Jump to content

malinaaa

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. pa trudim se ostati jer mi fali malo više od godine dana do prijevremene mirovine, jer gdje da ja s ovoliko godina nadjem posao. nekako bi izdržala tih godinu dana... kažete da nije poslodavac dužan voditi socijalnu politiku, ali ja sam imala na umu da se ipak radi o članku ZOR-a, koji ga obvezauje da pazi pri otkazu na moje godine, staž i obveze uzdržavanja. nije to pitanje morala, već pravne obveze, zar ne? u svakom slučaju hvala Vam puno na pažnji i odgovoru 1. nisam ništa potpisala, ali trebala bi dobiti neku pisanu odluku o otkazu kao tehnološkom višku, zar ne? 2. ovaj poslodavac je preuzeo firmu prije manje od godinu dana, i od tada radim kod njega. jel otkaz tehnolokom višku poslovno uvjetovan otkaz? i jel n ebih onda trebala imati pravo na 2 tjedan otkaznog roka? nadam se jo jednom brzom odgovoru. hvala.
  2. i da, nisam u sindikatu pošto je stanje u firmi zadnjih godinu dvije dosta složeno. zanima me samo imam li sanse s prigovorom i tužbom ako se pozivam na te okolnosti, da ne uzimam odvjetnika pa snosim troškove parnice koju izgubim. ali ako ikako imam šanse spremna sam na rizik.
  3. aha, ok, nisam nista ni morala potpisivat. a od kada mi onda teče rok od 15 dana za zahtjev za zaštitu prava? od danas? i jel mi znate reći išta u vezi ovih obveza uzdržavanja, tko tu spada? i da li bi imala šanse pozivati se na starost (53 god), staž(skoro 31 god) i te obveze? hvala Vam
  4. sura cu potpisati otkaz s osnove tehnolloškog viška. zanima me 1) kolika mi je vjerojatnost da cu uspjeti sa prigovorom i tužbom ako se pozivam na to da je poslodavac na istom radnom mjestu ostavi puno mlađe kolegice, sa manje staža i obveza uzdržavanja (na što bi po zakonu morao paziti, zar ne?) 2) št se tiče ovih obveza uzdržavanja, jel one obuhvaćaju samo maloljetnu djecu ili i onu punoljetnu na školovanju, punoljetnu nezaposlenu a žive u istom kućanstvu, i nezaposlenog muža. nadam se što bržem odgovoru kako bi mogla što prije podnijeti i zahtjev za zaštitu prava. hvala.
  5. trebam pomoć. dobila sam otkaz nakon skoro 31 godine radnog staža. fali mi jedna godina za prijevremenu mirovinu. no, stvr je ovakva: firma u kojoj sam radila do prije manje od godinu dana otišla je u stečaj, dio firme u kojem ja radim kupila je jedna druga firma kod koje sam u zadnjih skoro godinu dana radila po ugovoru na određeno. pritom je zadržala stotinjak radnika. sada je podijelila 30 otkaza (MEĐU KOJIM SAM I JA). razlog je što smo tehnološki višak. međutim, od 12.mj prošle godine do unazad tjedan dana kad sam dobila otkaz radili smo punim kapacitom, noćni rad, subote... također napominjem kako imam 31 godinu radnog staža, sedmeročlanu obitelj u kojoj jedino ja radim, prema tome i obveze uzdržavanja. ostale su mnogo mlađe žene koje imaju manje obitelji. zanima me sljedeće: 1. imam li ikakvu podlogu za tužbu da me se vrati na posao? ako imam u kojem roku ju moram podnjeti? 2. je li moj poslodavac smio meni dati otkaz s naslova tehnološkog viška ako je obim pola bio kao što sam gore navela? 3. jesam li morala imati kakvu zaštitu od otkaza spram drugih zaposlenika? odnosno jel se moralo uzeti u obzir moju dob, blizinu mirovini, obveze uzdržavanja? 4. načula sam kako bi se u slučaju tolikog broja otkaza, kao i otkaza starijim osobama trebalo konzultirati i neko predstavništvo radnika (sindikat, radničko vijeće ili što treće za koje ne znam da li uopće postoji više u firmi u kojoj se iz dana u dan nešto mijenje), ako da koje ono ovlasti ima? 5. poslali su me na godišnji ovaj tjedan i kad se vratim sa godišnjeg pripremljen mi je otkaz, pa me zanima bih li išta postigla kad bi sada uzela bolovanje? jel me smije i onda otpustit? možda sam malo zakomplicirala, ali tak je kad sam neupućena u materiju, andam se da će mi netko pomoći i to brzo, ako nešto nije jasno rado ću pojasniti. hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija