Jump to content

Irmaaa2

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć! Moj zaručnik radi već 3 godine u privatnom zubotehničkom laboratoriju. Na ugovoru je na neodređeno. Pošto sam trudna odlučili smo malo povećati prihode tako da digne nenamjenski kredit,time zatvori postojeći kredit i još postane partner u jednom caffe baru koji je dobro uhodan. Zaručnik je kreditno sposoban i svi papiri su već pripremljeni još je samo na poslodavcu da to potpiše ali ne želi. Da li on ima takvo pravo odbiti potpisivanje nenamjenskog kredita koji i nije veliki i za taj kredit nisu potrebni nikakvi jamci? Radi čega tj.u kojim slučajevima on ima pravo odbiti zahtjev za kredit?
  2. Hvala lijepa na odgovoru ali da se razumijemo to su jaki i moćni ljudi a ja sam samo ono malo zrno prašine u svemiru. Njemu očito neće biti problem platiti neku sitnu globu za to jer leži na novcima,a eto mene je zakinuo. Radila sam 10 dana uključujući Uskrs i Uskrsni ponedjeljak i isplatili mi oko 400 kn a dogovorena plaća je bila 3500 kn što znači da sam trebala dobiti više od 1000 kn. Ali kad sam ih nazvala mi spominju manjak robe nakon što sam ja otišla što nije istina (radi se o prodaji sladoleda na kuglice). Ali pošto znam koliko su jaki oni vrlo lako to mogu prikazati. Mislim zaposlili su me bez sanitarne iskaznice i radila sam neprijavljena tih 10 dana.
  3. Radila sam u firmi 10 dana gdje sam bila neprijavljena i u međuvremenu došlo je do prepirki između mene i poslodavca nakon čega sam napustila radno mjesto i zaprijetila im državnim inspektoratom. Odmah drugi dan poslodavac je sa mojim dokumentima napravio prijavu-odjavu sa radnog mjesta kao da sam radila i pritom krivotvorio moj potpis na ugovoru o radu tako da bi pokrio svoja "leđa". Da li je to kažnjivo i kako se može "istjerati pravda"?
  4. Radila sam u firmi 10 dana gdje sam bila neprijavljena i u međuvremenu došlo je do prepirki između mene i poslodavca nakon čega sam napustila radno mjesto i zaprijetila im državnim inspektoratom. Odmah drugi dan poslodavac je sa mojim dokumentima napravio prijavu-odjavu sa radnog mjesta kao da sam radila i pritom krivotvorio moj potpis na ugovoru o radu tako da bi pokrio svoja "leđa". Da li je to kažnjivo i kako se može "istjerati pravda"?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija