Jump to content

bubili

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moj navodni dug, koji osporavam, je 24,60 kn prema Tele2 i prodali su ga EOS-u, pa me sada oni nazivaju. Upisala sam sve navedene dostupne brojeve i blokirala ih, a jutros zovu s 095 2022204 - taj valjda nisam imala. Ako treba, idem na sud jer me je Tele2 prevario i ne priznajem nikakve troškove raskida ugovora s njima (u zakonskom roku). Inače, preko LinkedIna sa m se žalila njihovom CFO, koji naravno nije ništa odgovorio, ali sutra su sve smetnje prestale što se tiče prepaid tarife. No, onda su poslali taj smiješni račun koji ne želim platiti. Sigurno takve račune šalju i drugima. Kao zaključak mogu reči samo to da moji osobni podaci u ovoj državi koja to i nije vrijede 24,60 kn.
  2. Dug uopće nije velik, ali zašto platiti i 10lp ako ih čovjek ne potroši? Oni su preko bilježnika slali opomenu, na to smo napisali pritužbu. Odjednom se pojavio sud u bilježnikovom mjestu kao nadležan, što ne stoji u ugovoru s bankom. Cijela zavrzlama.
  3. Ma, bila sam na netu i pregledale neke firme koje se time bave, ali sve mi se čini da utjeruju dugove samo za pravne osobe ili možda i privatno ako je dug velik. Mislila sam da možda netko ima iskustvo s utjerom koja ne ide sudskim ili ovršnim putem.
  4. Oni mene ne terete za dug po uslugama, već za dug po tekućem: ja sam u nekom minusu i to je dug. Išli su s "vjerodostojnom" ispravom, ugovormo, ali ugovor ne govori o čekovima - kome su izdati i na koju svotu da bi nastao dug. To je poanta. Osim toga, imam osjećaj da se baš žele tužiti, inače bismo to riješili na drugi način i jasno bi dali do znanja koliko čekova i na koju svotu je ostalo nepokriveno. Naime, nekada je član moje familije radio u toj banci i nisu se lijepo rastali, pa imam osjećaj da je to osveta njemu. To je banka koju vode teški provincijalci, tašti novopečeni tajkuni, pa je sve moguće. Ono što je jasno, ne žele normalan kontakt kao što ga imaju druge banke sa svojim klijentima-dužnicima. One čak i zovu ljude telefonom, traže razgovor da se nagode. Ovi idu đonom.
  5. Ima li netko kakvih iskustava s privatnim faktoringom? Naime, iako imamo pravomoćnu presudu, nismo u stanju naplatiti dug od nekadašnjih 10.000 Dem jer ne možemo naći dužnika, a i prebacio je svoje vlasništvo na bivšeg supružnika i članove familije. Željeli bismo prodati dug, dobiti što se dobiti može, a kupac duga neka utjeruje što može. Ima li tko podatke o cijenama faktoringa i ostalome, da li firme to rade i za fizičke osobe? Zna li netko osobe koje se bave naplatom duga, a da nisu kriminalci, tj. opasni utjerivači? Kako oni kupuju i po kojoj cijeni dugove?
  6. Odvjetnik mi je savjetovao da ne idem u banku, već da se sve odvija pismeno zbog eventualnih dokaza na sudu. Ako je zastara 5 g., što vjerojatno jest, zašto oni idu dalje? U čijem je to interesu? Najlakše je platiti ono što si je netko zamislio, ali stalno mijenjaju iznos duga, kamate dopisuju rukom i slično. O tome da ne žele dati dokaz dugovanja da i ne govorim. Ako sam izdala čekove o kojim ja nemam pojma, onda oni moraju imati kome sam ih izdala, kojih datuma i u koju svrhu.
  7. Jedna banka uporno mi šalje opomene za prekoračenje dozvoljenog minusa po tekućem. Kako s tom bankom nemam veze od 2000 ili 2001, ali nisam zatvorila račun, pojma nemam o kakvom se dugu radi. Pismeno sam ih tražila da se očituju o tome (koliki dug za šta - morali bi znati prema čekovima-onda nije bilo bankomata, tj. nisam imala bankomat karicu). Ništa nisu odgovorili već su me iz centrale prošle godine u 11. mj. obavijestili da su pokrenuli sudski postupak za naplatu duga. Do sada ništa nije stiglo, ali bojim se da ću izgubiti jer se radi o lokalnom sudu u mjestu gdje žari i pali vlasnik banke. Ima li tko ideju kako dalje? Zar nije nastupila zastara dugovanja?
  8. Sve jasno: sam upišeš ili ne, ali ako ne upišeš, odbijaju prijavnicu. Ako se prijavljuješ telefonski, veli njihov zaposlenik da ne mogu dalje ispunjavati ako ne upišu JMBG. Znači da im software radi po principu nepuštanja dalje ako nisu upisane sve rubrike. Pa ti misli!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija