Jump to content

marko25_zg

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marko25_zg objavio

  1. Pozdrav, jučer sam bio prijaviti boravište u Petrinjskoj, inače sam iz Rijeke. Malo sam ostao iznenađen kada mi je službenica rekla da mi je ovo zadnji put da prijavljujem boravište, da moram nakon dva puta prijaviti prebivalište u Zagrebu, što znači da moram mijenjati dokumente sa adresom. U zagrebu sam podstanar, te sam prijavljen na burzi. Kako da ja u Zagrebu prijavim prebivalište kad me moj stanodavac ne želi prijaviti za stalno u Zagrebu, već samo produžiti boravište.
  2. mene isto zanima jedna stvar vezano za priravnički. Javio sam se na natječaj u jednu ustanovu iz resora ministarstva kulture. Kao uvjeti su bili navedeni samo određeni fakultet (koji ja posjedujem), ne imati radnog staža u struci i biti prijavljen na zavodu. Ostao sam iznenađen nakon što me dugo nitko nije kontaktirao te sam nazvao dotičnu ustanovu i pitao za taj natječaj. Rekli su mi da su dvije osobe već zaposlene za koje su oni smatrali da su najbolji od svih pristiglih molbi. Mene zanima, kako su mogli uzeti dvije osobe bez obavljenog ijednog razgovora, smatram da sam zadovoljio navedene uvjete i da sam trebao biti pozvan na razgovor. Nisam od njih dobio nikakvu odbijenicu, nikakvu obavijest (ali pretpostavljam tko je dobio posao), da li se nekome može žaliti ili ne? Hvala
  3. aha, hvala, znači ja imam boravište u gradu zagrebu na jednoj adresi, a živim na drugoj, to nije problem ili?
  4. Pozdrav, imam jedno pitanje vezano za prijavu podstanara. Uselio sam u stan sa djevojkom, vlasnik stana nas želi prijaviti na poreznoj. Ja u Zagrebu imam prebivalište, adjevojka boravište jer nije iz Zagreba. Sad me zanima da li me vlasnik mora prijaviti i na MUP, ili ne? Ako ne, da li ću imati kakvih problema jer nemam prijavljeno boravište na adresi na kojoj živim kao podstanar sa djevojkom. Hvala.
  5. da, taj zakon o osobnoj iskaznici sam na internetu našao, ali nisam ništa prekršio po tim točkama osim moje zaboravljivosti. Ne razumijem što to mora ići po službenoj dužnosti.
  6. Poštovani, imam jedan problem vezan uz istek osobne iskaznice. Osobna mi je istekla prije 4 godine, a ja se nisam njome služio, pa sam je zaboravio produžiti. Kako sam promjenio mjesto prebivališta, otišao sam na Mup u Zagrebu, da prijavim novu adresu. Gospođa na šalteru, mi je rekla da mi je osobna istekla, ali kako sam promjenio adresu, mislio sam izvaditi novu osobnu sa novom adresom. Nakon toga mi je rekla da se javim u sobu 12, gdje su me pitali gdje sam bio i zašto nisam na vrijeme produžio osobnu. Na što sam ja rekoa da sam jednostavno zaboravio, jer se njome nisam ni služio. Dala mi je neki papirić, sa brojem telefona i rekla da će se sada to riješiti službenim putem i da nazovem taj broj za dva-tri dana. Ništa mi više nije htjela reći, samo mi je rekla da kako sam ja mogao tako čekati za osobnu da je produžim, sad ću još malo pričekati. Da li mi netko može reći kakvu kaznu ja sad mogu snositi na temelju toga. Puno hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija