Jump to content

ivana24

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobar dan, trebam savjet. Naime, dobila sam prekršajni nalog za izazivanje prometne nesreće, (gđa tvrdi da sam ju udarila ja tvrdim da nisam) a u nalogu ne piše kolika je materijalna šteta na automobilu. Ja sam otišla jer se ništa nije dogodilo pa se to u nalogu vodi kao napuštanje mjesta nesreće. Kazna 3500,00 kuna i zaštitna mjera upravljanja vozilom na rok od 6 mjeseci. Kako se žaliti? Vozačka mi treba radi djeteta, nikada nisam počinila nikakav prekršaj.
  2. Postovani, nakon smrti majke brat i ja smo se na ostavini odrekli svog dijela u korist oca. Ubrzo se otac ponovo oženio sa puno mlađom ženom koja ga sad nagovara da proda našu djedovinu. Što možemo poduzeti da to spriječimo? Unaprijed hvala.
  3. onda ta opterećenost otežava prodaju nekretnine? mislim logično je da da. a postoji li neki drugi ugovor kojim bi se to moglo urediti, jer na kraju konca ako i dođe do razvoda i prodaje kako prodati nekretninu sa teretom? da li je najpametnije da ja ovu svoju kompliciranu priču odnesem nekom odvjetniku? mislila sam da možemo potpisati da oni do smrti mogu živjeti (kao što i žive) tu, a u slučaju razvoda bi ja njih isplatila sa istom sumom koju su oni meni dali, dakle opet bi bili zaštićeni?
  4. Molim pomoć! Roditelji su prodali svoju nekretninu i dali mi novac kako bi sa suprugom kupila veću nekretninu u kojoj i oni žive. Nekretnina je po vlasničkom listu u vlasništvu supruga i mene, svaki u 1/2. Sad moja majka od mene traži da sklopimo ugovor u kojem bih ja navela da ona ima pravo na ˝moju˝ polovinu nekretnine do svoje i očeve smrti.( tako da ne mogu završiti na cesti ako nešto pođe po zlu, kako je rekla). Molim da mi netko objasni kakav bi to ugovor bio i gdje ga treba napraviti- sud, javni bilježnik, odvjetnik ili možemo sami. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija