Jump to content

maestral9707

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani ! Molim da mi odgovorite koji je vremenski rok zastare za placanje socijalnog i mirovinskog za osobe koje su imale obrt na svoje ime ? Naime ,prica se da to vise nije 10 godina,nego da se zakon promijenio. Molim da mi odgovorite dali je to istina i gdje se to moze naci u Narodne Novine. Unaprijed zahvaljujem.
  2. Postovani UDE ! ZAhvaljujem na odgovoru. Dali u taj dio potreban za redovnu upotrebu ulazi povrsina okucnice i koliko metara, i dali ulazi povrsina za parking. Naime,ostatak upravo koristimo za parking. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru .
  3. Postoji jedinstvena parcela u gradu na kojoj je izgradjeno 1975. Vise stambenih zgrada s po 28 stanova. Zgrade imaju gradjevinsku dozvolu, stanovi su etazirani,posjeduju vlasnicke listove i upisani su u Poduloske KPU (svaki ima podulozak) , te na istima pise i broj cestice na kojoj lezi zgrada. Medjutim, u Vlasnickom listu s brojem Uloska , zemljiste je drustveno, zgrada nije upisana, a kao korisnik navodi se Opcina, koja je upisana i u Katastru kao korisnik neplodnog zemljista bez oznake zgrade (zvijezdice u prvoj koloni). Sada se mi svi skupa trebamo upisati kao vlasnici zemljista. Jasno,prije treba izvrsiti izmjeru vanjskih kabarita kuce te ustanoviti parcelu u stvarnom stanju s zgradama na njoj. Neke zgrade parcela presjeca po pola (pola na jednoj,pola na drugoj parceli). Posao su preuzele Stambene firme i one zele napraviti tako da isparceliraju tu jednu parcelu tako da svakoj zgradi dodijele samo zemljiste koje se nalazi pod zgradom (ista povrsina zgrade i pripadajuce parcele). Tako bi ostao veliki dio sadasnje parcele slobodan kao nova parcela, i dobila novog vlasnika - Opcinu.Smatram da svi vlasnici stanova svih ukupno zgrada koje se nalaze na istoj jedinstvenoj parceli a koja se sada vodi kao drustveno imaju pravo se zajedno uknjiziti na cijelu parcelu kao zajednicki vlasnici iste.Molim da mi odgovorite dali sam u pravu da se svi trebamo upisati na cijelu postojecu parcelu ?
  4. Zahvaljujem na odgovoru i u vezi njega moram jos dodati, da bi stvar bila jasnija,brat je zbog fizicke povrijede uzrokovan padom, bio u teskom zdrastvenom stanju ,a povrijeda je nastala 15-jestak dana prije vjencanja. Naime, u takovom stanju se ozenio i to tajno u crkvi, a u samoj oporuci izrazava sumlju da mu je supruga s njenom obitelji nesto napravila i da misli da umire. Ta supruga ima slican slucaj i prije, gdje se udala tajno za dosta stariju osobu, ali su njegovi sinovi dosli iz Njemacke, uspjeli ocevu imovinu u dogovoru s njim, prebaciti na sebe i okoncati bracno stanje. Za vjencanje smo saznali u crkvi na sprovodu, a umro je samo nakon 6 dana od vjencanja. PPuno toga je bilo nenormalno i prije (jedan od toga je da je ona u kuci brata spavala u svoju zakljucanu sobu sama). Sumlje dobivaju na velicini i vaznosti s njegovom pisanom sumljom koju prvi put izrazava. Dali se, ako se dokaze brak iz koristoljublja, moze osporiti njeno nasljedstvo.Policija je upoznata sa svime, ali nema reakcije za sada.Molim da mi odgovorite. Unaprijed zahvaljujem.
  5. Molim da mi odgovorite na sljedeci nas problem. Brat se nedavno ozenio i malo izad toga umro. Djece nema. Taj dan kad je umro, malo prije toga je otjerao suprugu, napisao oporuku u kojoj je i napisao da ju je otjerao. Jasno da ta oporuka nije ovjerena. ali je prihvacena normalno kao oporuka u kojoj pise da supruzi nista ne ostavlja od njegove imovine koju je u cijelost on nasljedio. Sada se postavlja pitanje, s obzirom da ju je otjerao, dali ona ima pravo na supruznicki minimu, ili se smatra da je bracna veza prekinuta, jasno bez rastave. Zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija