Jump to content

istoki

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje, imam upit, je li tocno da djelatna vojna osoba, osudjena na bezuvjetnu kaznu zatvora od 6 mjeseci, moze biti udaljena iz sluzbe (suspenzija) na tih istih 6 mjeseci i nakon toga vracena na posao? Zanima me da li je vazno za koje je kazneno djelo osoba osudjena ili to ne igra ulogu? ( krađe, prometni prekršaji, droga, otmice, iznude, gospodarski krimial.... ) I tko odlucuje o ostanku u sluzbi ili prestanku nakon saznanja za presudu od 6mjeseci? Vojnostegovni sud?
  2. Pozdrav. Ukratko da razjasnim, sudi mi se po clanku 125. (otmica), i u zavrsnoj je fazi. Sada mi drz.odvjetnistvo prije kraja glavne rasprave nudi bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci. Zanima me, ako prihvatim, jeli se ta kazna moze preinaciti u rad za opce dobro (buduci je manje od 1 godine), i da li imam pravo zalbe na tu kaznu, ako prihvatim, ili time gubim i pravo na zalbu? I molio bih, u inbox mi treba iskusan pravnik. Hvala na svim odgovorima!
  3. Situacija: Pokrenut je kazneni postupak protiv mene i dva prijatelja(nazovimo ih osobe A,B,C, na stetu ostecenika(osobe X), radi se o kaznenom djelu otmice, clanak 125. KZ, u sastavu grupe. cinjenice govore ovako, - osoba X je u vise navrata silovao i spolno zlostavljao moju prijateljicu,Anu,maloljetnu, kada je imala samo 8 godina, pa nadalje,sve do njezine 15. godine. Ona mu je malodobna necakinja(imala samo 8 ili 9 godina!),on odrasli muskarac. - nadalje, Ana mi se o tome povjerila,samo meni,nije mogla reci ni roditeljima zbog osjetljivosti svega. nakon toga sam ja, osoba A,nazvao osobe B i C,te usput u automobil dobio osobu X (dakle silovatelja),te smo ga odvezli nekih 2km od mjesta stanovanja van grada,gdje sam ga upozorio da sve znamo i da cemo ga prijaviti policiji ako to ne prestane odmah. Razgovrali smo s njim mozda 20-ak minuta,nakon cega sam ga uredno vratio kuci. Sutradan,otisao je na policiju i prijavio nas, te je uslijedio kazneni postupak, članak 125. dakle otimca. Postupak je sada poceo na sudu, i tamo nas se tereti za otmicu,da smo ga vezali trakom, ubacili u prtljaznik vozila,istukli raznim predmetima,da smo mu prijetili smrcu,da cemo ga ubiti nozem,pistoljem, i jos stosta, dakle to je njegova prica,njegov iskaz na sudu, a koja se sada nama stavlja na teret. Napominjem da za sve ovo nema ni jednog dokaza, nema trake,nema noza,nema pistolja,nitko nije vidio ni cuo nista o tome, nas troje A,B,C i on,X, bili smo tamo.U tih 20 minuta mi smo s njim popricali da to mora prestati,i na kraju je iz svega ispalo ovo.(Ana je bila spremna ne prijaviti ga i zastiti obitelj, ali nakon svega sto je izaslo van na vidjelo, prijavila ga je i sada se ga jos i kazneno goni za sva nedjela.) Na policiji na krim-obradi su nam mahali sa njegovim nalazima od ljecnika gdje se spominju nekakave lakše tjelesne ozljede i ogrebotine. Pa me sad zanima, kako vam se ovo cini iz vaseg gledista? Jer optuzba je i vise nego ozbilja, predvidena kazna zatvora 3-10 godina,a doista za banalnost, i za njegov iskaz nema nikakavih mterijalnih dokaza osim njegovog iskaza. Sto nam je ciniti? Neki Vas savjet za obranu? Zahvaljujem puno.
  4. Poštovanje, postoji li sansa da dobar odvjetnik odbaci/ponisti kaznenu prijavu za protuporavno oduzmianje slobode, ako se cijeli slucaj odvijao svega 20-ak minuta,gdje je ostecenik zadobio lakse tjelesne ozljede? jel se razlog zbog kojeg je zapravo i doslo do takvog postupanja s moje strane,moze upotrijebiti kao olakotna okolnost?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija