Jump to content

anafilip

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaduznica je potpisana 2002. god kada i kredit, u 12. mj. 2014. pojavila se je na Fini u redu naplate. Dali se zastara racuna od datuma izdavanje 2002. ili od datuma "aktivacije" 2014.?. Nas nitko nije obavjestio da ce biti poslana na naplatu, a kako sam vec rekla dok smo dolazili u banku pitat stanje kredita i opcije odgovor bi glasio, kontaktirat cemo vas. Nikakvih uplata ili izjava nije bilo. Zvali smo samo u banku gdje zena nije imala pojma kaj prica, zatim nam je na mail poslala presliku zaduznice, stanje i ponudu za jednokratnu uplatu. Dva dana poslije salje ponudu sa vecim iznosom jer onaj kao ne vrijedi zbog starosti duga. Mi na te mailove nismo odgovarali. Kome uopce pisem zalbu, kad je u pitanju zaduznica? Ili moram podici tuzbu?
  2. Je, potvrdjena je. Zaduznica je iz 2002. god. Ako je zastara potrazivanja (5 god) a ovrha/zaduznica se morala aktivirat u tom roku, oni ju aktiviraju nakon 6 god. kome moram poslat prigovor zastare? Znam kad se plate dvije rate tek onda se to uzima u obzir kao priznanje duga. Dali sama aktivacija zaduznice na FINI prekida zastaru? Obzirom da na zaduznicu nema 15 dana rok zalbe, od kud da krenem? Isto tako ako i nije zastara ja na sudu mogu dokazati da se banka mogla naplatiti i prije 6 god. no oni su to negdje drzali i nabijali kamatu. Po ugovoru nakon 3 neplacene rate morali su sjesti na primanja stalno zaposlenom klijentu. No evo 6 god. su nabijali kamatu. Kamata sada iznosi skoro kao glavnica, a da su mu sjeli na primanja i bili prvi u redu naplate kamata nebi tolko narasla. Zasto su cekali 6 god. bez ovrhe, bez aktiviranja zaduznice? Ima li neki odvjetnik iz Zg koji bi malo to pogledao?
  3. Martaine tek danas shvacam tvoj odgovor, hvala puno i lp ŽZ
  4. Ekipa molim pomoc hitno je. Dakle imam stabmeni kredit koji je uredno otplacivan cca 7 god, kredit je bio povoljan uz ucesce, bez jamaca. 2009 godine silom prilika prestala sam ga placati, ocekujuci da ce doci na blokadu. Medjutim iako sam uredno zaposlena on nije stizao na naplatu. Kad bi dosla u banku odgovor je bio javit ce se netko. Sjedala su neka druga dugovanja koja su mi placu pljenila za trecinu, pa nisam bila u mogucnosti placat i blokadu i banci. Sad u 12/2014 dolazi na FINU na naplatu zaduznica, iako ja mislim da je prosao zakonski rok, odnosno proslo je vise od 5 godina od uplate zadnje rate, a ovrha u medjuvremenu nije pokrenuta. Da li je ovdje nastupila zastara? Zaduznica bi trebala doci na red naplate za cca 4 mj, jos nista od novaca nije povucena, zvala je zena iz banke, zbunjena ni sama ne zna sta prica, pa znate kao ako ne platite tri rate dodje vam na naplatu, a ja od 2009 nisam platila ni kune. Pa salju prvo manju nagodbu, pa ipak vecu zbog starosti duga. Obzirom da smatram da je banka trebala postupiti po ugovoru i sjesti na moju placu (biti prva u redu naplate) nakon tri ne placene rate, i imala se od kuda naplatiti obzirom na stalno zaposlenje, niti ona nije ispunila dio koji je trebala, vec sad nakon skoro 6 god. od zadnje uplate salje zaduznicu, a kamatu je nabila toliko da je skoro jednaka glavnici. Sto mogu, da li je ovo zastara i kako uopce pokrenut spor obzirom da se na zaduznicu ne mogu zaliti?Sto mogu u ovom trenutku hitno napraviti obzirom da nemam puno vremena. Unaprijed hvala na svim savjetima!
  5. Pitanjce:) Moja sestra je bila u dugogodisnjoj vezi, zivjeli su zajedno 10 godina, nemaju djece, prekinuli su, njoj su ostali dugovi po racunu. Izmedju ostalog vidi se da je ona platila motor koji je uzela na kredit a na koji je on upisao na sebe, te ga kasnije razbio (znaci to mu ne moze uzeti da proda i namiri bar dio), te ima dokumentirano gdje je dizala vecu svotu novaca i stavljala na njegov racun kako bi on zatvorio sva svoja dugovanja. Naravno nakon toga prekinuli su, on je cist a njoj je ostao kredit slijedecih 9 god koji mora otplacivati. Dali ima smisla ga tuziti? I dali moze sto dobiti sa tim?
  6. Zbog duga moj otac gubi polovicu stana,druga polovica pripada mojoj majci.Oni su rastavljeni,majka je lišena poslovne sposobnosti,skrbnik joj je moja sestra i smještena u dom zbog bolesti.Sad je došla ovrha na njezinu polovicu zbog prodaje i diobe stana sa kupcem tatine polovice.Još ćemo pokušat dogovorit samostalnu prodaju stana,a u slučaju ako stan proda sud na dražbi kome idu novci?Centar za socijalnu skrb je rekao sestri da novci idu na sestrin račun a da svako sredstvo koje bude dizano sa računa mora biti pravdano u korist mame i da ako meni mama recimo hoće dati novce za unuka nemože ni lipe....Mi smo sa tim novcima mislili osigurati bratu krov nad glavom pošto on živi u tom kučanstvu a sad nebudemo mogli ni to.Što nam je činiti ako se još nešto da poduzeti?
  7. anafilip

    1/8

    Molim vas,molim vas da mi neko odgovori,kak je moguće da je sa 1/8 doošlo na 1/24?? U prvobitnom stanju riješenja lijepo piše svakome 1/8 i nije pokojna baka uvedena,a sad je?? Ja više ništ ne kužim.
  8. anafilip

    1/8

    E sad gledam jedan dio koji su ostala braća odlučila prodati a radi se o pašnjaku i dvorištu ispred kuće,tu je uvedeno u zemljišne knjige(taj dio) da je mama 1/24 podjeljena.Jedan brat ima 5/24,vjerojatno jer je to dio ispred njegove kuće,inače on je negdje u Njemačkoj i nepoznato mu je boravište,taj čovjek kojemu je ostatak obitelji prodal ima 9/24,moja imama i dr. brat koji je lišen poslovne sposobnosti 1/24,dok na pokojnu baku stoji u katastru 8/24???Kak može glasiti na pokojnu baku koja je svakome ostavila jednak dio??Tak je uvedeno i u posjedovnom listu i u zemljišnoj knjizi.Za ostale čestice koje su sudjelovale u oporuci neznam broj čestice,znam samo za ovo zadnje koje nam je došlo u obavjesti. i zakaj je sad 1/24?
  9. anafilip

    1/8

    pliz bilokakav odgovor
  10. anafilip

    1/8

    Dakle,imam pitanjce,moja majka je naslijedila od svoje majke 1/8 svega kaj je ostalo,u pitanju su građevinska zemljišta,njive,šume-i sad bi majka htjela tu 1/8 prepisat na mene.Dali je to moguče tak kak je donesena odluka na 1/8 ili ? I dali recimo mogu tražiti da se jedno zemljište upiše na mene pa tražit suglasnost ostatka naslijednika,nedavno je jedan od breće želio prodati njivu pa nam je došla obavjest da ako imamo što protiv da se javimo,a ako se ne javimo znači da smo suglasni.Nismo se javili jer nismo imali ništa protiv. E sad polovica od tih osmero koliko ih je uopče ne žive u Rh i mislim da ih baš briga za naslijedstvo,pa mislim da tu nebi bilo problema. Uglavnom uopče neznam od kud da krenem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija