Jump to content

uniqe

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je uniqe objavio

  1. Poštovanje, molim ako netko zna, situacija je ovakva: rastavljena sam i nezaposlena, djeca su poslije rastave dodijeljena meni, bivši suprug je zaposlen. Dobio je dar u novcu za djecu za svetog Nikolu. Svake godine taj dar je bio prebačen na moj račun. Ove god je njemu i on kaže da po zakonu ja nemam pravo na taj novac iako su djeca kod mene.Da li je on u pravu? lijepo molim odgovor. Unaprijed hvala.
  2. Molim da li netko zna da li je dar za djecu u novcu za svetog Nikolu izuzet od ovrhe? unaprijed hvala na odgovoru.
  3. molim ako neko zna kakve dokaze se trba imati da se u izvanparničnom postupku dokaže izvanbračna zajednica koja je trajala devet godina i rođeno je zajedničko djete koje sada ima sedam god, izvanbračna zajednica je prestala zbog smrti izvanbračnog druga
  4. Ja sam slala samo potvrde o visini dohotka iz općine za sebe i muža i bilo je sve ok.
  5. Da li netko zna kad će biti isplata invalidnine? prošli mjesec je bila 12-og.
  6. da li djeca hrvatskih branitelja koji su nezaposleni imaju pravo na besplatne udžbenike?
  7. da li nezaposleni hrvatski branitelji imaju pravo na stambeno zbrinjavanje? unaprijed hvala na odgovoru
  8. lijepo molim odgovor da li netko zna da li djeca hrvatskog branitelja(osnovna škola) imaju pravo na povrat novca za kupnju uđbenika ili samo djeca ratnih vojnih invalida?
  9. molim lijepo ako netko zna da li je danas bila invalidnina rvi. u pošti kažu da je, ali mužu nije sjela na račun. hvala lijepo na odgovoru.
  10. željela bi pohvaliti sepolco i ppia jer mislim da su jedni od rijetkih koji ne drže moralna predavanja. svi mi znamo da smo dužni i zašto smo dužni. u takvim situacijama nam najmanje treba nečije moraliziranje. ja bi se pokrila sa ušima da smo muž i ja dizali kredite za skijanja, međutim muž je išao devet god na dijalizu, pa je transplatiran, pa je bubreg odbacio, pa opet dijaliza. ja nezaposlena, troje klinaca, a kupuj i naručuj iz vana vitamine, posebna prehrana itd. samo sam htjela reći da na ovom forumu tražimo savjet kako da si olakšamo jer u praksi zakon i nije nešto na strani malog čovjeka.
  11. ppia molim te odgovori i ti ako znaš. hvala unaprijed.
  12. vojna mirovina 6800(muž je bez oba bubrega , ranjen, dijaliza). Preko mirovinskog mu skidaju 5400 kn kredita( 4 kredita) dva kredita su dignuta 2008. god prije ovršnog zakona da se može plijeniti sve( 17.06. 2008.), a dva poslije toga. jedan kredit koji je dignut 2008. god je išao trajnim nalogom, a sad su taj kredit počeli skidati sa mirovinskog. zvala sam hzmo i pitala kako je moguće da mu ne uzimaju 2/3, a ostalo da ide na zaštićeni račun. kad su provjeravali rekli su da mu mogu od jednog kredita uzimati 300kn i na onaj ostatak isplaćivati na zaštićeni račun. to su oni trebali napraviti po službenoj dužnosti, ali nisu dok ja nisam zvala(smanjili su mu mirovinu za 10% i bio je onaj harač.) Pitanje:postoji li mogućnost da se jedan kredit stavi na čekanje i da mu isplaćuju zaštićeni dio?
  13. Pošta uzme 4% na cifru. ma nek uzmu, ali nešto dobiješ.Da su uzeli od toga 1/3 nebi imala niša protiv, ali mi je bed ovakvo neljudsko ponašanje.
  14. digli smo kredit jer je muž išao na transplataciju, aneke ljekove smo morali kupovati, a skupi su užas jedan. neke smo naručivali izvana. ja sam bez posla, troje klinaca, podstanari. bubreg se držao sedam godina i prije godinu dana je odbacio, tako da sad opet transplatacija ako bog da.
  15. postavila sam već pitnje na ovrhama, ali nisam dobila odgovor.budući da je suprug dragovoljac i rvi, bez oba bubrega i ide na dijalizu, molim odgovor ako netko zna. pitanje:mirovina mu je 6800(ima čin natporučnika) kredita 5400 kn, za isplatu 1400kn. sjela ovrha, blokada. e sad po novom zakonu bi mu trebali isplačivati 1/3, međutim nije tako, već mu i dalje isplaćuju na zaštićeni račun 1400kn. inače ja sam nezaposlena, isto sam dragovoljac domovinskog rata i imamo troje djece. da li je to po zakonu i šta napraviti? unaprijed hvala.
  16. bila sam, kažu da nisu izuzeta od ovrhe, a i toliko su bezobrazni tamo. mislila sam da ima kakav drugi način da se to riješi.
  17. Suprug je rvi, svaki drugi dan ide na dijalizu. Dobivao je naknadu za putne troškove i sad mu je blokiran račun i fina mu je sve uzela. Zanima me kome da se obratim jer to su ipak troškovi za prijevoz za teškog bolesnika. Pisala sam predsjedniku Josipoviću, Jadranki KOsor, ministarstvu pravosuđa, ministarstvu branitelja, ali od svega ništa. Hvala puno na odgovoru.
  18. Mirovina je 6800,a na njoj je kredita u iznosu od 5500 kuna. Sjela je ovrha i blokiran je račun. Suprug ide na dijalizu.Da li će se sad na zaštićeni račun uplačivati 1300 kuna ili će morati isplaćivati 1/3 od kompletne mirovine(6800)? Hvala na odgovoru.
  19. ako je kompletna mirovina do sada bila u kreditima i sijela je ovrha, te je blokiran račun, da li sa otvaranjem zaštićenog računa u fini bude ta mirovina opet cijela u kreditima ili će se moći dobivati zaštićeni dio? unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  20. da li je naknada za putne troškove za dijalizu izuzeta od ovrhe, kao npr dječji ili alimentacija?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija