Jump to content

nespavam

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne mogu prodati nmekretninu kad banka ima založno pravo na njoj - može ju prodati banka, zato to i tražim (odn. raspitujem se o toj mogućnosti). Reprogram mi nije opcija jer će mi se tako samo povećati ukupni dug, a stanje mi se neće popraviti. Znam da se s čekanjem iznos duga povećava - zbog zak. zateznih kmata ali ja još nisam u toj situaciji iako će do nje doći. Nemoguće da nema nekog pravnog instituta temeljem kojega ja kao kreditni dužnik mogu tražiti od banke - vjerovnika da dug (ili barem dio) naplati prodajom nekretnine nad kojom je založno pravo (opet naglašavam ne bježim od ostatka duga, samo ga hoću barem u jednom dijelu smanjiti)?
  2. Mistral, ja sam kreditni dužnik i zbog pogoršane financijske situacije nisam u mogućnosti uredno otplaćivati taj stambeni kredit, pa me stoga zanima kojim pravnim putem mogu probati ishoditi da se banka za ostatak duga naplati prodajom nekretnine koja je dana u zalog. Pretpostavljam da bi nakon prodaje te nekretnine ostalo još duga, ali od toga ne bježim. Želim samo da se aktivira založno pravo nad nekretninom, ali ne stoga što mi je banka nakon zaračunavanja zateznih kamata i ovrhe na plaći u konačnici izložila nekretninu na prodaju nego da to bude po mojoj volji.
  3. Uz pozdrav forumašima molim za pojašnjenje vezano za ugovor o stambenom kreditu: kako i na koji način kreditni dužnik od banke može zahtijevati da se preostali dug po kreditu (te iste banke) naplati "aktiviranjem" založnog prava banke na nekretnini? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija