Jump to content

lucifer

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lucifer objavio

  1. Živim u stambenoj zgradi čiji je upravitelj GSKG. Imamo problematičnu predstavnicu suvlasnika koja niti jednom u 10 godina rada nije podnijela detaljno financijsko izvješće o radovima koji su se obavljali na zgradi. Dakako da je za taj problem kriva prije svega indolentnost suvlasnika koji se do prije 2 mjeseca nisu ni najmanje interesirali za svoja prava i obaveze. Prije dva tjedna zatražili smo da se izvješće podnese no na jučerašnjem sastanku neki suvlasnici apelirali su da gosdpođu predstavnicu koja je u godinama i narušenog zdravlja ne izdavljujemo sa nabavkom računa pa je dogovoreno da će se neki od suvlasnika za to pobrinuti i napraviti reviziju. Ono što me zanima jest je li moguće na neki način zaštititi svoja sredstva na računu zajedničke pričuve? Je li moguće izdvajati samo za nužne zajedničke troškove a ostatak imati na nekom drugom računu? Unaprijed hvala
  2. Poštovani gospodine! Vi niti u kojem slučaju nećete izgubiti svoje dijete. Vidim da ste već ludi od brige i iskreno suosjećam s Vama. Bilo bi dobro da malo hladnije glave razmišljate o svemu, da se potrudite ostati pozitivac u cijeloj priči. Vi ste dobili već apsolutno sve moguće odgovore u vezi Vašeg problema. Znam isto tako da je Vaš strah opravdan, ali vjerujte mi da ni u kojem slučaju nećete izgubiti dijete. Želim Vam svako dobro.
  3. Ne bi li to trebalo pisati u tužbi?
  4. Lijepo molim pročitajte sve napisano, a napisano je samo da da se stekne uvid kako ima ljudi koji su i u nepovoljnijoj situaciji nego gospodin koji je autor ove teme. Objektivno ste u pravu ali ne možete tako suditi budući da ne znate sve okolnosti slučaja. Hvala na komentaru i lijep pozdrav.
  5. Dovoljan je dokaz. Bračna stečevina je ono što ste zajednički stekli za vrijeme teajanja bračne zajednice.
  6. interesantno je i da kod razvoda ispadne da gotovo cijeli iznos za uzdržavanje mora plaćati otac.
  7. Postoje i smjernice narodnih novina koje sud jako često koristi br. 41/06 imate i na internetu.
  8. Znači, za plaćanje drugom djetetu nemate rješenje? U tom slučaju proizvoljno prepolovite iznos. Vjerojatno se borite s vlastitom financijskom situacijom. Pretpostavljam da plaćate stan, račune, hranu, eto, plaćate i uzdržavanje, ne vjerujem da Vam ostane baš mnogo. Radi li majka Vaše zajedničke djece. Imate li imovine, Vi, ili ona? Koliko je staro dijete za koje odvajate četvrtinu plaće? Koliki su Vaši a koliki njeni mjesečni izdaci? Zašto se niste žalili na presudu? A zamislite ovaj slučaj: dotični tuženik je nezaposlen, nema imovine, sa nekim povremenim i nesigurnim poslićima može zaraditi maksimalno 1500 kuna mjesečno. Od toga 700 kuna odlazi na plaćanje stana i račune a ostatak na hranu. Ima malodobno dijete rođeno u izvanbračnoj vezi čija ga je majka tužila za neplaćanje alimentacije. Sud je odredio da on treba plaćati 700 kuna mjesečno, dakle crknuti zbog dobrobiti djeteta pa da dije te ostane bez oca što je opet suprotno njegovoj dobrobiti. Ima još mutnijih okolnosti tog slučaja al u stvari hoću reći da ste sretni što imate primanja, a tako i mogućnost da konkretno sudjelujete u podizanju svojega djeteta.
  9. vrlo interesantno ali pazljivi citatelj primjetit ce da ste pokusali provuci sojino mlijeko kao zamjenu koje tek nema apsolutno nikakve veze sa mlijekom.
  10. Možete se još na prvom ročištu složiti sa razvodom što vam preporučam jer vašu suprugu ne možete natjerati da živi sa vama ako ona to ne želi. S obzirom da ćete spor sigurno izgubiti ukoliko se budete protivili shodno tom protivljenju doći će i do suvišnih sudskih troškova koji se sporazumom mogu izbjeći. Ukoliko se protivite sud će vas i vašu suprugu uputiti na posredovanje kod centra za socijalnu skrb. Centar donosi nalaz i mišljenje no ako ono i bude bilo u vašu korist sud će presuditi razvod ukoliko vaša supruga više ni pod kojim okolnostima ne želi živjeti sa vama. Dakle savjetujem vam sporazum kako ne biste gubili i vrijeme i novac.
  11. Poštovani gospodine! Doista ne znam zašto povezujete dva potpuno različita predmeta te sami sebi dozvoljavate da vas majka vašeg zajedničkog djeteta ucjenjuje alimentacijom. Za žalbu treba imati pravnog osnova, najgore što vam se može dogoditi jest ponovljeno suđenje nakon kojeg ćete dobiti mogućnost kontakata s djetetom uz nazočnost majke. U međuvremenu savjetujem vam da već postojeći sukob ne produbljujete već da se posvetite istinskoj dobrobiti djeteta.
  12. lucifer

    Upomoć

    Nazovite hrvatsku odvjetničku komoru, oni će Vam pomoći i uputiti Vas, ako ste lošijeg imovnog stanja nakon podnesenog zahtjeva mogu Vam dodijeliti besplatnog odvjetnika. Mislimda je broj telefona 6165-200. Puno sreće. Ps. možete provjeriti i na njihovim internet stranicama, na legalisu imate link
  13. Zanima me sljedeće - moja prijateljica odselila se iz obiteljskog stana zbog oca koji ih je obje zlostavljao. Njena majka nije tri godine tražila razvod, ali živjela je odvojeno od oca s majkom i samo ju je ona uzdržavala. Kako je do lipnja prošle godine bila redovni student zanima ju može li tražiti alimentaciju od lipnja 2003. do lipnja 2006., to jest u razdoblju u kojem je živjela odvojeno od oca? Unaprijed hvala.
  14. Da, imam odvjetnicu. Ona tvrdi kako sam nezaposlen ne mogu mi uopće niti presuditi taj iznos, jer nemam nikakve druge imovine. Doista ne želim škrtariti kada je u pitanju moje dijete, ali majka djeteta je osoba koja mi je čak i zabranjivala da da rujem svog sina i da ga viđam a živi kod roditelja koji su jako bogati i cijelo vrijeme je govorila da mali ne treba ništa jer ima sve. Kako sam sada u teškim životnim prilikama sam sam predložio da od datuma podnošenja tužbenog zahtjeva plaćam 500 kuna mjesečno. Teško mi je jer mi se cijelo vrijeme uskraćivala blizina mog djeteta, morao sam čak i sudskim putem tražiti da ga viđam. Troškovi poroda ne razumijem što su znam samo da je moja bivša djevojka rodila u bolnici u kojoj je radila njena majka i da je kao redovan student bila osigurana preko Hzzo-a. predložio sam svjedoke u odgovoru na tužbu, nisu pozvani, predložio sam ih na okolnost da mi je majka djeteta vraćala pakete s poklonima. što je najgore, ona laže da je nezaposlena, sud je utvrdio još jedno ročište da se utvrdi je li to istina. Ne znam što će biti, cijelo sam vrijeme želio skrbiti za dijete što mi se uskraćivalo a sada me se optužuje da sam loš otac na temelju dospjelih a neisplaćenih doznaka.
  15. Hvala na odgovoru. Teško se mogu složiti s formulacijom da djetetu tata više nije potreban. Kada djeci ne bi bili potrebni roditelji, djeca se vjerojatno ne bi stvarala i rađala fizičkim putem već bi bila dobivena iz neke alkemičarske formule. U mom slučaju postoji rješenje suda, ali majka ne želi ništa učiniti u pogledu zbližavanja djeteta s ocem nego s njime manipulira sotonizirajući oca. To je žalosno.
  16. Lijep pozdrav. Dijete ima pravo na oba roditelja, čega ste i sami svjesni jer kako rekoste, dozvolit ćete mu da ima dijete. psihološke studije su pokazale da nije dobro da se tako malo dijete odvaja od majke. Svakako bi bilo dobro da se viđate svi zajedno, te da se o tome dogovorite na civiliziran način. Tu se ne radi ni o vašim pravima, niti o pravima oca, to je stvar dobrobiti djeteta.
  17. Slučaj ide ovako. Dijete se rodi, no roditelji majke djeteta ne puštaju oca ni blizu, ne zbog zbiljski utemeljenih razloga, jednostavno je njihovo mišljenje o njemu snishodljivo. Otac djetetu šalje novce i poklone ali svejedno ga udaljavaju od malog. U izvanparničnom postupku dobije rješenje da svaku drugu nedjelju ima pravo na viđanje i druženje s klincem u prisutstvu majke, ali što spomenuta gospođica radi? Kaže, nemoj mu reći da si ti njegov tata. Pri susretu s djetetom opstruira svaki očev prisan kontakt s djetetom, na način da ga histerično udaljava od oca. Njegove poklone djetetu prima kao da su okuženi i još joj je krivo što otac daruje dijete. Kome se dakle obratiti a da to jadno dijete ne postane dijete slučaj budući da je još uvijek u tijeku spor oko alimentacije?
  18. Užasno je ako prijedlog novog obiteljskog zakona ide jedino u smjeru visine alimentacije. Lijepo je da vlast razmišlja o potrbama djeteta ali velika se sranja događaju i pokreću se jako glupi procesi u vezi s alimentacijom, a neke majke samo iskorištavaju zakon ili da ne bi morale ništa raditi ili da udalje oca od djeteta. Osobno znam slučaj u kojem jedna majka smatra roditeljskom ljubavlju samo i jedino uplaćivanje novčanih doznaka na njen račun. U samom obiteljskom zakonu piše da se protivi načelu pravednosti da roditelj koji je bio lišen svake druge skrbi o djetetu MORA plaćati uzdržavanje. Dakle, valjalo bi u tim postupcima utvrditi i neke majčinske smicalice, ali to očito ne bi korisilo nekim podlim ljudima a niti sudstvu koje se od tih postupaka jako dobro naplaćuje.
  19. Lijep pozdrav. razumijem tvoj problem. Moja frendica takodjer je imala nasilnog oca koji ju je fizički, verbalno i emocionalno zlostavljao od djetinjstva. Njena majka i ona pobjegla su od njega prije tri godine. Uzele su dosta osobnih stvari ali nisu uzele putovnice. Zaprijetile su mu policijom pa im je na kraju dostavio putovnice i ček platio izradu novih! To je dakako manje kompliciran slučaj od tog. Koliko znam možeš se obratiti nadležnom mupu, podnijeti prijavu i uz njihovu pratnju otići po svoje stvari. Što se zlostavljanja tiče, danas je zakonodavstvo dosta oštrije nego prije, a i medijska kampanja je agresivna, osobito u nadolazećoj izbornoj godini. Savjetujem ti da iskoristiš postojeću političku klimu i političare koji su očito na tuđoj nesreći odlučili skupljati bodove.
  20. Imam prijateljicu koja je radila u kladionici favorit. Doživjela je razbojništvo na radnom mjestu i otada joj je psihičko zdravlje ozbiljno narušeno. Dobila je pozitivno rješenje hzzo o ozljedi na radu. Budući da joj je ugovor kod poslodavca bio na određeno vrijeme, 30. 11. istekao joj je radni odnos a poslodavac ju je obavijestio da joj isti neće produživati. Ima li ona zakonsko utemeljenje da tuži poslodavca zbog štete narušenog psihičkog zdravlja koju je on prouzročio ne osiguravši potrebne mjere zaštite na radu? Liječnik je utvrdio da ona još dugo neće biti radno sposobna.
  21. zahvaljujem na odgovoru, lažnog iskaza je sigurno bilo, ali možda sud to neće utvrđivati pa će se na kraju sve zaboraviti
  22. U redu. Majka je primila doznake koje sam joj slao poštanskim uputnicama i to sada na sudu jedino priznaje da sam platio. Ostatak novca koji sam joj davao pri susretima ne priznaje. Naravno da za taj novac imam svjedoke ali izgleda da sud to uopće ne zanima. Najgore od svega je što me se tereti za iznos od 21 000 kuna. U taj iznos nisu uračunati iznosi novčanih doznaka koje je majka od mene primala već ih je u tužbenom zahtjevu navela kao troškove poroda. Po njenom, ispada da od rođenja nisam dao ni kune za dijete. Ne bi li bilo u redu od suda da putem saslušanja svjedoka umanji narečeni iznos?
  23. Ako odvjetnik temelji tužbeni zahtjev na lažnom iskazu, može li zbog toga podlijegati nekim sankcijama? Naravno da je takav iskaz dao na temelju izjave osobe koju zastupa, ali kasnije se u podnesku sudu i na samom ročištu ispravljao. je li to dovoljan razlog za prijavu? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija