Jump to content

larav

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim Vas recite mi da li mogu istodobno imati svoj obrt i biti ortak u drugom obrtu (dva različita tipa obrta)? Hvala
  2. hvala na odgovoru! Ipak, nije mi jasno da li sa tom privatnom osobom (koja nema obrt) sklapam kao nekakav kupoprodajni ugovor...Kako to točno izgleda? Hvala!
  3. Poštovani, otvorila bih obrt (ili d., nisam sigurna što je pametnije) i trebala bi mi pomoć, odnosno konkretne informacije koje ne mogu naći na povezanim stranicama. Naime, sama bih šivala i izrađivala odjeću i modne dodatke, te uz to pružala usluge popravaka. Također bih u istom prostoru prodavala tuđu robu, nakit, modne dodatke, slike i ukrasne predmete. Ono što me zanima je: da li ta roba može biti od dizajnera ili umjetnika koji nemaju svoj obrt, odnosno kako je to zakonski riješeno? Da budem preciznija, par sličnih dućana u Hrvatskoj koji drže robu hr. dizajnera posluju na način da taj dizajner mora imati registriran obrt ili provesti tu robu preko nečijeg obrta, dok sam vani imala priliku vidjeti dućan koji posluje tako da se između vlasnika i donosioca robe samo sklopi ugovor o suradnji, gdje piše da autor daje svoje dijelo na prodaju (komisiono plačanje, vlasnik uzima postotak od prodaje)i to može biti i učenik, student, bilo tko i nije registriran kao obrtnik i slično. To valjda funkcionira kao u galerijama...? Kako je to ovdje regulirano? S obzirom na navedene djelatnosti, što je pametnije otvoriti, d.. ili obrt? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija