAMJERNO ILI GRUBOM NEPAŽNJOM,ZNAČI SAMI STE KRIVI ZA TU OSKUDICU I AKO JE OD DAROVANJA PROŠAO ROK OD DESET GODINA(ZA NEKRETNINE).DRUGI RAZLOG ZA OPOZIV DAROVANJA JE GRUBA NEZAHVALNOST DAROPRIMCA KOJA PO OVOM ISTOM ZAKONU POSTOJI SAMO AKO JE DAROPRIMAC UČINIO KAKVO KAZNENO DJELO PREMA VAMA ILI ČLANOVIMA VAŠE OBITELJI ILI TEŽE OGRIJEŠIO PREMA VAMA. IZ OVOGA ŠTO STE VI UKRATKO NAPISALI NE VIDIM TAKVE RADNJE DAROPRIMCA TAKO DA SE BOJIM DA NEĆETE USPJETI MADA NISAM STO POSTOTNO SIGURAN.
  5. prijatelju, primjerugovora o prodaji stana poslaću ti faxom pa ga možeš sam napraviti sa svim potrebnim podacima a bilježniku jedino odnijeti na ovjeru koja košta 38 kn.neda mi ga se sada tipkati jer i ja ga nemam spremljenog na računalu ali imaću za par dana pa ti ga mogu poslati i na mail. uštedi lovu i stavi djeci nešto pod bor od mene.pozdrav dinko za dalje informacije možeš me slobodno nazva ti na 098-237 416
  6. giusto

    Tomislav Čavić

    malo konkretnije o kojem se tomislavu čaviću radi,ja znam za jednog ali ne vjerujem da je rijeć o njemu !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija