Jump to content

the_chosen_one

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. U tome je problem. Nemam racun. Islo je to preko Njemackog osiguranja. U njemackoj za stetu nije potreban racun vec potvrda o popravku koju izdaje procjenitelj. I tu potvrdu sam dostavio Hrvatskom osiguranju. Al oni kažu da žele vidjet račun. Mene zanima dal oni mogu toliko skinut? I porez i jos 30%? Sveukupno su umanjili nekih 9000€.
  2. Poštovani, evo imam i ja jedno pitanje tj. molbu. Ukratko, živim i radim u Njemačkoj. Vozim auto sa njemačkim tablicama. Za Uskrs smo bili u Hrvatskoj i imao sam nesreču. Nisam bio kriv. U Njemačkoj je napravljena procjena koja je poslana Hrvatskom osiguranju. Drugi vozač uredno prijavio da je kriv. Ja sam u međuvremenu auto odveo na popravak. Nakon popravka sam napravio potvrdu o popravku kod ovlaštenog procjenitelja i to dostavio Hrvatskom osiguranju. Nakon nekog vremena isplačena je šteta umanjena za 19% poreza koji je u Njemačkoj i umanjena za dodatnih 30% iz razloga jer nije dostavljen račun popravka. Radi se o velikoj šteti tako da je i ovo umanjenje jako veliko. Mene zanima dal jest to tako ili osiguravajuća kuća u Hrvatskoj pokušava na sve moguće načine da uštedi? Dal mogu poduzeti nešto u vezi toga? Unaprijed zahvaljujem!
  3. Poštovani, ja imam jedno pitanje. Moj problem je sljedeči: radio sam i živio u Austriji 4 godine. Tamo su mi otkrili da nemam lijevi bubreg i nekakvu tvorbu(3.5cm x 4cm) za koju se nije znalo što je. U zagradi piše da pretpostavljaju da je to tumor vezikule seminalis. Pošto sam radio na poljoprivredi, vratio sam se u lijepu našu jer više nisam smio obavljati teške fizičke poslove da ta tvorba nebi puknula il tako nešto. To je bilo 2007.godine. U 2007. godini sam razgovarao sa više specijalista, liječnika, medicinskih sestara itd. da bi na kraju zaključili da je to zbog veličine i eventualne kasnije alteracije potrebno odstraniti. U 2008. sam bio na pregledu u KBC Rebro gdje su mi rekli što sve moram obaviti prije operacije( EKG, snimanje pluča, vađenje krvi itd.) i da če me oni nazvati za termin. Nakon što je prošlo nekoliko tjedana, ja sam jedan petak telefonskim putem pitao kad ću dobiti termin. Odgovor je bio da ja imam termin u ponedjeljak (znači, tri dana kasnije). Ja sam stigao u ponedjeljak u Zagreb na Rebro (ja sam iz Međimurja), da bi mi oni rekli da nemaju mjesta. Drugi termin sam dobio nekih mjesec dana kasnije i opet nisam mogao na operaciju zbog toga jer sam imao nogu u gipsu. Treči termin nisam više dobio jer me navodno nema u kompjuteru, ali da če to oni riješiti i da če me kontaktirati u vezi novog termina. Opet ja nekih mjesec dana kasnije zovem i dobijem odgovor da oni neznaju tko sam ja, ali da če se sve srediti i da če me kontaktirati. Nakon toga ja više nisam zvao, a danas je več peti mjesec 2011. godine. Znači, prošlo je minimalno 2.5 godine, a oni još ništa nisu riješili. Ja plačam mjesečno zdravstveno osiguranje kao i svi drugi. U međuvremenu meni je ta tvorba mogla puknuti ili nastati neki novi problem, što za sad, hvala Bogu, nije. Ja bih Vas sad zamolio da mi kažete dal ja imam ikakve mogučnosti, tj. osnove da napravim tužbu i po nekoj mogučnosti dobijem ili je to u lijepoj našoj nemoguče? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Lijep pozdrav!!!
  4. Poštovani i ja imam jedno pitanje. Moj problem je sljedeči: radio sam i živio u Austriji 4 godine. Tamo su mi otkrili da nemam lijevi bubreg i nekakvu tvorbu(3.5cm x 4cm) za koju se nije znalo što je. U zagradi piše da pretpostavljaju da je to tumor vezikule seminalis. Pošto sam radio na poljoprivredi, vratio sam se u lijepu našu jer više nisam smio obavljati teške fizičke poslove da ta tvorba nebi puknula il tako nešto. To je bilo 2007.godine. U 2007. godini sam razgovarao sa više specijalista, liječnika, medicinskih sestara itd. da bi na kraju zaključili da je to zbog veličine i eventualne kasnije alteracije potrebno odstraniti. U 2008. sam bio na pregledu u KBC Rebro gdje su mi rekli što sve moram obaviti prije operacije( EKG, snimanje pluča, vađenje krvi itd.) i da če me oni nazvati za termin. Nakon što je prošlo nekoliko tjedana, ja sam jedan petak telefonskim putem pitao kad ću dobiti termin. Odgovor je bio da ja imam termin u ponedjeljak (znači, tri dana kasnije). Ja sam stigao u ponedjeljak u Zagreb na Rebro (ja sam iz Međimurja), da bi mi oni rekli da nemaju mjesta. Drugi termin sam dobio nekih mjesec dana kasnije i opet nisam mogao na operaciju zbog toga jer sam imao nogu u gipsu. Treči termin nisam više dobio jer me navodno nema u kompjuteru, ali da če to oni riješiti i da če me kontaktirati u vezi novog termina. Opet ja nekih mjesec dana kasnije zovem i dobijem odgovor da oni neznaju tko sam ja, ali da če se sve srediti i da če me kontaktirati. Nakon toga ja više nisam zvao, a danas je več peti mjesec 2011. godine. Znači, prošlo je minimalno 2.5 godine, a oni još ništa nisu riješili. Ja plačam mjesečno zdravstveno osiguranje kao i svi drugi. U međuvremenu meni je ta tvorba mogla puknuti ili nastati neki novi problem, što za sad, hvala Bogu, nije. Ja bih Vas sad zamolio da mi kažete dal ja imam ikakve mogučnosti, tj. osnove da napravim tužbu i po nekoj mogučnosti dobijem ili je to u lijepoj našoj nemoguče? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Lijep pozdrav!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija