Jump to content

lucifer

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Živim u stambenoj zgradi čiji je upravitelj GSKG. Imamo problematičnu predstavnicu suvlasnika koja niti jednom u 10 godina rada nije podnijela detaljno financijsko izvješće o radovima koji su se obavljali na zgradi. Dakako da je za taj problem kriva prije svega indolentnost suvlasnika koji se do prije 2 mjeseca nisu ni najmanje interesirali za svoja prava i obaveze. Prije dva tjedna zatražili smo da se izvješće podnese no na jučerašnjem sastanku neki suvlasnici apelirali su da gosdpođu predstavnicu koja je u godinama i narušenog zdravlja ne izdavljujemo sa nabavkom računa pa je dogovoreno da će se neki od suvlasnika za to pobrinuti i napraviti reviziju. Ono što me zanima jest je li moguće na neki način zaštititi svoja sredstva na računu zajedničke pričuve? Je li moguće izdvajati samo za nužne zajedničke troškove a ostatak imati na nekom drugom računu? Unaprijed hvala
  2. Poštovani gospodine! Vi niti u kojem slučaju nećete izgubiti svoje dijete. Vidim da ste već ludi od brige i iskreno suosjećam s Vama. Bilo bi dobro da malo hladnije glave razmišljate o svemu, da se potrudite ostati pozitivac u cijeloj priči. Vi ste dobili već apsolutno sve moguće odgovore u vezi Vašeg problema. Znam isto tako da je Vaš strah opravdan, ali vjerujte mi da ni u kojem slučaju nećete izgubiti dijete. Želim Vam svako dobro.
  3. Ne bi li to trebalo pisati u tužbi?
  4. Lijepo molim pročitajte sve napisano, a napisano je samo da da se stekne uvid kako ima ljudi koji su i u nepovoljnijoj situaciji nego gospodin koji je autor ove teme. Objektivno ste u pravu ali ne možete tako suditi budući da ne znate sve okolnosti slučaja. Hvala na komentaru i lijep pozdrav.
  5. Dovoljan je dokaz. Bračna stečevina je ono što ste zajednički stekli za vrijeme teajanja bračne zajednice.
  6. interesantno je i da kod razvoda ispadne da gotovo cijeli iznos za uzdržavanje mora plaćati otac.
  7. Postoje i smjernice narodnih novina koje sud jako često koristi br. 41/06 imate i na internetu.
  8. Znači, za plaćanje drugom djetetu nemate rješenje? U tom slučaju proizvoljno prepolovite iznos. Vjerojatno se borite s vlastitom financijskom situacijom. Pretpostavljam da plaćate stan, račune, hranu, eto, plaćate i uzdržavanje, ne vjerujem da Vam ostane baš mnogo. Radi li majka Vaše zajedničke djece. Imate li imovine, Vi, ili ona? Koliko je staro dijete za koje odvajate četvrtinu plaće? Koliki su Vaši a koliki njeni mjesečni izdaci? Zašto se niste žalili na presudu? A zamislite ovaj slučaj: dotični tuženik je nezaposlen, nema imovine, sa nekim povremenim i nesigurnim poslićima može zaraditi maksimalno 1500 kuna mjesečno. Od toga 700 kuna odlazi na plaćanje stana i račune a ostatak na hranu. Ima malodobno dijete rođeno u izvanbračnoj vezi čija ga je majka tužila za neplaćanje alimentacije. Sud je odredio da on treba plaćati 700 kuna mjesečno, dakle crknuti zbog dobrobiti djeteta pa da dije te ostane bez oca što je opet suprotno njegovoj dobrobiti. Ima još mutnijih okolnosti tog slučaja al u stvari hoću reći da ste sretni što imate primanja, a tako i mogućnost da konkretno sudjelujete u podizanju svojega djeteta.
  9. vrlo interesantno ali pazljivi citatelj primjetit ce da ste pokusali provuci sojino mlijeko kao zamjenu koje tek nema apsolutno nikakve veze sa mlijekom.
  10. Možete se još na prvom ročištu složiti sa razvodom što vam preporučam jer vašu suprugu ne možete natjerati da živi sa vama ako ona to ne želi. S obzirom da ćete spor sigurno izgubiti ukoliko se budete protivili shodno tom protivljenju doći će i do suvišnih sudskih troškova koji se sporazumom mogu izbjeći. Ukoliko se protivite sud će vas i vašu suprugu uputiti na posredovanje kod centra za socijalnu skrb. Centar donosi nalaz i mišljenje no ako ono i bude bilo u vašu korist sud će presuditi razvod ukoliko vaša supruga više ni pod kojim okolnostima ne želi živjeti sa vama. Dakle savjetujem vam sporazum kako ne biste gubili i vrijeme i novac.
  11. Poštovani gospodine! Doista ne znam zašto povezujete dva potpuno različita predmeta te sami sebi dozvoljavate da vas majka vašeg zajedničkog djeteta ucjenjuje alimentacijom. Za žalbu treba imati pravnog osnova, najgore što vam se može dogoditi jest ponovljeno suđenje nakon kojeg ćete dobiti mogućnost kontakata s djetetom uz nazočnost majke. U međuvremenu savjetujem vam da već postojeći sukob ne produbljujete već da se posvetite istinskoj dobrobiti djeteta.
  12. lucifer

    Upomoć

    Nazovite hrvatsku odvjetničku komoru, oni će Vam pomoći i uputiti Vas, ako ste lošijeg imovnog stanja nakon podnesenog zahtjeva mogu Vam dodijeliti besplatnog odvjetnika. Mislimda je broj telefona 6165-200. Puno sreće. Ps. možete provjeriti i na njihovim internet stranicama, na legalisu imate link
  13. Zanima me sljedeće - moja prijateljica odselila se iz obiteljskog stana zbog oca koji ih je obje zlostavljao. Njena majka nije tri godine tražila razvod, ali živjela je odvojeno od oca s majkom i samo ju je ona uzdržavala. Kako je do lipnja prošle godine bila redovni student zanima ju može li tražiti alimentaciju od lipnja 2003. do lipnja 2006., to jest u razdoblju u kojem je živjela odvojeno od oca? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija